Creed Fleurs de Gardenia – parfümkritika

Lassan készül a top 10 tavaszi lista, és nem árulok el nagy titkot, ha most elmondom, hogy a lista egyik meghatározó és kedvelt darabja az új Creed Fleurs de Gardenia lett, mely nem csak szemet gyönyörködtető üvegben, hanem orrnak is igazán kellemes, sőt addiktív illatot tartalmaz. Mondhatnám úgy is, hogy teljesen “belezúgtam” a Fleurs de Gardenia illatába. Elöljáróban muszáj megemlítenem, hogy a gardénia illatát mindenhogy imádom, maga a virág erőteljesen krémes illatától kezdve az illatösszetevők közé becsempészett halványan érezhető gardéniáig bármi jöhet. Végtelenül nőies, karakán és határozott illat, azt is mondhatnánk, hogy virágos parfüm nincs is nélküle (de ez így nem igaz:).

gardénia
gardénia

Ha elindulunk a Van Cleef & Arpels Gardenia Petale vonalán, belekóstolunk a Dior Pure Poison ultramodern illatába, Chanel Gardenia parfümjét megízlelve, az Estée Lauder Private Collection Tuberose Gardenia nászát kipróbálva, teret engedünk az Illuminum White Gardenia Petals illatának és egy kicsit kibontakoztatjuk Madonna Truth or Dare tubarózsás gardéniáját Estée Lauder paradicsomi Beyond Paradise illata után, akkor látjuk, hogy a gardénia illatát hányan fogalmazták újra, hányan ültették egyedi köntösbe, megmutatva azt, hogy milyen sokszínű lehetőség rejlik abban, hogy a gardénia illatát kiemeljük a tömegből.

Creed Fleurs de Gardenia
Creed Fleurs de Gardenia

Az angol niche Creed ház most arra vállalkozott, hogy az egyébként erőteljes gardénia illatát egy frissebb, zöldebb mederbe terelje, ezzel egyaránt meghagyva a gardénia nőies mivoltát, kissé finomítva sikkessé, elegánsabbá téve azt. Hogyan is épül fel az illat? Nos, egy markáns, virágcsokorba ültetett, leheletnyit fűszerezett gardéniáról van szó, mely tiszta, meleg pézsmás és pacsulis alapokra épül, melyet a cédrus friss fás jegye frissít fel. A fejjegy felütésében épp csak felüti fejét a fekete ribizli, egyből átadja a helyet a virágos jegyek, a harmatos és zöldes jellegű gyöngyvirág és az aromás levendula hármasának, mely a gardénia krémes, meleg, már-már vaníliás akkordját szelíd és egyben elegáns mederbe tereli. A rózsabors leheletnyi füstössége jól passzol az érzéki pacsulihoz, frissessége pedig erősíti a zöldes jelleget, melyben nagy szerepe van a galbanumnak.

A Fleurs de Gardenia az idei tavasz egyik kiemelkedő alkotása, ajánlom azoknak, akik igazán különleges, elegáns, már-már úri gardéniás illatot keresnek.

A Creed parfümöket a itthon a Neroli parfümériában vásárolhatjátok meg.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter