Top 10 piros parfüm, avagy nem csak csoki kerülhet a Mikuláscsizmába

Ajándékot kapni mindenki szeret, akár mástól kapjuk, akár magunkat lepjük meg vele. Ezen a jeles napon pedig miért ne kaphatnánk mi felnőttek is ajándékot? Ha nagyon stílusosak akarunk lenni, akkor pedig miért ne vehetnénk, vagy ajándékoznánk pont valami ragyogó piros csomagolásba öltöztetett illatot? Ugye milyen jól hangzik?

pretty-girl

Fiatalos, lendületes, gyümölcsös, virágos és nagyon nőcis a Hugo Boss Hugo Woman edt-je. Olyan, mint egy filigrán, törékeny manöken vagy balerina. Őszibarack, ciklámen, zöldalma, liliom, jázmin és íriszgyökér adta végtelen optimizmus. Orchidea, vanília, szantálfa és gyanta, no meg egy piros miniruha, fehér szőrmés szegéllyel és egy piros tűsarkúval és már kész is a szexi összeállítás.

Hugo Woman_1

Cacharel Amor Amor…eddig valahogy kerültem a Cacharel-eket, de ez az édes gyümölcsös finomság nagyon piros, nagyon csajos és nagyon tetszik. Citrusos fejillat után bódító virágok, rózsa, jázmin, liliom és gyöngyvirág következnek. Az alapjegyben pedig vanília és szantálfa, hogy az édességekről se kelljen lemondani ezen a napon….finomabb, mintha csokit ennénk.

9673940

Calvin Klein One Red Edition for Her….ő a kakukktojás, mert acquás és légiesen könnyed, mégis szerintem tökéletesen beleillik ebbe a top 10-be, ugyanis sokan nem bírják az édes, nehéz, tömény illatokat. Nekik pont ez az ideális ajándék egy kis görögdinnyével, ibolyával és virágos jegyekkel. Ezzel az illattal még a céges partyn is bátran megjelenhetünk, nem lesz nehéz és polgárpukkasztó, egyszerűen csak friss és nőies.

GUERLAIN-SAMSARA-box

Mi az? Erőteljes, tüzes, vad, femme fatale illat és az előző parfüm tökéletes ellentéte? Hát a Guerlain Samsara, természetesen edp változatban. Kicsit sem szégyenlős, fűszeres, karakteres, igazi téli illat. Extra adag ylang-ylang, őszibarack, rózsa, jázmin, nárcisz, ibolya, írisz, szantálfa és pézsma bőséges mennyiségű tonkababbal. Csábító, erőteljes és határozott.

Az abszolút stílusos és elegáns illat, a Fendi L’acquarossa edp, hozzá illő tűzpiros Fendi táskával, cipővel, arany kiegészítőkkel és egy piros Ferrarival….ja elnézést most nagyon elkalandoztam. Sikk, luxus és elegancia bergamottal, szilvával, narancsvirággal, rózsával, magnóliával, vörös cédrussal, pézsmával és egy kis pacsulival.

Ha a legfiatalabb parfümrajongók egyediek, trendiek akarnak lenni, és kilépni a Pink Sugar és hasonló szörnyűséges tömegtermékek “bűvköréből”, akkor a piros és rózsaszín határán egyensúlyozó Trussardi A way for Her az új megoldás. 2014-es, tehát abszolút a legújabb, figyelemfelkeltő csomagolású, és egy igazán csajos illat jelent meg, mely megmutatja az utat a trendek útvesztőiben. Jázmin, frangipani, fehér tea, vanília, pézsma, szantálfa és az a bizonyos ambroxan is van benne, ami láthatatlanul tesz szexivé egy illatot és viselőjét.

Egyik eddigi sem nyerte el a tetszéseteket? Nos, mi kerülhetne még a csizmába, mint a Carolina Herrera CH. Ez aztán tényleg felveszi a versenyt bármelyik ehető édességgel. Illata majdnem olyan édes, mint a híres 212 Sexy. Egzotikus trópusi gyümölcsök illata találkozik citrommal, grapefruittal, pralinéval, rózsával, fahéjjal és narancsvirággal. És hogy mitől lesz kellően érett és nem egy bugyuta édes illat? Hát a kasmír fától, cédrustól, szantálfától és a pacsulitól.

santa-boots-christmas-decor

Mi lehetne játékosabb, mint a See by Chloé? És miért van ilyen déjá vu érzésem? Gyermekkori emlékeket idéző illat, mely egy szépséges virágoskertet hoz a nagyvárosok betondzsungelébe. Ha én készítettem volna hozzá egy reklámfilmet, akkor egy szürkeségben végigsétáló lány lenne a főszereplő, mondjuk Natalie Portman vagy a francia énekesnő, Zaz, aki mellett színessé válna minden, ami mellett csak elhalad. Almavirág, jázmin, ylang-ylang, pézsma, bergamott és szantálfa segítenek kiszínezni körülöttünk a világot.

A híres, megosztó, minimalista csomagolású Gucci Rush sem hiányozhat a piros felsorolásból. Valóban egy kicsit erőszakos, tolakodó és polgárpukkasztó, de én szeretem…nem mindig és nem rendszeresen, de meghatározó és korszakalkotó parfüm. Talán egy kicsit már idejét múlt is, de akkor is benne van a lüktetés, dinamizmus, stimulál és felráz. Egyik virágot sem spórolták ki belőle, frézia, rózsa, gerdénia, jázmin, fűszeres korianderrel, édes, lédús őszibarackkal, pacsulival és cédrussal.

Végül jöjjön a Kenzo Flower Tag edp változata, melyet én sokkal jobban szeretek, mint a régi Flower-t. Érzéki, édes, virágos illat. Rebarbara, fekete ribizli, gardénia, peónia, jázmin és pacsuli mellett édes vanília és praliné került bele, hogy ezúttal is inkább szagoljuk az édességeket, mert illatban sokkal több változata van, mint ízben. (Vagy csak én érzem így 🙂 ).

Szylwy

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter