Automobili Lamborghini L1 – parfümkritika

Ismét férfias cikk következik, több szempontból is. A sztori egészen 1963-re nyúlik vissza, sőt még egy kicsit régebbre. A traktorokat gyártó Ferruccio Lamborghini 1962-ben úgy döntött, hogy kiterjeszti tevékenységi körét és luxus sportautók gyártásába is belekezd.

lamborghini-huracan-lp610-4-c843207062014184802_1

Egy évvel később pedig Bologna-tól 25 kilóméterre felépítette gyárát és megalapította az Automobili Ferruccio Lamborghini-t. 1963 novemberében a Torinoi Auto Show-n pedig már be is mutatta a 12 hengeres motorral ellátott Lamborghini 350 GTV-t, mely igazi mestermű volt. Innen pedig már csak felfelé vezetett az út. A presztízs azóta is nő, a Lamborgini a luxus sportautók egyik kiemelkedő márkája, de az egész nem csak erről szól. Ferruccio egyediséget, stílust, dinamikus sportosságot és luxust teremtett, autóinak szinte lelke van, a Lamborghiniket vezetni olyan élmény, mintha egy Stradivari hegedűt szólaltatnánk meg, tudni kell „játszani” rajta, hozzáértést és elkötelezettséget igényel.

1409232852954_Image_galleryImage_lamborghini3_jpg

És ezt mondom úgy, hogy nem csak parfüm-, hanem nagy autórajongó is vagyok, ez a márka pedig különösen közel áll a szívemhez. A Lamborghini stílust és értéket teremtett, igazi olasz eleganciával. Számomra egy utcai McLaren vagy a szintén felsőkategóriás Koenigsegg sosem fogja azt jelenteni, azt az érzést adni, mint egy Lamborghini. A Lamborghininek múltja és történelme van, a Lamborghini magát Olaszországot képviseli, olyan csodás alkotásokkal, mint a Miura, a Countach, a Diablo, Gallardo, Murcielago, Aventador és a legújabb, a Huracán. És itt el is érkeztünk az Automobili Lamborghini 1. parfümjéhez az L1-hez. Az illat a Genfi Autószalonon debütáló Huracán LP 610-4 előtt tiszteleg. Az autó bemutatójának apropóján a cég limitált számú, 999 db-ból álló L1 parfümöt gyártott le. Az illat igazán férfias, figyelemfelkeltő, az Alcantara bőrülések semmihez sem fogható csodás illata (brrr ettől jó értelemben mindig kiráz a hideg), a bors temperamentuma, a kissé arrogáns, tekintélyt parancsoló vetiver határozott magabiztossága, a dohány füstössége, markáns keménységgel ruházza fel az L1-et. Titokzatos tekintet, szikár arc, olasz elegancia és valami igazán sötét bújkál az L1-ben.

051

Olyan, mint egy lesötétített üvegű, matt fekete Lamborghinit vezető titokzatos idegen, aki váratlanul bukkan fel, mindig ott, ahol éppen nem számítanak rá. Kimért, stílusos megjelenés, hűvös tekintet és kiismerhetetlen személyiség jellemzi. Ilyen az L1, melyet a fekete szín inspirált, ízig-vérig férfias, a megérkezésével felráz, a megjelenésével hódít, a hallgatásával parancsol. Csomagolása lehengerlő, a kis üveg értelemszerűen gyönyörű bőrtokba bújt, hogy tökéletes legyen az összhatás. Kellett már egy ilyen illat Magyarországra is, vártunk rá és megérkezett a Madison Parfümériába. Én pedig nagyon remélem, hogy idővel a sorozat többi tagja is kapható lesz. Ez az illat Olaszország egy olyan részét hozta el, ami eddig még hiányzott, szinte halljuk, ahogy felbőg a V10-es motor és 600 lóerővel, robbanékonysággal száguld el a Lambo. Füst és bőr vad találkozása, szilaj szabadságvággyal és egy kis benzingőzzel…talán ezt csak én érzem az egészben, hisz nincs is benne, de az aszfalt és a sebesség világa iránti rajongásom ezzel az illattal csak tovább fokozódott. Úgyhogy végszónak annyit, hogy merjünk kitörni a hétköznapokból, tegyünk valami figyelemfelkeltőt és stílusosat, mondjuk pattanjunk be az autókba, irány az autópálya…..nincs megállás Olaszországig.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter