Apothia Pearl – parfümkritika

Már jó ideje adós vagyok ezzel a poszttal…sokan kerestetek meg az utóbbi időben, hogy mondjak már pár szót az Apothia Pearl parfümjéről, hát most végre rendezem soraimat! 🙂

Az Apothia parfüm márka a Ron Robinson divatmogul égisze alatt jelent meg az 1980-as években. Az Apothia az ‘apothecary’ és az ‘utopia’ szavak szójátékából jött létre, utalva ezzel arra, hogy termékeik a legmagasabb és legmodernebb minőséget képviselik a kozmetikumok és az enteriőr-illatosítás terén.  Akkoriban a Los Angeles-i Ron Robinson butikok vásárlói számára terveztek kozmetikai termékeket, majd 2000-ben jelent meg első parfümjük If néven, majd ezt követte 2005-ben a Velvet Rope, 2006-ban az L, majd végül legutolsó és legfrissebb Apothia illatként a Pearl, amely a márka fennállásának 30. évfordulója alkalmából jelent meg.

A Pearl ízig-vérig megtestesíti mindazt, ami Los Angeles: szikrázó napfény, vibráló színek, friss óceán, nőies és egyben divatra érzékeny stílus és tökéletességre törekvés. Nem tudom jobb hasonlattal leírni, a Pearl maga a megtestesült Los Angeles-i nő. Az élénk, élettel teli akkordok majd kicsattannak a parfümből, az egyébként virágos-fás-pézsmás besorolású parfümben a yuzu édeskésen friss citrusos jegye szinte végigkíséri a lonc hipnotikus illatát (imádooom!). A párocska mellett bontogatja szirmát a bazsarózsa, felerősítve a pézsma púderes jegyét, melyet a meleg ámbra nem hagy elfolyni, parttalanná válni. A púderes faktor mellé kapunk még egy szelídebb jázmint is, éppen csak a krémesség kedvéért, és nagyon halványan a háttérben a kötelező elegáns jegy, az íriszgyökér cseppnyi zöld karaktere ráteszi a pontot a kompozícióra, így lesz több a Pearl, mint a csajos és édes Tommy Girl vagy a citrusos és fás Light Blue.

Modern, végletekig nőies és komfortos illat, mely üdítően könnyed és mégis stílusos, azoknak a nőknek, lányoknak, akik az élet napos oldalán élnek a szó minden értelmében! 🙂 És valami gyönyörűséges a parfümben úszkáló gyöngy.

Sajnos az Apothia parfümökhöz csak az USA-ban élő szerencsésebb társaink juthatnak hozzá (nekem is egy drága ismerősöm szerezte be…), exkluzív illat révén kevés helyen forgalmazzák, a Ron Robinson honlapjáról megrendelhető, 50 ml-s kiszerelésben kapható, ára 85$. De egy szerencsés lecsaphat az én példányomra is, a nagy gyűjteményleépítés keretében, fotót és részleteket itt találsz!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter