Creed Love in White – parfümkritika vendégszerkesztő tollából

Az elegancia és luxus illata, mely két egyesült-államokbeli First Lady kedvence is: Michelle Obamáé és Laura Bushé. Épp ezért sokszor a Fehér-ház illataként is szokták emlegetni. Ezt a parfümöt azonban nem a Fehér-ház és a diplomáciai élet világa ihlette, hanem  a Földközi-tenger vitorlásainak és jachtjainak a világa. AZ alapillatot a friss, zamatos spanyol narancs adja, ettől van olyan erőteljes vibráló mediterrán jellege. Az illat egy életérzést képvisel, szinte látjuk a gyönyörű kék tengert, amin óriási fehér vitorláival a kikötő felé halad egy vitorláshajó. Körülötte hófehér jachtok, mindegyiken elegáns, könnyed, fehér és tengerészcsíkos ruhákat viselő utazók, akik most érkeztek mediterrán körútjuk egyik állomásához.

Michelle Obama
Michelle Obama

Az utazás érzését a parfüm szívjegyei tükrözik a legjobban, melyek a világ különböző tájairól összegyűjtött értékes alapanyagok. Van benne  nemes egyiptomi írisz, az itáliai partok tavaszt és napsütést idéző fehér jázminja, a Francia Riviéra vidám nárciszai, Guatemala hegyeinek magnóliái, bulgáriai rózsa és egy kis rizs esszencia.

Olyan szabadságérzést nyújt mindez, amit csak a tengeren élhet át az ember, ahol nincsenek szigorúan kijelölt utak, bárhol mehetünk, bármelyik kikötőben kiköthetünk, és akkor indulunk tovább, amikor csak kedvünk tartja.  Semmi kötöttség, csak a Nap, a víz és a szél, ami körülvesz minket.

Love in White
Love in White

Ha az összetevők sora itt véget érne, akkor lehet, hogy a vitorlás életben elterjedt friss, kicsit talán fanyar, aquás, unisex illat lenne, de az alapjegy összetevői finom, nőies árnyalatot adnak ennek az illatnak. Az alapjegy a követezőkből tevődik össze: bársonyos jávai vanília, calabriai ámbra és mesés indiai szantálfa.

Az illatot próbálgatva és közben  Awolnation: Sail  című számát hallgatva teljesen áthat az a harmónia és szabadság, amit a vitorlázás és a tenger nyújt, amit ez az illat képvisel. Nehéz így visszatérni a valóságba. 🙂

Szilvi



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter