Gucci Eau de Parfum II – parfümkritika

Sokszor kerestek meg olyan kérdéssel, kéréssel, hogy ajánljak nektek parfümöt, sokan pedig azért fordulnak hozzám, hogy ajándékba vennének parfümöt kedvesüknek/rokonuknak/barátjuknak, de nem tudjátok, hogy milyen illatot kedvelne. Ilyenkor van néhány jolly joker parfüm, melyet javasolni szoktam, melyekkel az esetek többségében nem lőnénk nagyon mellé. Ilyen jolly joker parfümnek tartom a Gucci egyik legsikeresebb női illatát, a Gucci Eau de Parfum II-t.

Gucci Eau de Parfum II
Gucci Eau de Parfum II

A 2004-ben megjelent Gucci Eau de Parfum II a két évvel előtte megjelent mélyen fűszerezett, orientális “dögként” ismert Eau de Parfum továbbgondolása, kvázi kishúga, szelídebb, bájosabb és könnyedebb változatban. Nos, az Eau de Parfum II hamar lekörözte népszerűségben a nagy testvért, köszönhetően valóban fiatalos, vibráló és egyúttal rendkívül sikkes illatának.

A gyümölcsös-virágos parfümben a friss, zamatos gyümölcsök kaptak hangsúlyos szerepet, a szeder, ribizli és fekete ribizli édeskés és egyben kellően savanykás akkordja mellé a klasszikus és nőies virágos jegyeket társították, mint például krémes jázmin és a púderesen bűbájos bazsarózsa. Pikánsan érzéki jegyet ad a parfümnek az ibolya aromája, melyet a frézia harsányan élénk illata finoman követ. A gyöngyvirág klasszikusan “fehér” illata a garancia arra, hogy ezek a virágos-gyümölcsös jegyek nem csapnak át sekélyes édeskés illattá, hiszen a nőies vonal valamint a fiatalosan érzéki hangulat mesterien egyensúlyoz a Gucci Eau de Parfum II karakterében. Ehhez tökéletes alapot nyújt a cédrus lágy fás-kissé friss jegye, melyet a meleg pézsma és a krémesen analító illatáról ismert heliotrope emel ki.

Eau de Parfum II üvege
Eau de Parfum II üvege

Harmonikus, lágy, gyengéd illata kellő erővel rendelkezik ahhoz, hogy minden nőnek igazán nőies, élénk és egyben finoman elegáns illatot kölcsönözzön, melyben egy csipet rafinéria, pajkos érzékiség is megfér. Fiatalok és idősebb hölgyek is nyugodtan használhatják, és ez az a parfüm, amit a környezetünk is hálásan díjaz, mivel valóban diszkrét illata akár egy zárt irodában sem hat tolakodóan.

A Gucci Eau de Parfum II kapható az Iparfüméria.hu internetes parfümériában 30 ml, 50 ml és 75 ml méretű kiszerelésben is!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter