Honore des Pres Nu Green – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Az Olivia Giacobetti (1966- ) által megálmodott Honore des Pres kollekciót 2008-ban mutatták be a közönségnek. Az illatok szülőanyja tehát nem más, mint a L?Artisan Parfumeur alkotóinak egyike.
Olivia Giacobetti már tinédzser kora óta parfümőrnek készült. 17 évesen a Robertet-nél szerezett tapasztalatot, majd később, 1990-ben megalakította saját parfümházát, az Iskiát.

Alkotásai között szerepelnek:       L?Été en douce (L?Artisan Parfumeur)

Tea for two (L?Artisan Parfumeur)

Philosykos (Diptyque)

A Honore des Pres kollekcióra jellemző, hogy csak természetes anyagokkal dolgoznak, szintetikus anyagok kizárva és állatkísérleteket sem végeznek. Bátran kipróbálhatják érzékeny bőrűek, allergiára hajlamosak, összetevői ugyanis nem irritálják sem a bőrt, sem a nyálkahártyát.

Verrine-Nu-Green-Honoré-des-Prés

A Nu Green egy olyan parfüm, amelyet kifújva elsőre kicsit mellbevágónak érezhetünk. Nagyon erős illatkavalkád csapja meg az ember orrát. Az első kép ami eszembe jut egy  lime héja némi fűvel összedolgozva enyhe sós jelleggel. Ez azonban elég gyorsan elillan, mindössze fél óra alatt. A kompakt púdereknek volt hasonló az illatuk a 90-es években. Kis idő elteltével egy esőzés utáni mezőre lépünk. Az eső a szénát megáztatta előhívva annak édeskés ízét, melyet a föld mély dohos-hideg illatával egyensúlyoz.  Számomra ez a rész a legszebb, legérdekesebb, kár, hogy viszonylag rövid ideig, egy-két órán keresztül tart csak, és a második órában már inkább steril konyhakerthez hasonlítanám, majd egyre inkább előtérbe kerülnek a fás jegyek és a pézsma melegsége. Annak ellenére, hogy teljes egész, harmonikus koncepció, mégis valahogy kevés, hiányzik belőle egy csavar, a kockázat, de lehet, hogy nem is ez volt a célja. Összetevői alapján egy légiesebb illatra számítottam.  Tartósságát tekintve, rajtam három-négy órát bírt, utána nyomtalanul eltűnt. Tavaszra, vagy akár nyárra tudnám javasolni, irodába vagy kiruccanásra tökéletes semleges illat. Nem hivalkodó, de kommersz parfümökkel összevetve kategóriájában egyedinek számít.

Rita



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter