Beauty-percek: nyári testápoló termékek

Hamvas tini koromban nem is gondoltam volna, hogy a napozást bizony jó előkészíteni, és utána sem árt a meggyötört bőrt táplálni. Fogtam a lehető legalacsonyabb faktorszámú olajat (SPF2 kb…), és azzal egyszer átkenve magam órákig süttettem magam a napon. Ma már ilyet nem tennék, sőt! SPF50 alatt ki sem megyek a házból, 11-15 körül csak árnyékban, és igazából nem is napozok hosszú ideig, mert szerencsére a gyerekem nem is hagyná. A napozás nálam így abszolút tudatos cselekedet, amelyre felkészülök, ha lehet.

Alap, hogy minden nap hidratálom a bőrömet, és különböző szérumokkal próbálom elfogadható formában tartani. A napozás mindig kiszárítja a bőrt, ezért nyáron sem hanyagolom el a hidratálást, sőt! Ilyenkor a legjobb a géles hidratáló zselé, ami nem fullasztó, de nedvesen tartja a bőrt. Vannak már jó kis testre való hűsítő gélek is, mert azért 40 fokban ki szereti magát testvajjal kenegetni…hát én nem.

Régen veszettül szedtem minden nyár elején a Béta-Karotint az egyenletes barnulásért. Most inkább olyan készítményeket keresek, amelyekben napozást elősegítő anyagok vannak. Bár még nem próbáltam, de a Collistarnak van egy supertanning koncentrátuma, amely pont erre való.

A napozás után viszont elmaradhatatlan a vaskos hidratálás! Régen voltak kifejezetten napégés elleni spray-k, krémek, de ma már kifejezetten olyan testápolókat is lehet kapni, amelyben gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatóanyagok vannak, mint mint például a Bioderma After Sun lotionban.

Aztán persze, vész esetén, ha nagyon megégne a bőröm, eszembe sem jut tejföllel kenegetni (meg zsírral..atyaég), hanem ilyenkor jöhetnek a gyulladásgátló, hámosító készítmények, amelyek amúgy is vannak otthon a gyerekem sérülései miatt (mint a Supraderm vagy a Bepanthen).



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter