Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest

Hányszor és hányféleképpen próbálták már leutánozni, vagy éppen megfejteni a közel 17 éves Light Blue sikerét, mindhiába. Csak Dolce & Gabbana tudja azt, hogyan kell az igazi olasz virtust belecsempészni illataikba, hogy azok valóban különlegesek és egyediek legyenek. Nem mondanám, hogy a 17 év alatt ontották volna magukból a Light Blue klónokat, sőt, igazából 2-3 limitált nyári változaton, és a tavaly megjelent Eau Intense-n kívül nem variáltak az ikonikus illattal. Miért is tették volna, hiszen a szinte nagykorúvá érett illat ma is épp annyira aktuális, mint megjelenésekor. Olivier Creps parfümőr, akinek kezei közül számos legendás illat került ki (Nina, Angel, Valentina, Black Opium, Noa, Dune, Kenzo Amour, Lacoste Pour Femme), játszi könnyességgel érzett rá arra, hogyan teremtsen egy olyan friss-gyümölcsös-citrusos illatot, amely túlmutat a már megszokott cologne kategórián, s vezette fel a cédrust a közkedvelt illatjegyek közé. Ez az Olivier Creps és Alberto Morillas (a másik parfümőr szupersztár) fogtak össze és rázták fel egy kicsit az ikonikus Light Blue illatpárost. Adott a koncepció: legyen egy olyan parfüm, amely az olasz Capri szigetének ízét, zamatát és hangulatát tükrözi, az azúrkék vizet, a napsütötte bőr illatát, a limonádé ízét. Így megszületett a Light Blue Italian Zest parfümpáros, amely megkerülhetetlen, ha idén nyáron új illatot keresünk magunknak.

Biztos emlékeztek, hogy anno említettem az Eau Intense kapcsán (ha nem, itt feleleveníthetitek), hogy a Light Blue anyukám signature illata már jó pár éve (konkrétan a megjelenése óta), így számomra a Light Blue illata mindig is csupa szép és jó emléket, képet idéz fel. Imádom rajta, a nőn, akinek bőre hófehér, haja szőke, szeme zöld, és irtó vagány! Talán ezért is gondolom azt, hogy ez az a típus, akin leginkább el tudom képzelni. Aztán jött az Eau Intense, amely sokkal mélyebb, testesebb, és amiben lubickolhatok már én is, mivel nagyon szeretem viselni, és az én kreol bőr, fekete szem-haj kombómhoz is el tudom képzelni. Végül jött az idei nyár, és vele az új Light Blue Italian Zest, és végem volt! Egy olyan Light Blue robban ki az üvegből, amely telis tele van szikrázóan élénk citrusos akkorddal, amely sokkal inkább élénkebb és harsányabb, mint a szicíliai cédrus a sima Light Blue-ban. Az eredeti Light Blue szicíliai cédrussal és Granny Smith almával teli fejjegyét, ezúttal savanykás citrus jegy teszi ragyogóbbá, mely ezáltal még gyümölcsösebb és zamatosabb. A ragyogó szívjegyet alkotó fehér rózsa és jázmin szirom jegyek sugárzóbbak, mint valaha. Ámbrás, meleg pézsmás alapjegye még csillogóbb.

A kézzel-szedett „limoni primofiore” citromok a fa első virágzásából származó termések, melyeket intenzív ízüknek köszönhetően a legjobb minőségű citromnak tartanak. Mivel a gyümölcs külső héja és húsa is érzékeny a túlzott melegre, egy ősi hideg-nyomásos technikával préselik, úgynevezett sfumatrice eljárással, mellyel eredeti, természetes, gourmand esszencia nyerhető ki. Valóban különleges, fanyarkás, erőteljesen citromos aromát kapunk általa, de cédrussal kevert virágos-zöldalmás akkordok gyönyörűen lekerekítik azt. Kifejezetten élvezem viselni az új Italian Zest-et, edt létére edp-ket megszégyenítően erőteljes és tartós. Leszáradása is citrusosabb, mint a sima Light Blue, de összhatásában nagyon hasonló hozzá. Elég, ha azt mondom, általában azt kérdezik tőlem, hogy milyen parfümöt viselek, de az Italian Zest kapcsán mindenki azt kérdezi, hogy Light Blue-t viselek-e, csak valamiért másmilyen, hát ezért! 🙂

Alberto Morillas parfümkészítő újraalkotta az eredeti Light Blue Pour Homme illatot az Italian Zest Pour Homme képében egy gazdag citrus esszenciával, friss bergamottal, melyhez bors, pézsma és tölgy jegyek társulnak. A Citrus Bergamia, vagyis a bergamot egy kis, sárga, narancsformájú gyümölcs, mely kizárólag Calabriában terem. A bergamot esszenciális olaja a héj hámozásakor, hideg-nyomásos eljárással nyerhető ki, mellyel megőrizhető a gyümölcs gazdag, ínycsiklandó aromája. A friss bergamot tiszta kirobbanása fokozza a Light Blue Pour Homme illat hűvös-érzéki kontrasztját. A fejjegyet alkotó grapefruit és mandarin jegyek hűvös koktélját ragyogóbbá varázsolva, a bors és boróka jegyek fűszeres ízvilágot kölcsönöznek a szívjegyet alkotó rozmaring és rózsafa jegyeknek. Ezzel kontrasztot alkotva, az alapjegy vibráló tömjén és pézsma jegye még erőteljesebb az új illatban.

Light Blue Italian Zest női illat összetevők: citrom, zöldalma, harangvirág, bambusz, gardénia, rózsa, cédrus, ámbra, pézsma

Sillage: 4 –  2-3 spricc bőven elég a boldogsághoz…végre! Bravó!

Tartósság: 4/5 – edt, és egész nap tart. Hihetetlen, ugye? 😉

Szexifaktor: 4 – szerintem ez az illat kifejezetten felélénkíti az érzékeket, nyári napsütéses napokon, egy libbenő szoknyával a legtöbb úriember fejét elcsavarja

Elegancia: 3/4 – ráadásul simán passzol egy fehér inges-ceruzaszoknyás szetthez, ez nem úgy beach-illat, hogy mellé kötelező a strandpapucs és szalmakalap. De akár lehetne is mellé, ettől szép!

Korosztály: 0-100, ha vicceskednék, de egyébként totál kortalan illat, bárkihez passzolhat. Abszolút ajánlom, nálam nyári kedvenc lett, próbáljátok ki!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter