Honore des Pres Love Coconut – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Nagyon kíváncsian vártam ennek az illatnak a tesztelését, mert különösen szeretem a kókuszt minden formában: ízben, illatban, ételben, italban, parfümben, tusfürdőben egyaránt. Nekem a kókuszos parfümökről mindig valami nagyon finom, édes illat jut az eszembe. Majd elérkezett a nap, amikor kipróbáltam a Love Coconut-ot. Óriási meglepetés volt, mert a kókusznak egy teljesen új, szokatlan oldalát mutatta meg, amit még nem ismertem. Az eredmény egy nagyon nyers (egyáltalán nem rossz értelemben, hanem mint egy fantasztikus kuriózum), fás illat, amiből árad a természetesség, mert ebben nincs semmi szintetikus, semmi mesterkélt, semmi vegyi, 100%-ban organikus, növényi alapanyagokból készült.

kókusz

Ahogy először megszagoltam, az első, ami eszembe jutott a friss nyers kókuszillat, mint amikor a kókuszdióból kikaparjuk a belsejét, és érezzük azt a friss zamatos illatot, amit a kókusztej, a kókusz és a már üres héj belső része ad. Közvetlen a kifújás után friss és vidám, tele optimizmussal, életörömmel, már-már az uniszex illatok határán van. Összetevőit tekintve friss, nyers kókusztej, koriander levél és -mag, tonkabab és cédruskivonat van benne, talán a legutóbbi, ami az enyhén uniszex jelleget erősíti. A leszáradáskor azonban előjön belőle a lágy vanília, ami miatt már a női parfümök közé sorolhatjuk. A koriander enyhe fűszerességet ad neki. Ami a leginkább dominál benne, az a kókusztej és a fás jelleg, melyek együtt végtelen tisztaságot árasztanak.

Love-Coconut-Honoré-des-Prés

Pont amiatt, hogy nem töményen édes, hanem ennyire könnyed és felszabadult, ezért különösen alkalmas nyárra, hétköznapra, munkába vagy sportoláshoz. Ezzel nem hibázhatunk, ha pl.: edzőterembe vagy valamilyen sportklubba megyünk, mert nem kell attól tartanunk, hogy fullasztó illatfelhőt hagyunk magunk mögött. Nagyon sok parfümgyártó elköveti azt a hibát, hogy kifejezetten nyárra készít meglehetősen émelyítően tömény, egzotikusnak szánt kókuszillatot (pl.: Escada régebbi nyárinak szánt illatai), azzal a céllal, hogy Óceániát vagy a Karib szigetvilágot idézzék. Ám számomra ez az illat sokkal inkább illik az erős napsütéshez, a forró trópusi időhöz, szinte magam előtt látom, Polinézia vagy Szamoa szigeteit a rengeteg pálmafával, kókuszdióval, a halvány türkiz tengerrel, az ott élő emberek nyugalmával és laza vidámságával. Tengerparti nyaraláshoz is kitűnő választás, ezzel az üde természetességgel a strandon sem hibázhatunk, ráadásul nyárra célszerűbb is a természetes összetevőjű parfümök közül választani.

Nekem egy új élményt adott, semmi megszokott, sablonszerű nincs benne, különleges és egyedi, nem a tucatillatok sorát gyarapítja. Csomagolása nagyon ötletes, a parfümös üveget az elvihető kávék papírpoharát idéző csomagolásba rejtették. Nekem kedvencem lett egy pillanat alatt, aki teheti, mindenképp próbálja ki, mert nagyon sok újdonságot nyújt és felvidít.

Szilvi



1 thought on “Honore des Pres Love Coconut – parfümkritika vendégszerkesztőtől”

  • Ezt nagyon szeretném egyszer kipróbálni, sajnos elég drága… Esetleg tudnátok mondani más szintén természetes alapanyagokból készült kókusz parfümöt, ami olcsóbb? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter