Bond No 9 I Love New York for Him – parfümkritika

Azok a bizonyos Bond parfümök?hmmm. A New York inspirálta Bond No 9 parfüm férfi változatával egyszerűen nem lehet betelni. 2011. szeptember 11-én jelent meg, emléket állítva ezzel a 10 évvel korábbi New yorki tragédiának. Nekem viszont nem szimplán New York-ot juttatja eszembe, hanem úgy általában a nagyvárosi lüktetést. Az élettel teli, energikus férfi illata, aki járja a világot, egyik nap még New Yorkban van, nem sokkal később már Tokyo-ban, aztán Rio-ban, Miamiban vagy Mexikóvárosban tűnik fel.

I_Love_NY_For_Him_Hero_Hires1026a_large

Energikus és vidám, tele szabadságvággyal, azoknak való, akik mindig önmagukat adják. Citrusos, fás, fűszeres illatjegyek minőségi kompozíciója. Ezt a fantasztikus parfümöt megszagolva nekem valamiért a nemrégiben tragikus körülmények között elhunyt Paul Walker karaktere ugrik be. Ugyan a színésznek Davidoff Cool Water-e volt a kedvence (imádta az óceánt, a tengert és élővilágát), melynek reklámkampányában is szerepelt, mégis én az I love New York-ot egy hozzá hasonló vagány, de jószívű, sebességmániás, sokat bolondozó, viccelődő személyiséghez tudnám társítani, akire mindig számíthatnak a barátai. Aki sikerei és népszerűsége ellenére is igazán ?ember? tud maradni. Szinte látom, ahogy néhány őrült srác, akik tudják, hogy övéké az egész világ, beülnek a Nissan Skyline-okba és feltuningolt Toyota Supra-ikba és egészen New Yorktól Miami-ig száguldanak. Persze nem szeretnélek befolyásolni Titeket ezzel a hasonlattal, de akár kedveltétek Paul Walker-t, akár nem, ettől függetlenül ezt a parfümöt érdemes megszagolni, meg elképesztően nagy benne az összhang, és ilyen finom illatra nem minden nap akad az ember. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb Magyarországon is óriási rajongótábora lesz, nem érzem megosztónak, hiszen annyira harmonikus, olyan remek arányban vannak benne az összetevők, hogy ez nem az a ? csak azért is mindenkit megbotránkoztatok? illat. Rendkívül modern illat, amolyan örök nyughatatlan, tele csupa pezsgéssel, amit a fejjegyben lévő gyömbér, grapefruit és boróka is mutat. Ennél a friss indításnál nem is tudok könnyedebbet elképzelni. Igazán a szívjegyben mélyül el a pacsulinak, muskátlinak és bőrös jegyeknek köszönhetően. Talán ami miatt nekem különösen tetszik az az örök kedvencem a levendula, mely kicsit lecsendesíti ezt a végtelen száguldást. Végezetül a balzsamos labdanum virág, a szantál és a pézsma enyhít a citrusosságon és így jön létre a tökéletes összhatás.

Ez az illat, ami nem korosztályfüggő, kiválóan harmonizál mindenkivel, akinek a személyisége is ezt a gondtalanságot türközi. Nem számít mennyi idős vagy, ha megvan benned a lazaság, életvidámság, az örök szabadságot képviseled, ha mindig a minőséget választod, de nem jellemzőek rád az allűrök és a mesterkéltség, akkor szinte a részeddé válik, felerősíti jellemvonásaidat, megmutatja magabiztosságodat. Különösen örülök neki, hogy az I love New York, edp változatban készült, így rendkívül tartós.

Ha ismeritek az illatot, írjátok meg hogy szeretitek-e, vagy hogy van-e esetleg kedvenc Bond No. 9 parfümötök?

 Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter