Guerlain La Petite Robe Noir – parfümkritika

Gyarló az ember – már az István a király rockoperában is megénekelték, szerintem mindenki tapasztalta már:) Gyarló vagyok, mert nem bírok ellenállni azoknak az illatoknak, melyek nehezen megszerezhetőek, sokat kell várni rájuk, nem lehet sehol kipróbálni őket, így számomra “látatlanul” felértékelődnek, és izgalmas vadászatot jelent megszerezni, vagy éppen türelemjátékot, hogy megvárjam, míg megjelenik. Aztán vagy a szerelem jön (marad) vagy a marha nagy csalódás.

Nem volt ez másképp a legújabb, limitált(!) Guerlain illatnál sem, mely nem elég, hogy egy-két kedvenc összetevőmet tartalmazza, de édes az üvege, bájos a körítése, egyszóval minden értelemben felkeltette az érdeklődésemet. Szerencsére drága bátyám Franciaországból szuvenírként egy üveg Guerlain La Petite Robe Noir-t hozott, így már napok óta tobzódhatok az illatában:)

A La Petite Robe Noir nem új keletű illat, 2009-ben ugyanezen néven már megjelent a “Kis Fekete Ruha”, melyben a mandula mellett az édes macaron és az édesgyökér illata volt a mérvadó. Ahogy a parfüm neve is mutatja, az a bizonyos “mindent vivő” kis fekete ruha ihlette, azaz az a darab, amely minden nő ruhatárában megtalálható, így az analógiára építve a La Petite Robe Noir is egy olyan illat, mely egyszerre komfortos, sikkes és kötelező darab.  A 2011-ben megjelent La Petite Robe Noir 2 édes gyümölcsökben tobzódó virágos illat bőrös és pillecukros beütéssel.  Érdekes párosítás:)

Idén pedig, hosszas reklámkampány felvezetés után megjelent az új Kis Fekete, amely az orientális vonal felé húzott el, köszönhetően az édesgyökérnek és ánizsnak, mely gyermekkoromat idézi. A mai napig a medvecukor ( a jó féle:) az egyik kedvenc édességem, az ánizs pedig advent táján kötelező elem a sütikbe, illatosítókba. Az új La Petite Robe Noir még mindig édes, köszönhetően a vaníliának és a tonkababnak, bár szerintem nem annyira émelyítően, mint ahogy páran érzik. Természetesen a fő hangsúly a fűszereken van (ánizs, édesgyökér), de szerencsére a pihe-puha és imádnivaló mandula is kibontakozik méghozzá a cseresznyével, melyet a ribizli édes zamata erősít fel. Nagyon ennivaló! A szívjegybe csempészett rózsák és a lágy tea itt arra elég, hogy az erős aromák kakofóniáját megtörje, míg a pacsuli a csajos vonalat nőies irányba terelje.

Kényelmes, komfortos, puha illat, szelíd mégis élénk hatást kelt a bőrön, ősszel kifejezetten kívánom az ilyen illatokat.

Már kapható Magyarországon.

Kipróbálnád? 1 ml-s illatminta itt!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter