Bruno Banani Magic Man – parfümkritika

Bruno Banani parfümök – ki gondolta volna – egy német fehérnemű cég márkaneve alatt jelennek meg 2000 óta. A Bruno Banani fehérneműk ezen a néven 1995-ben jelentek meg, újfajta szemléletet és stílust hozva a fehérnemű piacra. A mára már jól csengő márkanév, köszönhetően a roppant kreatív vezetőknek, akik a legelképesztőbb módon bizonyították be, hogy a BB fehérneműknél nincs jobb (tesztelték extrém sivatagi túrák alatt, sőt a MIR űrállomáson is). A parfümvonal megjelenésével még nagyobb figyelmet kapott a márka, hiszen illataik meglepően jó áron beszerezhetőek, és a legjobb parfümőrök kezei (orrai) alól kerülnek ki: többek között Thierry Wasser, a Guerlain parfümház hivatalos parfümőre is alkotott számukra illatot.

Az összetéveszthetetlen ferde üvegeikkel bármilyen parfüméria polcán jól felismerhetőek a termékeik, ezt a bizonyos ferde vonalat viszi tovább a 2008-ban megjelent Magic Man, mely a varázslatos férfi illata:

“A Magic Man parfüm célja, hogy az erősebbik nem tagjait sármos, elbűvölően férfias és karizmatikus egyénekké varázsolja.”

BBanani_MagicMan

A meglehetősen pimasz reklámfotók kétséget sem hagynak afelől, hogy valóban szívdöglesztő illattal állunk szemben. A jól ismert akkordokkal támad az illat: fás és fűszeres jegyekkel dobja fel a hangulatot, mely kifejezetten a hódítás alapkellékei egy férfi parfümben. A keleties, erőteljes fűszerek kaptak egyértelműen nagy hangsúlyt a kompozícióban, szinte felrobbannak a bőrön. A fűszerek és a kardamom akkordja mellé csatlakozik a halvány gin, mely nem hogy frissítene, hanem az illat egzotikumba hajló illatélményét fokozza, akárcsak egy karibi tengerparti koktélnál. A kakaóbab krémessége, édessége jól passzol a fűszerekhez, ettől egyfajta meleg, puha köntöst kapnak az amúgy erőteljesen izgató aromák. A büdöske virág – nevével ellentétben – nem büdös akkordot ad a többi illatjegyhez, hanem fanyarságával, erőteljes illatával a markáns férfias vonalat jeleníti  meg. Ehhez kuriózumként csatlakozik a ciklámen tiszta és egyúttal egzotikusan erotikus akkordja, mely nem számot tevő, de jellegénél fogva az egzotikum felé vezeti a parfümöt. Az alapok pedig kellő melegséget és érzékiséget sugároznak (ámbra, pacsuli) ahhoz, hogy ez a fűszeres aromájú illat ne fulladjon ki.

A “félénk vagyok, de hódítani akarok” típusú férfiak és a “mindent bele” karakán pasik egyaránt nyugodtan viselhetik ez az illatot, feltéve ha elviselik azt, hogy a hölgyek bele-beleszagolnak majd a nyakukba! 🙂 Nagyon jó kis illat jó ár/érték aránnyal, érdemes kipróbálni!

A Bruno Banani Magic Man parfümöt beszerezhetitek már 4390 Ft-tól az iparfüméria.hu internetes parfümériában!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter