Annick Goutal Tenue de Soirée – parfümkritika

Ha van elvont, kissé “beborult” parfümház, akkor az számomra az Annick Goutal. Annak ellenére, hogy több kult illatot adtak már a világnak, én nem tudtam beleszeretni egyik illatukba sem. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy több parfümrajongó ismerősöm van így, az egyik egyenesen niche toalettillatosítónak nevezte a márkát…bár jót nevettem rajta, azért ezt nem gondolnám)

“Játszani játszani, a játék engem is szórakoztat.” – Annick Goutal alias Géraldine
Az 1970-es évek hajnalán Annick Goutal húszéves volt. Megunva a zongorát, amelynek egész fiatalságát szentelte, arról álmodott, hogy új távlatok nyílnak előtte. Egy szeszély miatt elhagyja Párizst, és au pairként a La Manche csatorna túloldalán, Londonban telepszik le. Ám időtlen szépségére hamarosan felfigyel a híres divatfotós, David Bailey: a vendéglátó család barátja felkéri, hogy pózoljon neki. A Harper’s Bazaar címlapjára repült Annick Goutal káprázatos modellkarrierbe kezdett… és boldogan vállalta a játékot. Hogy tökéletesítse a topmodell szerepét, amit annyira szórakoztatónak talál, karaktert kreál magának. Annick Goutal a “Géraldine” álnevet használja, és így még jobban megmutatkozik túláradó lendülete és egy csipetnyi őrület. Abban az időben, amikor a női emancipáció Londonban teljes lendületben volt, Géraldine alias Annick mert játszani az imidzsével. A Parfums de Géraldine kollekció Annick Goutal előtti életének ezt a kevéssé ismert epizódját meséli el.

“A ruhától a jelmezig csak egy kis lépés. Amikor Géraldine alias Annick belépett, kissé klasszikus ruhatárát egy merészebb stílussal rázta fel. A Tenue de Soirée egy ultra-kortárs virágos chypre, amely az írisz és a pacsuli púderes sikkjébe burkolt pajkos fanyar jegyekkel villanyozza fel a parfümkészítésnek ezt az időtlen szerkezetét. Egy hihetetlenül nőies sziluett utolsó simítása.”
Négy karakteres illat alkotja ezt a kollekciót, amelyet Annick Goutal modelléveinek pazarsága és pimaszsága ihletett. Az 1970-es években Géraldine álnéven pózolt, amint azt modellportfóliója is mutatja.

A négy illatból hosszas keresgélés után a Tenue de Soirée illatra esett a választásom. Az összetevőket és a véleményeket összevetve azt éreztem, hogy egy gourmand, az Angel vonalába illő darab tökéletes választás lesz számomra, nem beszélve arról, hogy irtó menő az üvege (igen, ez is szempont, na:). Ki ne akarna egy puha íriszes-bőrös gourmand falatot karamellel és gyümölcsökkel nyakonöntve. Mondom a receptet: végy egy adag Bottega Veneta friss-púderes hasított bőr akkordot, adj hozzá egy nagy adag karamellizált pacsulit Angel módra, majd dobd fel egy kis pikáns gyümölcskoktéllal a la Rouge by Rihanna, végül a Gucci Rush virágos jegyeivel hints meg egy kicsit.

Félreértés ne essék, a Tenue de Soirée egy nagyon jó illat, nem hiába olyan népszerű. És igen, nem szégyen, hogy építkezik a népszerű elődökből, mert akik ezeket az illatokat preferálják, bátran nyúlhatnak a Goutal féle verzióhoz. Egy bajom van vele: külön-külön használom mindegyiket, igazából nekem nem mond újat. Sajnos rajtam a tartóssága nem kiemelkedő, de a Goutal illatoktól ezt nem is várjuk el.

Szívből ajánlom azok számára, akik egy igazán ínyenc, csábító, hordható gourmand illatra vágynak.

Összetevők: fekete ribizke, bergamott, írisz, rózsa, jázmin, pacsuli, karamell, bőr, fehér pézsma

Sillage: 3/5 – nem túl erős hatósugár, nem csíkhúzó, ha érted, mire gondolok…

Tartósság: 3/5– rajtam 4-5 órát bírt fixen

Szexifaktor: 5 – ez az! Csábító, érzéki fenevad

Elegancia: 4 – nem csak ellenállhatlan, hanem kifinomult is

Korosztály: nem tini illat, huszonéveseknek már szívből ajánlom, innentől a határ a csillagos ég

Árkategória/árérték: 100 ml 57.000 Ft, niche kategória



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter