Estée Lauder Intuition – parfümkritika

Újabb megosztó Estée Lauder parfüm kerül terítékre ( a Beyond Paradise után), muszáj megörökítenem az Intuition parfümmel kapcsolatos élményeimet, emlékeimet.

Amikor még csak épp belemélyedtem a parfümök világába (2000 körül), egy ismerősöm boldogan mutatta, hogy mit vett? Egy üveg Estée Lauder Intuitiont tartott a kezében. Érdekes üveg, Estée Lauder – gondoltam, rossz nem lehet. Beleszagoltam a kupakba, és elképedve adtam vissza, hogy ez az illat nekem nagyon nem tetszik (mondanom sem kell, akkor Kenzo Flowert használtam..nos, más kategória a két illat). Akkoriban kezdtem a munkahelyemen, az öltözködésemmel is próbáltam kifejezni, hogy én már komoly dolgozó nő vagyok. Úgy esett, hogy egy reggel elfelejtettem parfümöt magamra fújni, és épp az ismerősömnél voltam. Nem volt mit tenni, magamra fújtam egy kis Intuitiont. Itt eldőlt a sorsom, bevégeztetett…egész álló nap csak magamat szagoltam, nem győztem betelni ezzel a végtelenül nőies, elegáns és egyedi illattal. Azonnal szerelem lett! Azóta elfogyasztottam vagy 3-4 üveggel belőle – bár már nem veszek újat, hiszen annyi parfüm vár még kipróbálásra, néha jól esik nosztalgiázni egy parfümériában.

Lássuk, mi rejtőzik az üvegben: a hivatalos leírás szerint a nő esszenciája. Meleg, orientális illat, mely a fejjegyben lévő citrusoknak (mandarin, narancs, grapefruit) köszönhetően szikrázó, élettel teli felütéssel nyit, szakítva a nehéz, fűszeres, orientális jelleggel. Modern és klasszikus egyszerre, hiszen a szívjegy virágai közül a gardénia és a rózsa megszokott, meghitt, ultra nőies akkordot csempészik a kompozícióba, a frézia egy cseppnyi bájt, pajkosságot, míg a rododendron megkapóan vintage jelleggel ruházza fel. Az egész illat lényege az éteri ámbra, azaz az a mód, ahogy ezeket a virágos-citrusos jegyeket közrefogja.

Izgalmas, ezerarcú illat, melytől én tetőtől talpig nőiesnek érzem magam.Ha még nem próbáltátok, érdemes egy parfümériában a bőrötökön(!) kipróbálni:)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter