Az illóolajok ereje – Myropolium újdonságok

Gyakorlatilag amióta elérhetőek itthon a jó minőségű illóolajok, azóta használok lakásillatosítónak illóolajokat, melyeket szezononként vagy problémakörönként variálok. Szezon alatt értendő például a karácsony, amelynek nálam méz, fahéj és szegfűszeg illata van, vagy a tavasz, amely mindig a tiszta virágos illóolajok eljöttét jelenti, a nyár a maga csupa citrusos (citrom, mandarin, narancs, vérnarancs) vagy éppen szuper friss levendulás aromájával. És persze nem maradhat ki a borsmenta sem, náthás időszakban csakis mentolillatban úszunk itthon. Az, hogy az illatok milyen hatást gyakorolnak elménkre, közérzetünkre már évszázadok óta köztudott, így egyáltalán nem ördögtől való, ha tudatosan kezdjük el használni az illóolajokat, melyeket egy kis utánjárással profin keverhetünk is. Vigyázat, csakis ellenőrzött, 100%-ban tiszta illóolajokkal szabad bármiféle aromaterápiát vagy legalábbis arra való törekvést végezni.

kozos_2

“Az Olivia Natural 100%-os tisztaságú, természetes minőségi illóolajai változatos gyógyhatásuknak és lelki állapotra gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően széleskörű felhasználást tesznek lehetővé az illatterápia vagy más néven aromaterápia fő eszköztáraként.”

A Myropolium újdonságai között találhatjuk a magyar Olivia Naturals illóolajokat, amelyek bio minőségű termékek, 100%-os tisztaságú illóolajok. Ezekkel bátran kísérletezhetünk, nem csak illatosítóként, aromaterápiaként, hanem a növények jótékony hatását tapasztalhatjuk meg a szépségápolásban.

Például a közkedvelt levendula nemcsak friss, üde aromával lengi körbe a lakást, hanem az elmét is felfrissíti, a lelket nyugtatja, lecsillapítja. Én kifejezetten szeretem tonikban a levendula tisztító és frissítő valamint fertőtlenítő hatását, de pár cseppet közvetlenül a bőrön is használhatunk, csípések, pattanások kezelésére. Fürdővízben is kifejti jótékony hatását, 8-10 csepp elkeverve tejben, mézben vagy olajban (például jojoba) isteni nyugtató fürdőt eredményez. Tuti tippem: cseppents 1-1 cseppet az alvópárnád 1-1 sarkába levendula illóolajból, és meglátod, milyen nyugodt, pihentető éjszakád lesz.

teafa parfümblog

Épp a minap beszélgettem egy ismerősömmel, aki mesélte, hogy szereti a teafa illóolaj illatát, számomra pedig nagyon erőteljes, de már évek óta összefonódott a fertőtlenítés illatával, szigorúan jó értelemben véve. A legelső illóolaj, amelyet tizenvalahány éve megismertem, s annak minden jótékony hatását kihasználva használtam is. Tuti antibakteriális, fertőtlenítőtő, gombaölő szer, és emellett ugye teljesen natúr, természetes anyag, kell ennél jobb? Pattanásos bőr legjobb barátja, lehet közvetlenül bőrön is, mértékkel és célzottan használni. Párologtatóban párologtatva enyhíti a torokfájást, hurutos köhögést. Ha pedig a samponodba cseppentesz belőle pár cseppet (és hozzá szintén pár csepp levendulaolajat), jó alaposan felrázod, és a keverékkel hajat mosol, nagy eséllyel enyhülnek korpás tüneteid. Az illatát meg vagy szereted vagy megszokod! 🙂

geránium parfümblog

Ki gondolná, hogy a geránium (rózsamuskátli) milyen sokoldalú illat. Parfümökben a tiszta, kissé földes-zöld vonalat jeleníti meg, aromaterápiában tökéletes harmóniateremtő. Maga a biztonságos, kényelmes otthon illata. De nem csak illata fejt ki ennyi jótékony hatást: testvajhoz cseppentve segít felvenni a harcot a cellulitisz ellen, csökkenti a fokozott faggyúműködést, és nem mellesleg ránctalanít is. ha pedig te is úgy szenvedsz a “nehéz napokon”, mint én, akkor az adott testtájon masszírozva segít a hormonháztartást egyensúlyba hozni.

citromfű parfümblog

Ha a citrom vagy a citromfű illatára kell szavaznom, akkor ez utóbbi lenne nálam a győztes! Szerintem a citromfű igazi kis ezermester, hiszen több növény jótékony hatását ötvözi. Ha citromfüvet párologtatok akkor nagyon tiszta, friss, kellemes illatú lesz a lakásunk, melytől én is energikusabbnak, lendületesebbnek érzem magam. Nyugtató hatása is van, szóval vizsgaidőszakban, vagy feszült, stresszes napokon nincs is jobb a citromfűnél. Szerintem munkahelyre tökéletes választás! 🙂

ylang-ylang parfümblog

Amit viszont semmiképp sem a munkahelyünkön használjuk fel, az az ylang-ylang. Maga a szerelem, a bujaság illata, úgyhogy csak mértékkel párologtassunk, vagy viseljük el következményeit 😉 Bázisolajhoz (pl jojobaolaj) adagolva isteni masszázsolajat lehet belőle készíteni, vagy éppen testvajunkhoz adagolva lehet igazi parfümkrémet varázsolni, ugyanis az ylang-ylang illata nagyon intenzív és tartós.

narancsfa

 

Ha pedig egy csepp mosoly kell, akkor nyúlj a narancs illóolajhoz, az év bármely szakában élvezheted jótékony hatását: felvidít és jókedvre hangol, javítja az étvágyad, segíti az emésztésed. Imádok narancsolajat párologtatni, valóban felvillanyoz és jókedvre derít. Néha a csuklómra is szoktam cseppenteni, ha intenzív aromára vágyom, hiszen a narancs hamar elillan, gyorsan elpárolog. Ha pedig mókás kedvemben vagyok szegfűszeggel vagy citrommal keverem, tökéletesen simul össze szinte bármilyen illattal.

Az ylang-ylang esetében történt meg velem az, hogy nem megfelelő helyről vásároltam valami “kutyulmányt” és óriási csalódást okozott. Hogy ti ne járjatok így, mindenképpen szakboltban, például a Myropoliumban vegyétek meg az illóolajokat. 1190 és 1690 Ft között mozog az áruk, 10 ml kiszerelésben elérhetőek, épp elegendő mennyiség, nálam nagyon sokáig kitart egy üveg.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter