Guerlain L’Homme Ideal Cool – parfümkritika

Azt hiszem, Guerlain rajongásommal megfertőztem az uramat is, hiszen jó pár éve szinte csak Guerlain illatokat használ…na jó, én is ludas vagyok benne, hiszen sokszor veszek neki parfümöt, és általában 1-1 kedvencével lepem meg. Igazából 2014-ben kezdődött a rajongása, amikor megjelent a Guerlain L’Homme, és azóta végigkóstolta a kínálatot, amit sem ő sem én nem tudunk megunni. Nagy kedvence volt a L’Homme Ideal Cologne nyáron, télen viszont nagyon jól állt rajta a L’Homme Ideal Eau de Parfum. Idén nyáron sem marad L’Homme nélkül, hiszen megjelent a szuper sármos L’Homme Ideal Cool, én pedig élvezem, ahogy illatnyomokat hagy a lakásban 🙂

Nem, ő nem az uram, ő a L’Homme Ideal arca, de hangulatkeltésnek gondoltam, hogy ideteszem 😀 <3

Szóval az új L’Homme Ideal Cool hivatott váltani az egyébként zseniálisan jó Cologne-t. Mitől Cool? Nos, a termérdek mentától, amely az illat fejjegyében található. Nyugi, csupán az első 10-20 percben dübörög a menta fanyarkás, kissé csípős jegye, aztán szépen, ahogy illik beleolvad a szívjegy baromira erős édeskés-mandulás akkordjába, amelyet vizes akkorddal frissítettek fel. Mitől L’Homme Ideal? Hát éppen ettől a nagy adag citrusos-fás mandulától, amely maga az illat DNS-e, és amúgy totálisan felismerhetően Guerlain. A Cool alapjaiban is ott a finom, száraz vetiver, a pasi-akkord, ellenben hiányzik a mandula mellől a bőrös-tonkás, tipikus Guerlain jegy. A Cool fűszerezettségéért az ánizs és a pacsuli felel, lágy ambroxan villan még fel az alapokban, púderesnek púderes, de nem az a krémes akkord, mint a tonka a L’Homme Idealban. A leszáradás mutatja meg igazán, hogy nem csak a Stranger Thing’s okán imádunk elmerengeni a 80-as, 90-es években, hanem úgy en bloc full retro lázban ég a világ, és minden kell, ami apáink világában menő volt (khm…az én gyerekkoromban). A leszáradás, a markáns vetiveres, pacsulis végkifejlet sokkal inkább idéz klasszikus férfiillatokat, mint könnyed kölnivizeket. Éppen ezért ne tévesszen meg senkit a könnyed, frissítően ható Cool elnevezés. Cool, mint király, cool, mint menő pasi, cool, mint az a srác, aki napközben kőkemény üzleti partner, este pedig rózsával levesz a lábadról.

Nézzük azért át a L’Homme Ideal kollekciót:

L’Homme Ideal edt – jóképű friss fás (fás jegyek, mandula, citrus)

L’Homme Ideal edp – szexi fás-orientális (mandula, vanília, bőr)

L’Homme Ideal L’Intense – chili, vonzó fás-orientális-fűszeres (mandula, füstös jegyek)

L’Homme Ideal Sport – energikus friss fougere (friss fűszerek, mandula, vizes jegyek)

L’Homme Ideal Cool – sármos mentás friss fás (menta, mandula, fás jegyek)

Összetevők: citrusok, menta, ánizs, mandula, vizes jegyek, neroli, vetiver, pacsuli, ambroxan

Sillage: 3 –  nem kifejezetten bőrközeli, de mint edt, nem is terít be egy lakást, éppen elég

Tartósság: 3/4 – jó pár óráig bírja a bőrön, ellenben sokáig képes nyomot hagyni a szobában:)

Szexifaktor: 3/4 – 30-on túl nyerő lehet egy magabiztos férfin

Elegancia: 4 – friss, ellenben elegáns, fehér inges-tárgyalós illat

Korosztály: nekem komoly illat, nem ajánlom virgonc tiniknek, sem gyúrós 20-asoknak, azonban 30-as menő hipsztereknek, öltönyös komoly pasiknak nagyon is!

Már kapható a nagyobb parfümériákban, 50 ml 24.500, 100 ml 33.800 Ft

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter