Egy asszony illata: D&G Sicily

Nincs még egy ilyen illat, ami ekkora metamorfózison menne át, mint a Dolce&Gabbana Sicily. Köszönet galbanum-nak az illatért:)

A világhíres olasz tervezőpáros imádott Itáliája előtt tisztelgett ezzel az illattal, megpróbálva visszaadni azt a temperamentumot és életérzést, mediterrán lüktetést, ami Szicíliára jellemező. Mondhatni, tökéletes választás volt a parfüm arcának Monica Belluccit, a legszebb nőt megválasztani, teljes mértékben el tudom képzelni ezt az illatot rajta, sőt, már nem is tudok elvonatkoztatni tőle:)

Sajnos a Sicily nem futott be olyan karriert, mint amit megérdemelt volna, köszönheti ezt annak, hogy gyakorlatilag az illatnak 3 különböző arca van, és sajnos az első nem a legfinomabb…kár érte, mert aki győzi kivárni, egy csodás, szenvedélyes és nőies illatot kap jutalmul.

Annak ellenére, hogy az illat orientális-virágos, mégis a nagy klasszikusokhoz hasonló, melyek az aldehides illatok közé tartoznak: nem szentségtörés azt állítani, hogy megállja a helyét a No.5 vagy Caleche mellett.

Az illat első arca fanyar és “oldschool”, nem csoda, hogy lekerült a parfümériák polcairól, hiszen a vásárlók a fejillat alapján választanak parfümöt, és a Sicily fejillata alapján sajnos messze elkerülték. Elsőnek a narancsvirág vág orrba a legfanyarabb bergamottal, amivel valaha találkoztam. E kettő a mézes loncot úgy elnyomja, mintha ott sem lenne. A banánnak nyoma sincs, bár a leszáradás után előbújó krémes jellegbe talán beleadott egy kicsit. Én érzem már a napraforgót az első pillanatokban is, mely végigkíséri az illat átalakulását.

A roppant fanyar, karcos citrusos-fás-aldehides jelleg lecsengése után feltör az illat második arca: a virágok kezdik bontogatni szirmaikat, elsőként a hibiszkusz a jácinttal. Mogyoró épp csak egy csipet lehet benne, a jázmin pedig meglepően visszafogott.

Végül a türelmünkért jutalom jár, az illat harmadik arca mélyen szexis és tüzes, szinte már vaníliásan érzéki és krémes. A napraforgó tüzessége, a szantál és a pézsma visszafogott érzékisége nagyon finom tartós alapot biztosítanak az illatnak, melyen a virágok a legszebb arcukat mutathatják.

Sajnálom, hogy ez az illat csak parfümös berkekben szedi áldozatait, tény és való, hogy a mai édes vagy virágos parfümök között kakukktojás, de aki szeretne egy kacér és egyedi illatot, annak jó szívvel ajánlom a Dolce&Gabbana Sicily-t!



2 thoughts on “Egy asszony illata: D&G Sicily”

  • Örülök, hogy van még egy Sicily rajongó a körünkben:)

    Más banános illat:
    Escada Pacific Paradise
    Nina Ricci Love in Paris (de szerettem)
    Lush Ladyboy
    Jean Patou Enjoy
    Comptoir Sud Pacific Vanille Banana
    Miller Harris Coeur d’ete

  • Már egy ideje érdekelt, bevallom, főleg a banán miatt, nem sok parfümről tudok, amiben lenne (további tippek, esetleg?). Nagy nehezen sikerült megszaglásznom, és, “furcsa” indítás ide vagy oda, azonnal megtetszett, főképp a hangulata miatt (egyébként egyetértek, Monica Bellucci a tökéletes arc ehhez az illathoz, és az Itália-érzést is sikerült az üvegbe zárni). Egyébként a banánt meg is találtam benne, csak épp nem valódi banán, hanem sokkal inkább egy “absztrakt” banán illat, szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter