Elizabeth Arden Green Tea – parfümkritika

Van egy parfüm, mely közel 15 éve forradalmasította az aromás-friss-teás parfümökről alkotott képünket, sőt mi több, utat nyitott nekik. Mára már kikopott a köztudatból piacrengető szerepe és újdonsága, hiszen természetessé vált számunkra, hogy ha zöld teás parfümöt szeretnénk használni, akkor Elizabeth Arden Green Tea parfümjéhez kell nyúlnunk. Pedig ez a parfüm többszörösen is remekmű a maga nemében. Egyrészt kezdhetnénk ott, hogy az egyik legismertebb és legelterjedtebb márka égisze alatt megjelent parfümre mindig odafigyelünk, de a Green Tea még ebben is csúcsokat döntögetett, hiszen nem ad mást, mint ígér: egy frissítő, aromás zöld teás illatot. A zöld teás illatok atyja/anyja Jean Claude Ellena parfümőr által megálmodott, mára már klasszikussá vált Bvlgari Eau Parfumee au The Vert, melynek egyfajta könnyedebb, hétköznapibb változata lett a Green Tea.

Elizabeth Arden Green TeaA parfüm reklámfotója tökéletesen adja vissza azt az élményt, amit a Green Tea ad: mint egy frissítő zuhany vagy nyári zápor, egyszerre felélénkíti és nyugtatja érzékeinket. Roppant kellemes, szó szerint üdítő illat,  melynek központjában a zöld tea áll. A friss, tiszta illatok nagymestere, Francis Kurkdjian parfümőr zseniálisan játszott az összetevőkkel, gyakorlatilag az aromás, citrusos akkordok mellé pikáns, egyébként erőteljes és máskor kifejezetten orientális jellegű fűszereket házasított, melyek nászából az a fűszerekben, aromákban gazdag zöld tea születik meg, melyet előszeretettel kortyolgatunk a csészénkből. Ki gondolná, hogy egy ilyen üde, légies illat alapjai nem állnak másból, mint jázminból, köményből, szegfűszegből, zellermagból és tölgymohából.

green tea üvegHa kritika érheti a Green Tea-t, akkor az csak a könnyedsége lehet, sajnos a légiesen friss illat ára a kevésbé tartós töménység. De éppen ez a jó ebben az illatban, bátran lehet fújni belőle, akár napközben többször is, élvezve az aromák nászát. Egyszerűen kötelező darab nyárra, főleg azért is, mert ilyen olcsón, ilyen szépen megkomponált, zseniális illatot nem kapunk sehol. Igazi klasszikus kult darab. Érdemes a többi, limitált kiadását is beszerezni, mint nagyon finom. Már 2.590 Ft-tól kapható az Iparfüméria.hu oldalon. Ugye, hogy megéri? 🙂

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter