Calvin Klein CK2 – parfümújdonság és parfümkritika

Vannak olyan parfümök, melyek igazi mérföldkőnek, ikonnak számítanak a parfümtörténelemben, mert valami nagyon újszerűt, egyedit mutattak és vezettek be a parfümvilágba. Gyakran ezen parfümök megjelenése újabb divathullámot indít, mely aztán az évek során megszilárdul és mint a jól levetett mag, kikel, és bőséges termést hoz. Ilyen mérföldkőnek számított 1994-ben Calvin Klein CK One megjelenése.

Egyek vagyunk!
Egyek vagyunk!

Uniszex illat, mely gyakorlatilag egy kölnivíz, ezzel is szemben állva mindazzal, ami nagyon nőies és nagyon férfias. Androgün, kétnemű illat, könnyed, friss, zöld, citrusos, tiszta illat (meglepően komplex egyébként), melyet a párok megoszthatnak egymás között. Hatalmas sláger lett ez a rumos flaskába oltott parfüm, mely kijárta az uniszex illatok előtt az utat (egy másik poszt témája lesz egyébként az, hogy a parfümök anno eleve uniszexek voltak, a modern kor és a pr/marketing kreált gendert az illatokhoz). Idén Calvin Klein megpróbálta felfrissíteni, “ráncfelvarrni” a 20 éves illatot, és megjelent a CK2!

“Nincs két egyforma kapcsolat.

Nincs kapcsolat, ami örökké tart.

Tapasztald meg az élet izgalmát.

ck2 egy illat #kettőnkért”

IMG_1630

Mint minden népszerű illatnál, fokozott és meglehetősen nagy elvárásokkal szemben kell megfelelnie: miért nem ugyanolyan, mint az első – miért ugyanolyan, mint az első? Nagyon nehéz megfelelni ennek az ellentmondásnak, a CK2 részéről pusztán az történt, hogy az akkori fiatalok már felnőttek, és a mostani fiatal, huszonéves korosztálynak kellett meghatározni egy olyan illatot, mint amit annak idején a CK One jelentett nekünk (igen, magamat is beleértve, mert vastagon tini voltam, amikor megérkezett). Hogyan is néz ki ma az a szabad szelleműség, együvé tartozás és ultra lazaság, ami 20 évvel ezelőtt a CK One illatában megelevenedett? Így:

ck2
Új illat kettőnknek: CK 2

Az elemek tánca a CK2. A föld, a levegő, a tűz és víz egyszerre van jelen benne, áttetszően élénk, melegít és frissít egyaránt. Wasabi, hűsítő macskakövek…csak pár példa az izgalmas összetevőkre. Amit én tudok, hogy a fás-meleg jegyek nagyon intenzívek az illatban, melyeknek jellemzően száraz tónusa csípős (itt a wasabi), nedves (itt a hűsítő macskakő), olyan illatú, mikor az letörünk egy ágat, mely még élő. Nagyon karakán, cseppet sem CK One-t idéző kölnivíz hatás, sőt! Olyan sillage-zsal, és tartóssággal rendelkezik, hogy sok parfüm megirigyelhetné tőle! Izgalmasan légies, vagy inkább levegős illat: áttetsző, de mégis kézzelfogható, van nyoma, van teste és van tüze. Az ibolyalevél zöld-vizes, enyhén fémes karaktere ellenpólusként feszül a fás akkordokra, az íriszgyökér földes karaktere természetességet kölcsönös az illatnak. Tömjén, mely elmélyíti az alapot adja az orromnak oly érdekes nedves (nedvedző) fa “feelinget”.



Soha máshol nem érzett, tapasztalt illat lett a CK2, az ellentétek harcának illata, melyben valóban egyszerre van jelen a nőiség és férfiasság. Egyszerűen tisztul le a bőrön, mégis érezni, ahogy az összetevők egymásnak feszülnek, ahogy egymásra borulnak. Nagyon érdekes illat, a szó nemes értelmében! Modern nagyvárosi, és természetes, meleg és hűs, nyüzsgő és lecsendesült egyszerre, és kifejezetten fiatalos!

Az üvege pedig rendkívül jól eltalált, már-már különdíjért kiált modernsége és formatervezettsége miatt, isteni kézbe venni, sok parfümös üveget fogtam már, de a CK2 mind közül a leginkább kézbesimuló.

Már kapható a parfümériákban 30, 50, 100 ml-s kiszerelésben.

Összetevők

Fejjegy: wasabi, ibolyalevél, mandarin

Szívjegy: nedves macskakövek, nőszirom koncentrátum (íriszgyökér), rózsaolaj

Alapjegy: szantálfa, vetiver, tömjén

Andrea



6 thoughts on “Calvin Klein CK2 – parfümújdonság és parfümkritika”

  • Imádom! Egyszerűen imádom! Imádom a Calvin Klein termékeket! Az oldalukon olyan csodákat szoktam találni. Ágyakat, kanapékat is, kár hogy itthon nem lehet kapni őket. Legalább is, én még sehol sem futottam velük össze. Ellenben másik kedvenc márkámmal, és azok kanapéival/ülőgarnitúráival már találkoztam. Calvin Klein mellett a Tom Tailor termékeket is nagyon szeretem, erős második helyen állnak. 🙂 Ti mit gondoltok erről a kanapéról? http://www.riodesign.hu/ada-tom-tailor-ulogarnitura-kanape/tom-tailor-big-cube Érdemes lenne beruházni rá? Van olyan itt, aki esetleg vett már?

  • 🙂 Soha máshol nem érzett, tapasztalt illat: Ön tudna mondani ilyen illatot, ami hasonló illatú, mint a CK2? Én a tesztelés pillanatáig nem találkoztam ilyennel, most pedig, hogy megismertem a Narciso illatot, hasonlóságot vélek felfedezni a kettőben. Kinek mi az unalmas. Ez egy “nemtelen” illatnak készült, modern fiataloknak. Az pedig már tényleg ízlés kérdése, hogy kinek milyen illat jön be. Például én Mugler Womanity illatától egyenesen rosszul lettem, a tejes-fügés akkordot taszítónak tartom, de elfogadom, hogy más pedig rajong érte. Ez a poszt arra próbált választ keresni, hogy meg tudja-e ismételni a CK2 azt a bravúrt, amit az elődje csinált anno a 90-es években. Majd meglátjuk 🙂

  • “Soha máshol nem érzett, tapasztalt illat lett a CK2” : ez nem igaz. szupertulzás.
    unalmas illat klassz üvegben…bár a kupak kérdéses…

  • De sajnálom, hogy nem jött be! Megosztó illat, én értem a mögöttes koncepciót, de ettől függetlenül nem feltétlenül fog mindenkinek tetszeni! 😉

  • pár napja olvastam a kritikát…kellőképp felizgatott, nagyon kívácsivá tett. a harmadik üzletben végre ráleltem…hatalmas csalódás:( olcsó, feminen illat. végsősoron pontosan tükrözi a jelenlegi társadalmat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter