Felfrissülnél? Ezeket fújd magadra!

Habár ma úgy tűnik, hogy kifelé megyünk a nyárból, biztos vagyok benne, hogy jön még kánikula és jó idő, tavaly novemberben is inkább volt nyár mint ősz vagy netán tél. Ha frissítő összetevőket keresünk egy parfümben, akkor az nem csak és kizárólag azt jelenti, hogy azok kánikulában esnek jól ez ember (lányának), hanem olyankor is, amikor kissé fáradtnak, beszürkültnek vagy lemerültnek érezzük magunkat. Őszintén, én simán fújok magamra citrusos parfümöt télen is, ha egy kis napsugaras érzésre vágyom, a levendula télen-nyáron jöhet, mert frissítő hatása mellett nyugtat is, és nem mellesleg imádom az illatát, olyan tiszta lesz tőle a levegő. Lássuk tehát, milyen összetevőket kell keresnünk, ha szeretnénk felfrissülni!

Levendula

Ki ne ismerné a levendula friss, tiszta, aromás illatát? Habár el kell fogadni, hogy nem mindenki szereti, széles körben, népi hagyományok által a legtöbb háztartásban előfordul, legyen szó illatosításról vagy akár lakásdekorálásról, vagy ruhaillatosításról. Kifejezetten népszerű parfümalapanyag a levendulaolaj, a legtöbb aromás férfiparfüm alapanyaga, hiszen a klasszikus illatcsaládot képviseli, ennek ellenére a levendula kifejezetten uniszex illat, hölgyek is bátran használhatják. Levendulás parfümjeinket nem kell a hűvösebb időkben sem hanyagolni, egy-egy fárasztó nap után egy gyengéd levendulás illat csodát tesz! Érdemes próbát tenni a Florascent Apothecary Levendula illatával, amelyben kizárólag minőségi esszenciális olajokat használtak fel a gyártás során.

ylang ylang

Ylang-ylang

Habár nem egy könnyed illat az ylang-ylang (vagy ilang-ilang), mégis rendkívül nyugtató hatású virág, amelynek illata segít az ellazulásban és nem mellesleg a nemi vágyat is fokozza, egyszóval kis mindenes! 🙂 Nagyon szeretem az ylang-ylang illatát, soha nem találom túl soknak, kifejezetten simulékony tulajdonságának köszönhetően nagyon sok parfüm alapanyaga, megbújik a többi virágos jegy között, észrevétlenül fejti ki áldásos hatását. Ilyen illat például az L’Erbolario Frutto della Passione, amelyben a golgotavirág és maracuja mellett ylang-ylang és sok más izgalmas virágos-fás.gyümölcsös jegy is helyet kapott.

cédrus

Cédrus

A tűlevelűek csoportjába tartozó cédrus illatát sokan szeretik és ismerik, talán az egyik legelterjedtebb összetevő, ha frissítésről van szó. A Libanonból származó növényt illatosításra már az ókorban is használták, a kissé szantálos, meleg, száraz aromája kitisztítja az elmét, megzabolázza a csapongó gondolatokat. Én odavagyok a fás jegyekért, mert rajtam valóban segítenek, lenyugtatnak, segítenek összpontosítani, és ha cédrusos vagy más fás illatot viselek, érezhetően nyugodtabb, már-már Buddha-szerű nyugalom száll meg. Ha nem is parfümben, de tusfürdőben is érdemes kipróbálni este, mintegy lezárva a napot, segít a nyugodt alvásban is.

vetiverfű

Vetiver

Bár a vetiver fás alapanyagnak számít, tudni kell, hogy igazából fűféle, Haitin, Jáván kvázi úgy nő, mint itthon a fűcsomó. Leveleit és gyökérzetét is felhasználják illatosításra, meleg, földes, átható illatának enyhén fás mellékillata van, kifejezetten istenien passzol a sós, vizes jegyekkel, de női parfümökben is egyre gyakrabban előfordul gyümölcsös jegyek mellett. Ha pedig citrusos jegyekkel párosítjuk, isteni illatot kapunk. Vérpezsdítő hatása van, ezért ha vetiveres parfümöt használunk, számíthatunk arra, hogy felélénkülünk tőle. Ha kedvünk támad kikeverni egy saját illatot, akkor a Florascent Apothecary Vetiver és az Apothecary Mandarin rétegezésével (egymásra fújásával) az elménkre is ható, igazi energetizáló parfümöt kapunk.

rebarbara

Rebarbara

A “barbárok gyökerével” nem valami jó a viszonyunk, enni nem szeretem, de az illatáért annál inkább odavagyok. Egész nyáron rebarbarás testápolót használtam, mert fanyar, savanykás aromája kissé túlmutat a citrusok megszokott frissítő zamatán. Nem kifejezetten sok parfüm tartalmaz rebarbara összetevőt, éppen ezért tapsikoltam örömömben, amikor felfedeztem a Myropolium kínálatában az Bio2You Noa parfümjét, amelyben a rebarbarán kívül csupa romantikus, éterien törékeny virágos jegyek kaptak helyet. Próbáljátok ki!

Az L’Erbolario és Florascent parfümöket a Myropoliumban próbálhatjátok ki!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter