Billie Eilish parfüm – parfümkritika

Mielőtt bármit is mondanék:

Nem tudok megbarátkozni a valamilyen konkrét dolgot formázó parfümös üvegekkel, sajnos gőzöm sincs, hogy miért. Kiégtem talán a sok gagyi üvegtől?! Mindenesetre az Eilish talán nem is a legcsúnyább a maga nemében. De túlzó, az biztos. Csakúgy, mint az illata.

“A kampány ihletője az emberi test iránti megbecsülés volt. Igazából arról szól, hogy elfogadjuk önmagunkat, magabiztosak legyünk, és szeressük, ahogy kinézünk és ahogyan érezzük magunkat. Azt akartam, hogy nagyon hívogató legyen, de ugyanakkor megfélemlítő, megnyugtató és egy kicsit romantikus és álmodozó.” – Billie Eilish

Nem tudom sajnos szebben írni, az Eilish igen harsány, éles és édes illat, az a fajta, amit mindenki ismer már valahonnan, hiszen gyakorlatilag az összes, mostanában népszerű alapanyag és illat van benne összegyúrva. Túladagolt vanília kakaóval és fás jegyekkel, éles pézsmás alapokkal, jó nagy adag cukorral meghintve. Mint az édes Nesquick kakaópor. Vajon mit akart a költő? Egy újabb Godd Girl-t, vagy egy kis The One-t fűszerekkel összegyúrva? Egy újabb Gucci Rush-t? Inkább egy újabb celebillat lett, amelyet nem fogsz tudni felismerni a többi száz közül.

“Azt akartam, hogy olyan érzés legyen, mint egy meleg ölelés. Ez egy olyan illat, amit már évek óta, évek óta és évek óta üldözök. Ez a kedvenc illatom a világon.” – Billie Eilish

Biztos velem van a baj, mert a  The Fragrance Foundation (TFF Awards) az év illatának választotta (popular kategóriában…). Nem, egyáltalán nem rossz illat, csak éppen egy tucat hozzá hasonló kapható a parfümériákban. Szerintem Billie egyedisége nem érezhető rajta, vagy én gondoltam más illatot a fiatal énekesnőhöz.

Itthon is kapható a Douglas parfümériákban, 30 ml 17.500 Ft-ért kapható, nem tipikusan celebillat kategória (ami az árát illeti).



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter