Agonist parfümök közvetlen közelből

Nemrég beszámoltam az Agonist parfümházról, új illatuknak, a Solarisnak a bemutatójáról és interjút olvashattatok a parfümház 2 fiatal tulajdonosával is. Ahogy ígértem a Solaris mellett most bemutatok Nektek további 4 Agonist illatot, melyeket a Madison Parfümériában vásárolhattok meg.

Miután alaposabban megismertem a Solaris-t, kíváncsi lettem az Agonist további illataira is. Nagyon tetszik az egyedi koncepció, az, hogy nem tömegterméket alkotnak, úgy varáiáljék az illatjegyeket, hogy több parfümjüket egymásra fújva mi is kreálhatunk belőlük az épp aznapi hangulatunkhoz illőt.

black amber

Kedvencem a Solaris lett, azt követően pedig a Black Amber lett a 2. számú favorit. A Black Amber, bár unisex, én kifejezetten férfiasnak érzem. A Black Amber füstös, mély, fűszeres, megragadó illat. A fejjegy elemeit labdanum, artemisia, tüskebokor virág, ürömcserje, vörös tengeri hínár és tömjén alkotja, melyek egy nagyon szépen megkomponált orientális, esti illattá érnek össze. A szívjegyben jávai vetiver, dohányvirág, cédrusfa, cypriol olaj és a tömjén füstös illata járulnak hozzá, hogy a Black Amber olyan emberközeli, számomra biztonságot sugárzó és megnyugtató illat. Nagyon gazdag és hosszan tartó, melyet az alapjegybe került pacsuli, vanília, fekete ámbra, indiai szantálfa és benzoegyanta is igazol. A Balck Amber minden értelemben egy egyedi különlegesség. Sajnos Magyarországon általában a férfi parfümfelhasználók mernek legkevésbé kísérletezni, nagyon sokszor megragadnak egy kommersz vagy agyon reklámozott parfümnél. Uraim! Érdemes bátornak lenni és elkezdeni kísérletezni, szétnézni a niche parfümök világában, hisz ezek nem csak, hogy egy sokkal magasabb minőséget képviselnek, hanem emberközeliségük, egyediségük miatt, sokkal inkább alkalmasak arra, hogy a különböző egyéniségek számára egy személyre szabottabb illatot nyújtsanak. Olyan ez, mint az utazás, míg sokan még mindig leragadnak az utazási irodáknál, a jellegtelen tömegturizmust képviselő all-inclusive török, görög vagy egyiptomi utaknál?..addig a felfedező típusok saját maguk szervezik az utazást, egy különleges, ismeretlen helyre, mint pl. Skandinávia, új élményeket, új kalandokat keresve. Hagyjuk a tömegnek szánt termékeket és merjük megkeresni a saját stílusunkhoz illőt!

dark saphir

Következő illatuk, a Dark Saphir, melyet a gyönyörű drágakő, a zafír ihletett, ismét egy nagyon férfias illat. Teljesen más, mint a Black Amber, itt a megnyugtató, biztonságot sugárzó jelleget felváltja az érzékiség, egy izgalmas, orientális, balzsamos, fűszeres, rendkívül gazdag illat bontakozik ki előttünk. A csábítás, a kísértés komplex illata, melynek izgalmas jellegét az ibolya levelek, a bors, kömény, koriander, gyömbér, bergamott, őszibarack és málna adja. Az exkluzív nyersanyagok sora rózsával, írisszel, jázminnal, gerániummal, orchideával, répával, szegfűvel és fahéjjal folytatódik. Rafinált, hosszan tartó illatát főként az oud-nak köszönheti, mely nagyon szépen és intenzíven bontakozik ki benne, de a pacsuli, gaiac fa, vanília, olibanum, tonkabab, és bodorrózsa és hozzájárul, hogy hosszú időn keresztül érezhessük csábító illatát.

the infidels

The Infidels?.igazi kuriózum, igazi meglepetés és profizmust sugároz, hogy egy svéd parfümház ilyen mértékben képes megjeleníteni a keleti fűszereket, a keleti bazárok hangulatát Indiától Jordániáig. Utazásra és felfedezésre csábító illat, főként feminin jelleggel. Elképesztően ragadják meg a keleti világ főbb motívumait és jellegzetességeit. A fejjegybe szegfűszeget, rózsaszín borsot, citromot és elemi gyantát rejtettek. Ezek miután megadták a megfelelő bevezetést, tovább indulunk, hogy felfedezzük a mesésen szép kelmék, a sokszínű fűszerek és illatos füstölők országait, melyben nagy segítségünkre vannak a szívjegy elemei, a török rózsa, az egyiptomi jázmin, a burmai magnólia, az írisz, a szomáliai mirha, az opoponax és a Comore-szigetekről származó yalng-ylang. Az alapjegy összetevői teszik fel a koronát keleti utazásunk végére, a pacsuli, szantálfa, vetiver, a bodorrózsa, libanoni cédrus, vanília, indiai ámbra és a perui balzsam.

vanilla marble

A krémes édességek rajongóinak pedig itt van a Vanilla Marble. Igazi nőies ínyencség, a nagyon édes illatok szofisztikált megjelenése. Csak úgy tobzódunk a finomabbnál finomabb édes jegyekben, melyek szerencsére nem az édes szintetikus vonalat mutatják be nekünk. Sokkal inkább a minőségi, természetes összetevők tárulkoznak ki előttünk. Ez a nagyon tartós édesség már a fejjegyében megmutatja igazi énjét, vaníliával, perzsa mandulával és tiarévirággal hódít. Különleges, egzotikus jellegét a trópusi orchideának, fehér fügének, ámbrának és az indonéz pacsulinak köszönheti. A készítők azonban 100%-ig biztosra akartak menni, azt akarták, hogy a Vanilla Marble hosszú órák után is ugyanazt a jellegét mutassák, mint a kifújáskor, így az alapjegybe ausztrál szantálfát, madagaszkári vaníliát, sziámi benzoegyantát és tonkababot tettek. Mivel ezek összessége meglehetősen hasonlít a fejjegy elemeihez, így szinte ugyanazt az illatot fogjuk érezni kifújáskor is, és több óra elteltével is.

Ti ismeritek az Agonist parfümjeit? Van kedvencetek?

Szylwy



2 thoughts on “Agonist parfümök közvetlen közelből”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter