Illuminum White Gardenia Petals – parfümkritika

Illuminum, tavaly május óta az egyik legfelkapottabb niche illatházak közé tartozik ez az angol cég, mely hírnevét annak köszönheti, hogy Kate Middleton, Vilmos herceg felesége a hercegi esküvőn az Illuminum egyik parfümjét viselte. Nem tudni, hogy kiváló marketing fogás, vagy Kate tudatos választása volt-e, mindenesetre a White Gardenia Petals bevonult a történelembe, mint az egyik leghíresebb esküvői parfüm.

Természetesen értékét növelte az is, mint “jó” niche parfümhöz illően, szinte alig lehet kapni, és az esküvő után várólistára lehetett csak feliratkozni annak, aki magán akarta viselni a hercegnői illatot.

Éppen ezért nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a “60 évig minimum legeslegjobb Barátosném” jóvoltából én is boldog tulajdonosa vagyok egy üvegnek, így megszülethetett ez a poszt is:)

 

 

A White Gardenia Petals véleményem szerint tökéletesen illett a menyasszonyhoz, annak ellenére, hogy nem tipikusan esküvői parfümnek mondható. Mint ahogy a neve is utal rá, valóban tiszta, fehér virágokban gazdag illat, mely (lehet, hogy csak a körítés hatott rám) arisztokratikusan elegáns és ártatlan egyszerre.

A fejjegy két összetevője nyitja a sort: a gardénia szinte kirobban az üvegből és teljes valójában pompázik a kifújás első pillanatától kezdve, körbelengi a szívjegy fehér virágait, majd átadja a helyét az intim hangulatot sugárzó alapoknak. A fejjegy második, igen meglepő eleme a kókusz, ami első hallásra kakukktojásnak tűnik, de nem az. Ez a kókusz testességet, árnyalatnyi krémes beütést ad az illathoz, melytől kevésbé légies, de szinte megfoghatóan hófehér illattá állnak össze a virágos és fás jegyek.Tehát a kókusz szinte észrevétlen, igen erősen kell koncentrálni, hogy megérezzük, így nem kell félni a beach-hangulattól sem.

A szívjegyben lévő ylang-ylang közrefogja a fehér virágokat (jázmin és gyöngyvirág), talán ezért érzem kevésbé intenzívnek őket. A gyöngyvirág azért kitör a szorításból, valamiféle ártatlanságot kölcsönözve a kompozíciónak. Talán a gyöngyvirág volt a legnagyobb mumus számomra az összetevők közül, mert nagy töménységben nekem már bántó az illata, de a White Gardenia Petalsban szerencsére nem osztottak rá főszerepet.

Mindezeket egy roppant intim köntösbe öltözteti az alapjegyben lévő fás jegyek és az ámbra, melyek a megszokott meleg és tartós alapot biztosítják.

Hercegnői vagy sem, ez a parfüm az elegáns és stílusos illatok kedvelőinek nagy kedvence lehet. Számomra igen különleges: nemcsak azért, mert különleges személytől kaptam, hanem mert ez az illat tartást és eleganciát csempész a hétköznapjaimba. Plusz pont jár azért az Illuminumnak, hogy igen tartósra sikerült a White Gardenia Petals. Ez az a parfüm, amiből két kis spriccelés  egész nap érezhető illatélményt nyújt.

Aki szeretné megvásárolni, itt megteheti: Luckyscent és Illuminum (illatmintaként is rendelhető!)

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter