Jean Paul Gaultier Essence de Parfum – újdonság és parfümkritika

Classique és Le Male – JPG klasszikus, best of illatai, amelyek 20(!) éve meghatározó darabjai a parfümkínálatnak. A test alakját ikonikusan formázó, konzervdobozba rejtett üvegek ma is épp olyan polgárpukkasztóak, mint megjelenésük idejében, stílszerűen JPG-től. Az a helyzet, hogy az én orromnak a JPG illatok valahogy túl rafináltak, van bennük egy olyanfajta disszonancia, extravagancia, amelyet nem minden esetben tudok/szeretek hordani. Meg kell hagyni, a Classique illata másokon nagyon tetszik, dögös-nőcis, olyan fajta karaktere van, amiből sugárzik az önbizalom, magabiztosság és pikáns érzékiség.

jean-paul-gaultier-essence

2016 a megújulás éve JPG parfümpalettáján, hiszen az ikonikus Classique és Le Male Essence de Parfum változata jelent meg nagy csinnadrattával, ultra cuki reklámfilmmel, megújult és modernizált külsővel. Én totálisan “bekajáltam” ezt a kampányt, és muszáj volt kipróbálnom az új illatpárost.

“JPG varázslatos laboratóriumában vagyunk, mely valójában egy gyár, ahol szemtanúi lehetünk az illatok megszületésének, ahol minden csodálatos és elbűvölő. A parfümőr szerette volna megőrizni a Classique gyömbéres, fűszeres vonalat, de mégis cél volt egy kicsit könnyedebb árnyalatot megalkotni. Ellenállhatatlan és gourmand illat született. A Le Male megújulásál az volt a cél, amely úgy érződik, mintha második bőrként viselnénk magunkon, mint egy finom, puha velúr, egy esszencia, ultra sikkes lélekkel. Cél a természetes, fás hatás elérése.”

Az Essence de Parfum Classique megmaradt meleg, puha illatnak, amelyben bár alapként érezhető a klasszikus anyaillat, mégis más. Erőteljes a fehér virágos akkord (enyhén Alien beütést érzek rajta), melyet meleg-bőrős-balzsamos alapjegyek puhítanak. Kevésbé púderes, vaníliás, mint az anyaillat, kissé keményebbnek, dominánsabbnak érzem. Nem finomkodó, hanem lényegre törő illat, melyből ki-kiszurkálnak a jegyek. A krémes és fűszeres jegyek ellen játéka abszolút érezhető a bőrön is.

Más tészta az Essence de Parfum Le Male! Abszolút poros-bőrős felütéssel kezd, imádom a bőr-tonka-vanília alapakkordot benne. Aztán beindulnak a fűszeres jegyek, mint a mézeskalács és méz és kardamom, és a levendula esszencia, amely egyszerre mély és tiszta illatú. Tetszik, hogy testes, de nem fojtogató, hogy aromás, de nem csap át túl aromás jellegbe. Talán kevésbé formabontó és lázadó mint a klasszikus Le Male annak idején, én bátran ajánlom minden korosztály számára.

jpg-essence-de-parfum

Sillage: 3 – nem is diszkrét, de nem is tölti be a szobát

Tartósság: 3 – csak mint mostanság, pár óráig tart ki

Szexifaktor: 3/4 – a fenti kép hűen tükrözi, öntudatos nő, elgyengülő férfi

Elegancia: 3 – nem ebbe a kategóriába tartozó illatok

Korosztály: Bárkinek 20-on felül!

Árkategória/árérték: közepes árfekvésű illatok, szerintem jó ár/érték arányban

Imádom/tetszik/nem tetszik: – a férfi változat kifejezetten tetszik, a női változat nem az én világom

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter