Beauty-percek: Shiseido napvédők

Lelkes olvasók már tudják, hogy idén nyáron megpróbálom feltérképezni a legjobb napvédő újdonságokat, hiszen számomra nagyon fontos, hogy a családom jó minőségű és kényelmesen használható napvédő termékekkel védekezzen a káros sugarak ellen (itt olvashatsz egy összefoglalót a napvédelemről). Olyan újításokat, innovációkat igyekeztem felkutatni, amelyek túlmutatnak a megszokott ragacsos fehér naptejen, és megkönnyítik az életemet, hiszen baromira időhiányos anyuka vagyok. Külön piros pont jár azoknak a termékeknek, amelyek beleférnek egy agyonzsúfolt női táskába is, hiszen egy rutinos anyuka/nő tudja, hogy naptej a legváratlanabb pillanatokban is jól jön.

Éppen ezért örültem, hogy kipróbálhattam a Shiseido legújabb napvédő termékeiből párat, és elmondhatom, hogy bizony többször jól jött például a táska aljában lapuló napvédő stick, aminek épp annyira könnyű súlya van és épp annyira kis méretű, hogy bármelyik táskámba szívesen bedobom. Tehát Wetforce SPF50+ UV védő átlátszó stick. Képzeljetek el egy olyan átlátszó géles sticket, amely egyáltalán nem ragad, illata minimális (az is inkább friss), és tökéletesen alkalmazkodik a sminkhez. Ja, és egy 5 éves gyerek imádja magára felkenni. 🙂

Viccet félretéve, igazi kis jolly joker darab, amely nem csak szabadtéri sportoknál jön jól, hanem nyári hétköznapokon a városban, hiszen tökéletesen illeszkedik a bőrhöz, és azonnal sminkelhető alapot ad. A Shiseido legújabb találmánya a WetForce technika, melyben a negatív és pozitív ionok a víz és az izzadság hatására egy láthatatlan réteget képeznek a bőrön, így nem tudjuk a napvédőnket leizzadni. Azért tudni kell, hogy hosszas fürdőzés után mindenképpen pótolni kell a napvédőt, hiszen ez az aktív védőréteg körülbelül 15-30 perc fürdést bír.

Ugyanilyen WetForce technikát alkalmaztak a számos díjat nyert, igazi kult darabnak számító SPF50+ Expert Sun Aging Protection Lotion Plus-ban. Könnyed textúrájú, folyékony lotion, krém, szintén minimális friss illattal, amely egyáltalán nem ragad. Iszonyú könnyen elkenhető, azonnal láthatatlanná válik a bőrön, észre sem veszi az ember, hogy napvédő van a bőrén. Természetesen ez is SPF50+, nagyon magas napvédelemmel ellátva. Használható arcra és testre egyaránt. Az anti aging hatásnak köszönhetően ellenáll a napozás okozta bőröregedést fokozó hatásnak, így nem kell attól tartani, hogy a bőr idő előtt ráncossá válik. Helyes kis flakonban kapható, 100 ml-es kiszerelésű, szintén nem foglal sok helyet.

Azt hittem, hogy színezett ajakápolóból már sok újdonságot nem tudnak nekem mutatni, hát tévedtem! Nagy meglepetés volt számomra a Shiseido UV Lip Color Splash SPF 30 színezett ajakápoló. Wow, micsoda szín és micsoda textúra. Ezt, kérem, nem olyan könnyű lenyalni, és cserébe hosszú-hosszú órákig táplálja az ajkakat és finoman színezi azokat. Nagyon profi kis darab, szinte sajnálom, ha nem ehhez nyúlok reggel vagy napközben. Jó kis testes gél, amelynek látszólag erős a színe, de csodásan elterül az ajkakon, finom, visszafogott színt adva. Igazából azelőtt sosem aggódtam az ajkaim miatt, hogy kellően UV védettek-e, de bizony az évek alatt rájöttem, hogy a túlzott kiszáradásért a napsugárzás is felelős lehet, így ki nem hagynám nyáron az ajkak védelmét sem. Érdemes olyan ajakápolókat keresni, amelyben van valamennyi napvédő is.

És hogy elégedett vagyok-e a Shiseido napvédő termékeivel. Engem teljesen megnyugtat az a tudat, hogy japán márka lévén maximális figyelemmel fordulnak a bőr védelme felé, és a napvédelmet egy pillanatig sem viccelik el, hiszen a japán kultúrában a világos, fehér bőr státuszszimbólumként van jelen még napjainkban is. Imádom a letisztult formájukat és precizitásukat, ha van olyan márka, amelyben vakon megbízok, akkor az a Shiseido.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter