Coco vs. Allure – nagyvilági luxus

A Chanel név mindenkinek mond valamit, van aki szereti, van aki nem, de figyelmen kívül hagyni egyszerűen nem lehet. Híres régi illatok, trendkövető újdonságok, mind ott vannak a Chanel háza táján, ami pedig minden termékükben közös, az a nagyon magas minőség. A Chanel egyenlő a stílussal és eleganciával. Épp ezért meghatározó terméküket. és azok változatait szeretném összehasonlítani, bár ez igen nehéz feladat, hisz olyan, mintha az epret akarnánk összehasonlítani a zöldalmával.

anna_mouglalis_9_chanel_allure_sensuelle_MLVZ87C.sized

Az Allure illatai a nevéhez méltóan olyanok, mint egy díva, aki most lépett ki a vörös szőnyegre. Izgalmas, tüzes temperamentuma váltakozik a jeges megközelíthetetlenséggel, ám tűz és jég harcából a tűz kerül ki győztesen. Az Allure edp és edt rajtam szinte teljesen egyformán bontakozott ki, talán annyi különbséggel hogy nappalra az edt, míg az éjszaka bársonyos sötétségébe az eau de parfum illik leginkább. Az Allureból sugárzó magabiztosság és elegancia semmihez nem fogható varázsát hosszan tartó illat koronázza meg. Az edp-ben a vaníliába burkolózó őszibarack, mandarin, magnólia, peónia, jázmin és rózsa buja bársonyossággal vonul fel, melynek stílusosságához a vetiver, cédrus, narancsvirág és a lótusz is hozzájárul. Számomra ez a Cannes-i Filmfesztivál illata, megközelíthetetlen sztárok, egyedi designer estélyik, pompa és csillogás….allűr minden tekintetben.

Az edt-ben a maracuja, vízililiom, lonc, a frézia, pacsuli és szantálfa egy kicsit fásabb, de szinte ugyanazzal az illattal, mint az edp, érik el a már ismert hatást. Még egy kis citrom és bergamott, és az Allure nappalra is tökéletes és hódító.

Az Allure Sensuelle ami nálam abszolút befutó. Talán pont azért, mert ennél a legkevesebb az „allűr”, bársonyosabb a fenti 2 illatnál és elegáns érzékiséggel simul a bőrre. Játékosságába egy kis komolyságot csempész a púderes írisz, melyet az aszalt gyümölcsök édesen buja illata, a jázminnal és rózsával kitűnően egészít ki. Mindemellett van benne valami egészen enyhén pikáns, amin ne csodálkozzunk, mert a rózsaszín bors, pacsuli, őszibarack és mandarin jó kis izgalmas hatást ér el. A hab a tortán pedig a szantálfába, fűszerekbe és vaníliába burkolt vetiver és levendula, amiktől igazán egyedi és semmihez sem hasonlítható az Allure Sensuelle.

ines-de-la-fressange-la-parisienne-edition-image-384462-article-ajust_300

Mi az ami igazán Chanel-es és 1984 óta jelen van az üzletekben? Bizony a Coco. Orientális-fűszeres illata igazi klasszikus eleganciát képvisel. Hosszantartó illata, magabiztos varázsa ma éppúgy megállja a helyét, mint 1984-ben. Ez az az illat ahol az edp és edt szinte tökéletesen egyforma, azzal a különbséggel, hogy az edt kicsit frissebb és könnyedebb, de összetevőiben teljesen megegyeznek…a titok az arányokban rejlik. Én most nyáron az edt-t szeretem jobban, de amint beköszöntenek a hűvös őszi napokban, valószínűleg hamar átváltok az edp-re. Ezt az illatot érezvén mindig egy pihe-puha melegség jut eszembe, mely a fejjegyben megbújó őszibaracknak, mandarinnak, jázminnak és rózsának köszönhető egy kis korianderrel megbolondítva. A szívjegy narancsvirága, mimózája és szegfűszege emeli nagyvilági, nőies illattá. Igen-igen gondolhatnánk….egy dívás illat, melyet nehéz viselni. Nos, az tény, hogy a Coco nem mindenkinek áll jól, de azért korántsem teszi megközelíthetetlenné viselőjét. Az orientális jegyek felerősödnek, az alapillatban kibontakozik, minden, ami édes és meleg, mint a vanília, tonkabab, szantálfa, labdanum és opoponax, így fokozva a nőiességet.

Szylwy



2 thoughts on “Coco vs. Allure – nagyvilági luxus”

  • Drága Dely! Most igazán bearanyoztad a napomat! <3 Nagyon köszönöm kedves soraid, igazán sokat jelentenek számomra!! Ezek adnak újabb és újabb erőt ahhoz, hogy csináljam, hogy jó úton járok! Köszönöm!!!!
    Andrea

  • Hihhhhetetlen mértékben élvezem olvasni a parfümleírásaidat kedves Andrea!! Olyan érzékkel választod meg a szavaidat, olyan Kifejező ahogyan írsz (igen, nagy K-val :)), hogy bevallom 2x -3x is ácsingóztam már egy pár ismert parfümkereskedésben csakis azért hogy (az általam ismert és szeretett parfümök újbóli megízlelése mellett) a Te leírásaidat követve lépjek eddig ismeretlen territóriumra és gyűjtsek újabb tapasztalatokat új illatokat kipróbálva!
    Nem egyszer próbáltam ki egy illatot csak azért mert nagyon személyiségemhez illőnek gondoltam azt: az ÁLTALAD megfogalmazott leírás alapján!

    Nagyon szívélyes üdvözlet egy nagyon nagy rajongótól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter