Dior-t a pasiknak!!

Egyik kedvenc designer márkám következik most, ez pedig nem más, mint a Christian Dior. De ezúttal a férfiparfümök között nézünk szét. Talán férfi parfümből még nehezebb stílusosat és az egyéniséghez illőt találni és választani, mint a női parfümökből. Eleve kevesebb férfi parfüm jelenik meg, ráadásul az erősebbik nem képviselői sokszor kicsit tanácstalanul állnak a parfümériák polcai előtt és jobb híján az eladóra hallgatva választanak valamit….ami egyáltalán nem biztos, hogy illik is hozzájuk.

Jöjjön most a Dior Homme széria 5 tagja.

A Dior Homme-nak létezik egy edt változata, egy 2005-ös és egy 2011-es kiadás. A 2 illat szinte egy az egyben ugyanaz. Nagyon finom, ízléses illat, nincs benne semmi tolakodó, semmi zavaróan nehéz. Ez bizony Dior minőség, minden alkalommal megállja a helyét, bár egy kicsit az alkalmi felé billen a mérleg nyelve, ám módjával adagolva, hétköznapra is tökéletes. Mi is ennek a lehengerlő, mindenkit rabul ejtő illatnak a titka? A fejjegyben levendula, zsálya és bergamott található, a szívjegyben mindez kiegészül kakaóval, ámbrával és írisszel (a 2005-ös változatban még kardamom is volt), az alapjegyben pedig vetiver, pacsuli és bőrös jegyek találhatóak. Nagyon nagy az összhang az összetevők arányaiban. Számomra kifejezetten tetszik, hogy a bőrös jegyek nincsenek túlsúlyban, épp csak annyi van belőlük amennyi kell. Az egyik legízlésesebb férfi parfüm, amit jó lenne, ha többen használnának.

Persze vannak a férfi parfümkedvelők között is, akik az erőteljesebb, markáns hatáshoz ragaszkodnak. A Dior Homme-nak van egy Parfum változata is, méghozzá idei kiadás. Ez egy nagyon intenzív púderes, bőrös-fás illat, erőteljes animális jegyekkel. Összetevőiben szantálfa, bőrös jegyek és írisz szerepel, az utóbbi erőteljes túlsúlyban. Számomra ez az illat már-már túl földes, olyan, mint amikor egy nagy esőzés után a még szürke felhőkbe burkolózott tájban kilépünk a kertbe, végig sétálunk az íriszek között, érezzük az eső, a felázott, friss föld és aljnövényzet illatát. Van benne valami melankólikus, de az előbb említett jegyek miatt nagyon természet közeli. Leginkább Ramon Monegal Impossible Iris-éhez hasonlítanám. Erőteljes, markáns, hosszantartó illat, mely higgadt magabiztosságot sugároz.

Jude-Law-for-Dior-Homme-Sport-2012-Fragrance-01

Az örökmozgó, sportrajongókra is gondolt a Dior, nekik szól a Dior Homme Sport. Ebből is 2 készült, egy 2008-ban, egy pedig 2012-ben. A parfüm reklámarca Jude Law, a helyszín a Francia Riviéra. Jude Law abszolút tökéletes választás ehhez az illathoz, a helyszínnel vitatkoznék…hamarosan előkerül a Dior Homme Cologne, engem inkább az emlékeztet a Cote D’Azur-ra, sokkal jobban hozza a Riviéra feelingjét. Na de kanyarodjunk vissza a Dior Homme Sport-hoz, ami nagyon friss, robbanékony, nyárra, perzselő hőségben, vagy épp sportoláshoz a legideálisabb. A 2008-as illatban az elemi gyanta, citrom, bergamott, grapefruit elképesztően citrusos illatát a szívjegy vetivere, cédrusa és a gyömbér teszik fássá és aromássá, melyet tovább fokoz az alapillatban a rozmaring, levendula és a szantál. A 2012-es változatot kicsit leegyszerűsítették ehhez képest, citromos és gyömbér adta friss indítás egy kis írisz kapott, ehhez pedig cédrus és zöld jegyek társultak. Igaz, hogy nyári és tengerparton sétálós egy kicsit, de ha végig sétálsz a Riviérán nem ezt az illatot érzed, ez inkább egy laza, hétköznapi sportos illat.

dior_homme_cologne

Dior Homme Cologne…ez az, na ez már tényleg a Francia Riviéra illata. Friss, fanyar és sokkal szofisztikáltabb, mint a Sport, van benne valami előkelő, “amolyan felkelek, felveszem a fehér lenvászon ingemet egy hozzáillő nadrággal és egy RolexOyster Perpetual Yacht-Master karórával és kávézgatok egyet a yachtomon, majd átszállok a vitorlásomra és szelem a hullámokat, élvezem a szabadságot” illat. Fanyar, friss, gondtalan, ez a laza elegancia illata. A 2013-as változat összetevői mindössze bergamottból, grapefruit virágból és pézsmából állnak. Ha minden citrusos illat ilyen finom lenne, akkor sokan nem fanyalognának a citrusos-friss illatok puszta kiejtése kapcsán. Ha valaki mégis az erőteljesebben aromás változatra vágyna, akkor ezt a 2007-es változatban találja meg. Abban a bergamott mellett, zsálya, levendula, kardamom és mandarin is volt, méghozzá írisszel, vetiverrel, bőrös jegyekkel, kakaóval, pacsulival és ámbrával. Számomra az új változat sokkal meggyőzőbb és lehengerlőbb.

6867555504_95c04149a9_z

Végül jöjjön a Dior Homme Intense, ami kétségtelenül hódításra született. Ebből a 2007-es és a 2011-es változat is elképesztően finom. Bársonyos, szenvedélyes illat, a férfi parfümök csúcskategóriáját képviseli. Csábító illata, őszre és télre a legideálisabb, púderes-fás-édeskés hatás, melyhez luxus és jól öltözöttség dukál. Hogy is jellemezzem, hogy könnyű legyen elképzelni? Ez amolyan “éjszakai élet királyai illat”. Franciaország, Saint Tropez és a híres VIP Room nevű szórakozóhely. A tulaj megérkezik, kiszáll az éppen aktuális Bugatti Veyron-jából bemegy a VIP Room-ba, leellenőrzi minden rendben van-e, majd helyet foglal az egyik bársonyfotelben és kihozzák neki a szokásos Belvedere Vodkát. És mivel van befújva? Az érzéki, előkelő Dior Homme Intense-sel. Talán igaz, talán csak fikció, de ez az illat ezt a fajta luxust rejti magában. A 2007-es változatban vetiver, cédrus, ámbra, vanília és írisz volt. Épp megfelelő arányban, mivel nem lett túl földes a végeredmény, mindenből épp amennyi kell…még mindig nem hiszem el, hogy lehet ennyire finom. A 2011-es ehhez képest egy kicsit más, ebben levendula, körte, ámbra, írisz került a cédrus és vetiver mellé. Talán egy kicsit földesebb, de ez is hihetetlenül finom illat.

Most rajtatok a sor! Van kedvenc Dior férfiparfümötök? Ezek közül szeretitek, használjátok valamelyiket?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter