Al Haramain Noora parfümolaj – parfümkritika

Bár ma már kevésbé érezhetően különül el a két világ, mégis elmondható, hogy a nyugati és keleti parfümkultúra igen különbözik egymástól. Míg nyugaton jellemzően kedveltek a citrusos, virágos, gyümölcsös, vagy mostanság oly divatos púderes parfümök, addig keleten a hangsúlyosan fűszerezett, nehéz illatok állnak a toplisták élén. Éppen ezért alakult úgy, hogy bár a mai nyugati márkák felismerték a keleti közönségben rejlő potenciálokat, mégis egy Távol-keleti nőnek egy kultúrájában azonos keleti parfümház tudja igazán kikeverni a parfümök parfümjét. Mivel egyre inkább hozzáférhetőek számunkra is ezen keleti kincsek, örömmel vállaltam, hogy kipróbálom az egyik legnagyobb arab márka, az Al Haramain egyik illatát, a Noora-t.

2015-07-23 15.04.52

“Az Al Haramain márkát 1970 – ben alapították a legszentebb iszlám városban – a Szaúd – Arábiai Mekkában. Később azonban a székhelyüket áthelyezték Dubai városába. Ez a családi vállalkozás természetes illóolajokat (ún. attary), lakásillatosítókat, klasszikus parfümöket és más érdekes termékeket árusít a piacon. Saját, 16 000 négyzetméteres, termelési területe és világszerte már több mint 65 bemutatóterme van. A márka örömmel kombinálja a hagyományos arab és a modern illatokat. Nagy hírnevet szereztek maguknak azok a termékek, amelyek fő összetevője az agarfa. Figyelemre méltóak a különböző virágos – fűszeres kompozíciók is. Széles kínálatukból mindenki ki tudja választani a számára legmegfelelőbb illatot, nemre és korra való tekintet nélkül! Az Al Haramain saját szavai alapján a tökéletességre törekszik. Ezért óriási hangsúlyt fektet a csomagolás formatervezésére is. Az üvegcsék a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, amelyek közül az orientális cukor és a teás kancsó formájú üvegcsék egyértelműen a legjobban sikerültek.”

2015-07-23 15.01.29

In medias res – bele is vágok a közepébe: elmondhatom, hogy a Noora parfümolaj kiválóan állta a próbát, pedig nem volt könnyű dolga…épp 40 fokos kánikula tombolt az országban, amikor nap mint nap viseltem. Hiszen, ha autentikus akarok maradni, akkor a Távol-keleten sincs ennél hidegebb, és az arab nők még ennél is súlyosabb illatokat viselnek, így muszáj volt természetes közegében kipróbálnom az illatot. Mármint ami a meleget illeti. 🙂

2015-07-23 15.00.57

Ha azt mondom, hogy az általam rajongott Madonna Truth or Dare Naked bársonyosan telt, kakaóval édesített telt oudos akkordja visszacseng a Noora virágcsokrában, akkor már sokat sejtetően jellemeztem, hogy a Noora bizony inkább édes illat, mintsem fűszeres. Rendkívül gazdag alapanyagokban, a főszereplő (oud) mellé szinte az összes ütős virágot felsorakoztatták, olyannyira, hogy számomra már kissé kioltódott a fehér virágok törékenysége. Az illat fiatalos gyümölcskoktéllal indít, melynek vidám, pajkos hangulata végigkíséri az egyébként roppant komoly oud karakterét, mely a Noora esetében meglepően tinis hangulatba csap át. Őszintén bevallom, nekem olykor sok az oud, hétköznapokon nem szeretem viselni, de a Noora esetében üdítő kivétel a markáns oud, hiszen mint egy R’n’B dalban, mély, lüktető alaphangként lüktet, csakúgy mint itt a bőrünkön. A gyümölcskoktél önmagában kevés lenne az oud megszelídítéséhez, így kapott maga mellé egy nagy adag csokoládét, mézet és vaníliát, de egy csipet pacsulit és szantált is, nehogy elfeledjük, tulajdonképpen ez egy ütős “arab” parfüm, csak éppen hétköznapokba oltva, fiatalos fazont kapva.

Én a 12 ml-s parfümolaj változatot próbáltam, nagyon passzolt az illat hangulatához a csomagolás, a kis üveg kenőrúd és a parfümhöz illó elegáns csomagolás. Végére hagytam a lényeget: verhetetlen az ára, hiszen az olaj 3990 Ft-ba kerül jelenleg, és ebben az ár/érték kategóriában keresve sem találunk jobb parfümöt. Érdemes tenni egy próbát, kalandozzatok Ali baba világában!

Andrea



2 thoughts on “Al Haramain Noora parfümolaj – parfümkritika”

  • Igazan koszonom tartalmas hozzaszolasod! Kivancsian varom mas illatoknal is a velemenyed. Es a gyujtemenyedrol is szivesen hallanek meg tobbet:) remelem, tobbszor olvashatjuk hozzaszolasaidat!
    Szep estet!
    Andrea

  • Egyetértek egyik kedvencem :)a N oora cpo. nekem megvan EU DE PARFÜM változatban is 🙂 gyönyörü meglátásod van, és illat érzéked. Én 18 éve vagyok Parfüm őrült 🙂 Szlovákiából származom.. parfüm gyüjteményem A-Z ig A Világ.. divat és Niche Parfümjeiböl ált edig.. 4 éve lettem Arab -cpo (konentrált Parfüm olaj) Attar , és EU DE PARFUM függö 🙂 Imádom a házi Parfümöket is -Az Arab Parfümök egyediek és különlegesek . Nagy Részt Unisex kivitelel is rendelkeznek, nagy odafigyelésel természetes, gyümölcs, virág , Fa és a Föld minden Tropikus növényenyeivel, Fűszerjeivel tiszta illő olajokal dolgoznak.. Évzázados tapasztalatal emberi kéz alkotásával , készülnek ezek a KINCCEK 🙂 egyik legkarakteresebb elem amit Nem kerülhet el Egyik Arab aloktás sem 🙂 az OUD.. IGEN AZ EURÓPAI ORRNAK 🙂 Erős fanyar esencia, de nem mindegyik parfüm alkotásnál igaz ( nem kel megijedni 🙂 szerintem Az OUD e különleges akord. Elhejezése nagy szerepet játszik .. Mindegyik alkotásnál . melyeket nem találhatunk meg egyik Eu parfümalkotásban sem. Egyediek élettartamuk a Parfümök tartóságánál. Több Ékszer gyüteményem van , Különbözö Mesterek Műhejéből . Véleményem, s Tapasztalatom alapján csak anyit szereték mondani hogy Bár , minden PARFUMMANIC Nő, és Férfi ezen a Világon Eljuthatna AZ ILLATOK Földi Paradicsomába az 1001 Éjszaka Mesebeli világába ahol végre nem csak Illatozik a Parfüm hanem Charakterré válik NyIlik rajtad ,és Életörömöt ad Nap mind Nap 🙂 Nap .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter