Vissza a hétköznapokba – avagy mit viseljünk a munkahelyünkön?

Véget értek az ünnepek, elérkezett, amit nem vártunk mindannyian olyan osztatlan örömmel?a karácsonyi és szilveszteri hosszú pihenő után visszatérünk a szürke hétköznapokba, a megszokott kerékvágásba, a munkahelyünkre. Ráadásul január van?.talán az egyik leglassabban múló és leghosszabbnak tűnő hónap, szürke, rideg, monoton?nem is tudom van-e olyan ember a Földön, aki szereti. Hirtelen jövő kontraszt ez az ünnepek után. Hogy feldobjuk ezt a rendkívül nyomasztó hangulatot, miért ne választhatnánk munkahelyünkre valami diszkrét, de finom, ízléses parfümöt. A munkahelyen viselt parfümök természetesen függnek a munkakörünktől, így lehetnek elegánsabbak és teljesen hétköznapiak is. Továbbá meghatározza, hogy egy adott helyen (irodában) dolgozunk-e vagy a nap folyamán jövünk-megyünk és így végezzük teendőinket. Arra azonban mindenképpen figyeljünk oda, hogy ne legyen hivalkodó, tömény, nehéz, fullasztó és kacér. Ráadásul a mennyiségre sem árt odafigyelni, semmiképp se ússzunk illatfelhőben, nyilván nem szeretnénk, ha főnökünk vagy kollégáink fuldokolva rohannánk ki, netán egész nap fejfájásra hivatkozva az összes feladatukat velünk oldatnák meg.

"Már megint mivel fújta be magát a kollegina?!" :)
“Már megint mivel fújta be magát a kollegina?!” 🙂

1) Az első parfüm, amit górcső alá veszünk, az elegánsabb kategóriába tartozik, ízléses és harmonikus volta miatt kitűnő választás olyan munkahelyekre, ahol amúgy is elegánsan kell megjelenni, legyen az egy nagykövetség, vagy egy rendezvény megszervezése. A Shiseido arany kockába zárt Zen-je töretlen sikernek örvend hazánkban. Olyan tökéletesen megtervezett és fegyelmezett, mint amilyenek a japánok és a munkájuk. Könnyedség, az azonnal kibontakozó grapefruitban, ananászban és bergamottban rejlik. Már az elején örömet visz a szürke hétköznapokban. A ?zen? életérzést és harmóniát a szívjegyben található jácint, alma, frézia, ibolya, lótuszvirág és gardénia tökéletes összhangja mutatja meg nekünk. Árad belőle a nyugalom, semmi hektikusság, semmi kuszaság, csak békés tökéletesség. Tartósságának titka a pacsuli, ámbra és pézsma egy kis cédrussal kiegészítve. Fantasztikus viselet ebben a szürke, téli borongós januárban.

zen

2) Most pedig jöjjön a csupa mosoly The Beat edp a Burberry-től. Nekem a Burberry-ről természetesen a britek klasszikus stílusa jut eszembe, a Burberry kockás kosztümök és táskák, hozzá illő cipő és kiegészítők kissé hideg és pontosan megtervezett megjelenéssel. Az egészből vegyük ki a rideg megjelenést, tartsuk meg a kockás klasszikus eleganciát, tegyünk hozzá egy kis rózsaszínt és induljunk el mosolyogva a munkahelyünkre. Mindennek a receptje pedig a Beat. Az illata diszkrét, szinte minden munkahelyi környezetbe tökéletesen idomul. A mandarinos, rózsaszín borsos, bergamot-os, kardamonos indítástól önkéntelenül is mosolyra fakadunk, vidám és szerencsére a rózsaszínségnek egy nagyon szofisztikált változatát mutatja. A szívjegyben kibontakozó tea és írisz kellő nőiességet biztosít a Beat-nek. Az alapjegy fehér pézsmája teszi lággyá és púderessé az előző összetevőket. A cédrus és vetiver hatása megfelelő komolyságot biztosít, így bátran viselhetjük munkahelyünkön is.

burberrythebeat

3) Jöjjön most egy igazán könnyed és légies illat. D&G Light blue-ját a szicíliai nyár ihlette ugyan, nekem mégsem Szicilía, a forró nyár és az olasz temperamentum ugrik be róla, hanem egy hétköznapi, teljesen diszkrét, munkahelyi illat. Ugyan 2001-es kiadású, de a mai napig rendkívül népszerű, amolyan biztonsági játékos. Mondhatnánk úgy is, hogy semmi extra, de kellemes kis illatocska, amivel biztos nem vágjuk ki a biztosítékot, bármilyen szőrszálhasogatóak is a kollegáink. Ez az illat nem akarja magára felhívni a figyelmet, egyszerűen csak egy kis vidámságot próbál csempészni a szürke hétköznapokba. Bár a fejjegyben található a citrom, cédrus, harangvirág és alma én mégis ezeket érzem benne a legtovább, nem pedig a szívjegy rózsáját és bambuszát. Ugyan alapjegyében pézsma és ámbra is van, ebből valószínűleg csak egy minimális mennyiség kerülhetett bele, mert nem tartozik az extra tartósak közé?.bár nem is az volt a gyártó célja.

light blue

Kíváncsi lennék a véleményetekre! Ti milyen parfümöt viseltek a munkahelyeteken?

Szylwy

SZAVAZZ!

Téged zavart már egy kolléga illata a munkahelyeden?
55  · 0 
×


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter