Cocorikú kisasszony remekműve – Coco Mademoiselle

Ha van parfüm, amiért megnyalom a szám szélét, az a Chanel-ház Coco Mademoiselle remekműve. Nem is értem, hogy tudtak összerakni egy ilyen tökéletes illatot! A Chanel No.5 után talán ez a legnépszerűbb Chanel illat. Egyszer egy reptéri drogériában a szemem láttára pakolt a kosarába egy japán üzletember kb 20 üveg Coco M.-t…gondolom ajándékba. Ezért is csodás ez a parfüm, kiváló ajándék, mert nehéz vele melléfogni (nagyban segít a Chanel név is ebben, hiszen mindenki szeretne legalább egy valamit a Chaneltől:) Természetesen megkérik az árát, a Coco M. is drágább, mint akár más divatház parfümje (sajnos). A Coco Mademoiselle eau de Parfum 2001-ben jelent meg a piacon Jaques Polge “Orr”-nak köszönhetően, aki összedobta ezt a gyöngyszemet. Az üvege követi a Chanel klasszikus-elegáns-minimalista vonalát: letisztult hasáb, stilizált betűtípussal. Természetesen az illat mellé megjelent számos kísérő termék is, mint tusfürdő, testápoló, hajpermet. Majd 2002-ben az eau de Toilette változattal bővült a paletta. Ez a változat lágyabb, kevésbé intenzív, de az illatjegyeik azonosak.

Ciprusos-virágos illatcsaládba tartozik (én nem érzem benne a citrusos jegyeket:).

Fejjegy: narancs, narancsvirág, bergamot, mandarin

Szívjegy: rózsa, jázmin, ylang-ylang, mimóza

Alapjegy: vanília, tonkabab, vetiver, opoponax, pézsma, pacsuli

Ára: 35 ml 15.000 Ft-tól a csillagos égig (mondtam, hogy drága!)

 

 

 

Coco Mademoiselle a fiatal, bohókás, kozmopolita, életet habzsoló nőket célozza meg. Az első reklámarc Kate Moss volt. Nekem nagyon tetszenek a fotók, illik a hangulatuk az illathoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd Kate Mosst leváltotta Keira Knightley. Nekem amúgy sem jön be a csontos Keira, emellett egyáltalán nem tudom kötni az illathoz, szerintem nem illik hozzá. Az új reklám bohókásabb és kevésbé szexi, mint Kate-nél volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter