A Carner Barcelona újdonságai

Amikor megtudtam, hogy a Carner Barcelona újabb 2 illata lesz kapható Magyarországon, az első reakcióm az volt, hogy VÉGRE!! A kipróbálásuk után pedig a 2. reakció az, hogy hihetetlenül jó mindkettő, nem tudnék választani, melyik is tetszik jobban. Magáról a parfümházról lehet, hogy még nem mindenki hallott, így pár sorban fel is vezetném kik is ők valójában. 2009-ben egy Sara Carner nevű hölgy egy exkluzív parfümökre épülő kis parfümmanufaktúrát alapított. Illatainak célja, hogy érzelmeket, élményeket, tapasztalatokat fejezzen ki és életének fontos állomásait, tájait jelenítse meg. Nos ez abszolút sikerült is!

barcelona
Barcelona

A hazánkba újonnan érkező El Born ízig-vérig spanyol, sőt nem is egyszerűen spanyol, hanem konkrétan a barcelonai életérzést, a labirintusszerű utcácskákat, boltokat, éttermeket, az óvárost, Barcelona művészetét, építészetét és történelmét jeleníti meg, ötvözve régit és újat. Izgalmas illatjegyekkel rukkoltak elő, hiszen az angyalgyökér, méz, bergamott már az elején megalapozza a különleges hangulatot. Ennek az izgalmas, lüktető városnak az atmoszféráját tökéletesen fogja meg a jázmin, benzoegyanta, a marcipános illatú heliotrope és a füge. Külön-külön is jó kis összetevők, hát még együtt. A pézsma, szantálfa, perubalzsam és a vanília pedig hab a tortán, vagyis az El Born-on. Nekem egyszerűen jó kedvem lesz ettől az illattól, magával ragad a mediterrán hangulat, a gondtalanság. A készítő pedig elérte célját, mert valóban Barcelonát tárja elénk, továbbá egy nagyon jól és könnyen viselhető illattal örvendeztetett meg minket, mely megragad az ember emlékezetében, hisz mellőz minden sablonosságot, egyedisége, vidámsága nem hasonlítható más parfümökhöz.

el-born

Másik újdonságuk – mely nem csak nálunk újdonság, hisz idén jelent meg – a Palo Santo is egy remekmű. Az inspirációt itt az évezredek mágikus és misztikus szent fája jelentette, melynek a sámánok védelmező erőt és szerencsét tulajdonítottak. A készítők egy megnyugtató, tisztulást hozó illatkreációval igyekeztek ezt a misztikus érzést megfogni. Hogy ki mit érez ki a végeredményből, az persze megint egyéni. Számomra inkább lüktetést, a spanyol temperamentum estére szánt illatát jeleníti meg. Van benne valami tüzes és erőteljes, emellett persze ott van a biztonságot, nyugalmat sugárzó fás oldal is, de a lényeg a perzselő erőn van. Az összetevők itt sem mutatnak sablonosságot, hiszen rummal és fehér ürömmel indítani kifejezetten bevállalós és izgalmas ötlet, hát még ha ezt egy kis tonkababbal, tejjel és guaiac fával bolondítják meg. Ez az izgalmas kompozíció kapott még egy jó adag fás hatást, vetivert, szantálfát egy kis vaníliával, ha már a szent fáról szól az illat. Csakúgy, mint az előző illat, ez is unisex, és itt sem tudom eldönteni melyik nemhez is áll közelebb ez az illat. Persze pont ez a jó benne, hisz teljesen mást hoz ki belőle a női és a férfi bőr.

palo-santo-video-bg

Ti is kipróbálnátok őket? Irány a Madison Parfüméria!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter