Beauty-percek: Tangle Teezer őrület (?)

Viszonylag későn szippantott be a Tangle Teezer őrület, az az igazság, hogy ha nem lenne egy torzonborz, oroszlán(y)sörényű 5 éves kislányom, pont nem is izgatna ez az méregdrága hajkefe mizéria, de az van, hogy Polli haja valami extrém módon gubancos, és fura állagú (állítólag pont, mint az enyém volt anno, de megnyugtatásul leírom, hogy világbajnok hajam lett belőle később), és minden fésülködés visításba torkolt, és nem akartam, hogy állandóan azzal maceráljon nagy korában, hogy miért volt idiótán fiús, rövid haja kislány korában (pont mint ahogy nekem anno, mert ugye visít, ezért inkább vágjuk rövidre szisztémára alapozott drága jó anyám). Cukik a rövid bubi frizurák, de Polli és én is azt szeretnénk, hogy szép hosszú haja legyen, ezért kellett valami megoldás a fésülködésre.

Így jött a képbe a Tangle Teezer. Merthogy az ígéret így szól:

“A Tangle Teezer használata nagyon kellemes és nem erőszakos módja a fésülködésnek, nem roncsolja és nem tépi a hajat. A finom rugalmas anyagból készült sörték specifikus elhelyezkedése varázsolja nagyon könnyűvé a fésülködést. Képes megbirkózni a rakoncátlan vagy a hullámos hajjal is. Egyáltalán nem véletlenül vált a Tangle Teezer világ szenzációvá a fodrászok és az egyszerű felhasználók körében is.”

Kislányos anyukák suttogták a játszótéren a Tangle Teezer nevét, adták egymásnak körbe, hol, melyik boltban lehet megrendelni, melyik típus a jó. Naná, hogy én sem maradhattam ki belőle. Az a helyzet, hogy az alap darab, amely Tanglee Teezer The Original névre hallgat, valóban verhetetlen, és mi csak itthon Pollival “varázsfésűnek” hívjuk, mert azóta elfelejthettük a hajhúzós reggeli készülődéseket, gubancokat. Hihetetlen, de tényleg rendkívül hatékony, kényelmes kis darab, a gyerekem is simán megfésüli vele magát, sokkal szebb a haja, amióta ezt használjuk. Ezen felbuzdulva vettem neki egy utazós változatot, hogy legyen mindig a táskámban, naná, hogy menő Hello Kitty-s mintával. Ez a Compact Styler irtó cuki, és éppen hogy csak picivel kisebb a feje, mint az alapdarabé, szerintem pont kislányoknak tökéletes.

Mondhatnám, hogy eddig tartott a lelkesedés, de nem lenne igaz, csak részben. A sikerünkön felbuzdulva, és mert utáltam, hogy az én hosszú hajamat is szanaszét roncsolja a műanyag és fém hajszárító kefe, rendeltem két új kefét, immár csak magamnak. Már gyanús volt, hogy bitang nagy dobozban érkezett a két kefe, a munkatársaim nem akarták elhinni, hogy nem minimum 10 üveg parfümöt rendeltem, s a kibontásnál döbbentem rá, hogy milyen óriási a két új kefe, legalábbis az Originalhoz képest. A Blow-Styling Round Tool kör alakú hajkefében bíztam nagyon, mert a fém alapú körkefém iszonyúan szétégette, roncsolta a hajamat. Sikerült megrendelnem az L méretet, ez nagyon nagy, de nekem kell ez a nagy méret, ezzel lehet szépen kihúzni a hajam, ezzel tudok dolgozni. De nagyon kemény műanyag, semmi köze az Original puhaságához, a technológiája is egészen más. Nem érzem, hogy gyengéd lenne a hajamhoz, nem csusszan rajta könnyen a hajam, bár a fém kefénél jobb.

Úgy ítéltem meg, hogy e körkefe mellé a Blow-Styling hajkefe jönne jól mindennapos fésülködéshez. Szerettem anno a fa hajkefémet, de idegesített, hogy a gumiágyból állandóan kijöttek a kis fa tüskék (mert van hajtömegem, na), és nehezen tisztítható volt. Vettem egy hagyományos műanyag kefét, az pedig szanaszéjjel törte a hajamat, szemmel láthatóan roncsolt ezerrel. Csodát vártam a BLow-Styling hajkefétől, de nagyon csalódtam benne. Én hülye, a félhosszú és hosszú hajra valót rendeltem, meg és jött egy majdnem tepsi méretű, merev, durva, nehezen kezelhető hajkefe, amivel nem éppen élmény fésülködni. Semmi köze a híres Originalhoz, ugyanaz a típus, mint a körkefe, csak brutál nagy és durva. Nem tépi a hajam, de szó szerint fáj vele fésülködnöm. Nem szeretem, de ennyi pénzért, amit kiadtam rá, használni fogom. Ami menti a menthetetlent, hogy viszont szárítani lehet vele, egyenesre tudom húzni vele a hajamat. Kár érte.

Ti használjátok valamelyiket? Melyik vált be?

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter