A szemérmes mimóza

Csodálatos kis növény a mimóza, hiszen a mediterrán tájakon tél közepén virágzik, látványa pedig csodálatos, szemet gyönyörködtető, az illata pedig édeskés, puha és krémes. Bevallom, ez az egyik olyan virágos illat, amit egyszerűen nem tudok elviselni magamon…a másik a füge. De ettől függetlenül vannak bőven mimózás parfümjeim, amelyek szépségét nagyra értékelem, és talán majd én is megérek arra, hogy a mimóza illatot megkedveljem.

szemérmes mimóza parfümblog

L’Artisan Parfumeur Mimosa Pour Moi

Mimóza (nem) Nekem. A legismertebb és legnépszerűbb mimózás parfüm, legenda, ikon, de sajnos nem tudtunk megbarátkozni, pedig évek óta csücsül a parfümös polcomon. Ha valaki valóban púderes-krémes, realisztikus mimózaillatot keres, ezt vegye.

Kenzo Summer by Kenzo

Csodálatosan tiszta, üde illat, annak ellenére szeretem, hogy a mimózát nem kedvelem, de a Summer by Kenzo-ban oly tökéletes módon simul a virágos-púderes-fás jegyek közé, hogy kevésbé tűnik babásnak. Alberto Morillas parfümőr zsenialitását tükrözi az illat, és az, ahogy kikacsint a hamisítatlan nyár az üvegből.

Versace Yellow Diamond

A Cyrstal sorozat darabja, amely bár nem lett annyira népszerű, mint a Bright Crystal, mégis sokan szeretik. Könnyed, citrusos virágos parfüm, melyben fajsúlyos a mimósa akkordja, amely egyfajta kerek akkordként vonnja be a virágos-nőies jegyeket. Ragyogó, friss, üde illat, nagyon kedvező áron.

Annick Goutal Le Mimosa

Bűbájos kis pöttyös üveg, benne krémes, édes valódi mimóza illat. Annick Goutal illatai sokszor csalódást okoztak nekem, bár a Le Mimosa-t nem próbáltam még, de annyira magával ragadóan bájos, hogy muszáj lesz.

Acca Kappa Mimosa

A natúr parfümjeiről híres Acca Kappa valóban natúr mimóza illatot alkotott, mandulával, pézsmával, heliotróppal ízesített mimózája igazán természetközeli illatú.

Guerlain Aqua Allegoria Tiare Mimosa

Az Aqua Allegoria sorozattól már megszokhattuk, hogy természetes, friss, nem túlbonyolított illatokkal kedveskedik nekünk. A 2009-es Tiare Mimosa bár nem lett túl népszerű, pedig egy kedves, vidám, édeskés, egzotikus virágillat.

És még több mimózás parfüm a teljesség igénye nélkül:

Maria Santa Novella Gaggia

L’Erbolario Mimosia

Vilhelm Parfumerie Modest Mimosa

Prad Infusion d’Mimosa

Molinard Les Fleurs Mimosa

Dolce&Gabbana Vlevet Mimosa Bloom

Frederic Malle Une Fleur de Cassie

Itt további mimózás parfümökről olvashattok!



1 thought on “A szemérmes mimóza”

  • Eddig csak 2 mimózás parfümöt próbáltam. Az egyik DSH Mimosa, ami nem rossz, de nekem talán kicsit “öreges”. A másik Meshaz Natural Perfumes Mimoza, ami igazán csodálatos illat véleményem szerint. Fiatalos, nyugtató, természetes. Viszont csak 1-2 óra hosszáig érezhető. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter