Illatok a lakásban – enteriőrillatosítás I. rész

Egy igazi illatfüggő nem elégszik meg azzal, hogy csak pusztán magát illatosítsa nap mint nap. Muszáj magát körülvennie illatokkal, így nem maradhat ki a lakás, munkahely megfelelő illatosítása sem. Nincs ez másként nálam sem, megszállottan illatosítok mindent, amit lehet, még az öblítőt, mosószert is gondosan megválogatva. Tudtátok például, hogy a mosószerünk, wc illatosítónk, stb illatáért is parfümőrök, parfümőr csapatok felelősek? Tehát nem gyógykezelésre szorul az, aki például az öblítők között szimatolgat órák hosszat:) Mint illat-megszállott, a lakásunkat is előszeretettel illatosítom, és így jó néhány év tapasztalata alapján a következő megállapításra jutottam: érdemes minőségi enteriőrillatosítót vásárolni, mert egyrészt megéri az árát, másrészt valóban összehasonlíthatatlanul jobb és szebb illatélményt nyújt mint bármi más.

gyertyák a szobában

Több lehetőségünk is van arra, hogy lakásunkat illatosítsuk. A legelterjedtebb módja az illatgyertya égetése, alkalmazása. Illatgyertyából van rossz, jó és nagyon jó. A rossz hír az, hogy sajnos az olcsó kategória valóban nem nyújt nagy élvezetet: olcsó húsnak híg a leve alapján a gyertya hamar elég, az illata csak akkor intenzív, ha ég, és alig-alig jut el a lakás távolabbi pontjáig. Jómagam is legalább 3 olcsó illatgyertyát kaptam karácsonyra, el is használtuk őket még az ünnepek alatt…jó gyorsan. Tehát ha valaki tényleg tartós, intenzív és nagy hatósugarú illatgyertyát szeretne, irány egy luxusparfüméria, és tessék beszerezni egyet. A Neroli parfüméria a Diptyque gyertyákban erős, melyek személyes kedvenceim, fantasztikusan tartós, erős illatú gyertyák, olyannyira, hogy sokszor meg sem kellett gyújtani mert már önmagában erőteljesen illatozott, vagy ha meg is gyújtottam, elegendő volt 5 perc is ahhoz, hogy a lakás minden pontjában érezzem az illatát. Két dologra kell figyelni: a kanóc mindig legyen 2-3 mm, ekkor nem kormoz a gyertya, valamint nem érdemes 10 percnél tovább égetni, mert ennyi idő alatt bőven bejárja a lakást a gyertya illata, valamint belefárad az orrunk is. Az Amouage illatgyertyákat is jó szívvel ajánlom, a megszokott luxusminőséget nyújtják. A Le Parfum Croisette kínálatában találunk számtalan illatgyertyát, érdemes kipróbálni őket. A Madison Perfumery elképesztő választékot nyújt illatgyertyákból: megtalálhatóak az isteni Bond No.9 illatok gyertya formában, valamint a Comme de Garcons illatgyertyái is, csak hogy néhányat kiemeljek.

diptyque baies

Kitűnő alternatíva a luxus felé vezető úton a kétkedőknek a The Body Shop illatgyertyái, melyek 40 óra illatorgiát ígérnek! Hát nálam több volt:) Személyes kedvencem az Aloe Soft Linen Candle, mely az aloéval átitatott gyapot lágy, finom, krémes illatával diszkréten illatosította lakásunkat, és egy kisbaba mellett is bátran lehetett használni, nem volt zavaró az illata. Érdemes kipróbálni mind a 6 illatot, a gyümölcsöstől, a fás illaton át az igazán egzotikus virágokig, mindenki megtalálhatja kedvencét.

aloe illatgyertya

Manapság, egy valamit magára adó niche parfümbrand a parfümök mellett előáll illatgyertyával is. Tudni kell ezekről a gyertyákról, hogy – mint ahogyan a niche parfümöknél is megszoktuk – valóban a legjobb alapanyagokkal dolgoznak, kezdve a faggyút, a belekerülő illatanyagokat, a kanócot, stb. Már eleve már textúrájú az ilyen gyertya, sokkal krémesebb, olajosabb, ami tapasztalható akkor is, amikor ég és megolvad. Az sem elhanyagolható tény, hogy ebben a kategóriában nem találkozunk “mellékillattal” a használat során, egy ismerősöm fogalmazta meg így: “nincs az a büdös gyertyaszaga…” 🙂

A folytatásban jönnek az egyéb lakásillatosítók!

Andrea

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter