Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme

Azt hiszem, világoskék még sosem volt ennyire népszerű, mint manapság a Light Blue, amely a Dolce & Gabbana legnépszerűbb illata. Nincs nélküle tavasz és nyár, vagy akár ősz vagy tél, a lényeg az, hogy nagyon sokan szeretik citrusos-fás karakterét. Idén jelent meg az Eau Intense változata mind a női, mind a férfi illatnak, kijelenthetjük, hogy évek óta vártunk rá, mert bár a edt (sima) Light Blue-nak is elég jó tartóssága és hatósugara van, az olyanoknak mint én, akik szeretik, ha egy parfüm előttük és utánuk méterekkel úszik, azok elepedtek egy jó kis ütős sillage-ú darabért. Megkaptuk, itt olvashattok részletesen a Light Blue Eau Intense női parfümről.

A férfiaknak szánt parfümök 90%-a eau de toilette töménységű…mert egy úriember nem “húz csíkot”, maximum illatnyomokat hagy, így nekik a finomabb, visszafogottabb töménység az elegánsabb (már akinek, ugye?) Jelen esetben, azaz a Light Blue Eau Intense Pour Homme esetében nem a sillage az, amely erősebb lett, hanem azok a jegyek lettek hangsúlyosak, amelyek erőteljesek és visszafogottabb szerepet kaptak a citrusok, amelyek amúgy is hamar elhalványulnak. Nézzünk most egy kis videót, hangolódásképp!

No, hát barnára sült szexi testek simulnak össze, azúrkék öböl, érzéki pillanat…nem tudom, ti hogy vagytok vele, én kedvet kaptam! 🙂 Bár az edt Light Blue női illatot nem használtam, mert az anyukám illata, az Eau Intense-be teljesen beleszerettem! Úgyhogy alig vártam, hogy a férfi változatot kipróbálhassam, mert ez a jelenet járt a fejembe, gondoltam, az Urammal milyen tökéletes páros leszünk nyakig Dolce & Gabbana-ban. A két illat nagyon más! A női változat nagyon nőies, mindamellett friss, míg a férfi változat kellően férfias és dinamikus. A Light Blue Eau Intense Pour Homme nyitányában épp csak felvillannak a friss citrusos jegyek (grapefruit, mandarin), szinte percek múlva mindent elönt a boróka (juniper) fanyarkás, finoman ciprusos karaktere. Nagyon erőteljes, aromás. A sós tengervíz akkordja az illat minden pillanatában jelen van, kerekebb, kevésbé száraz-fanyarkás lesz tőle az illat. Jól passzolnak a borókával, bár én a leginkább a citrusok pezsgését élveztem a fejjegyben. Kár, hogy az hamar lecseng. Az alapjegy szinte kívánja a tiszta, meleg jegyeket, így lett pézsma benne, neutrális, de kellően tartósít, és mivel Light Blue-ról van szó, kellett még egy nagy adag fás jegy, ez lett a borostyán. A sok fás akkordtól válik az illat erőteljessé, intenzívvé, markánssá. Abszolút férfiasságot sugároz, dominanciát, erőt. Természetesen egyáltalán nem korunk “édes-fűszeres” vonalát követi, hanem a klasszikus értelemben vett aromás vonalat képviseli. Lezser eleganciát sugároz, egyáltalán nem sportos kategória, de nem is a legkomolyabb stílust képviseli. Tökéletesen illik a mai 30-as, 40-es korosztályhoz, akik egy jól szabott sportzakóban és egy márkás farmerben érzik leginkább jól magukat.

Összetevők: grapefruit, mandarin, boróka, tenger, borostyán, pézsma

Sillage: 3/4 – erőteljes, dinamikus

Tartósság: 3/4 – fél napig minimum kitart

Szexifaktor: 3/4 – inkább elegáns, mint érzéki

Elegancia: 4 – tudom, hogy nincs ilyen kategória, de laza-elegáns

Korosztály: inkább 25-től felfelé ajánlom

Árkategória/árérték: a Dolce & Gabbana parfümök a mai parfümárakhoz képest jó ár/érték arányban kaphatóak. Az 50ml ára 18.500 Ft körül van.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter