A hónap illata ? Május

Lassan túl egy szeszélyes, sokszor esős, viharos, sokszor napsütéses, sokszor kiszámíthatatlan májuson, ideje kiválasztani mi legyen a hónap illata. A voksomat most By Kilian Liaisons Dangereuses-jére tettem le. Liaison annyit jelent kapcsolat, kötés, kötelék, viszony, a dangereuse pedig azt, hogy veszélyes. A veszedelmes, fekete üvegű luxusparfüm a veszélyes kötelékek, veszélyes kapcsolatok, viszonyok jegyében jött létre. Mert ez az illat is ?veszélyes? és egyben szeszélyes, pont amilyen?nem az április, hanem a május. Üde, lédús szilva, kókusz, fekete ribizli és őszibarack zamatos, édes kezdéssel csábítanak, így megadják az alaphangot ennek a rendkívül összetett illatnak. Veszélyes kötelék, mely köthet egy személyhez, egy helyhez, egy eseményhez, ami fogva tart, nem ereszt, lebilincsel és onnantól kezdve nincs menekvés. A Liaisons Dangereuse optimizmussal tölt el, egy rossz időszakból is képes valami igazán szépet, különlegeset varázsolni. Üdesége már a közelgő nyarat vetíti előre, olyan, mint egy csobbanás az érzékek és érzések világába. Alneve, a Typical me, már csak külön hab a tortán, olyan, mint egy kézjegy vagy ujjlenyomat, aki ezt az illatot viseli, azt soha nem felejtik el, egybeolvad viselőjével, a részévé válik.

by kilian liaisons

A szívjegy rózsája az ambrette-vel, a gerániummal és fahéjjal fenséges, mély illatot varázsol.

Sötét előkelőségével nekem a tökéletes ?vörös szőnyeges? illatot jelenti. Épp emiatt van most igazán nagy aktualitása, hiszen most van épp a Cannes-i Filmfesztivál, a Forma 1-es monacoi nagydíj, május végén pedig indul Monacoban a World Music Awards?.fantasztikus események a világ egyik legszebb helyén. Elegancia, vörös szőnyeg, sok-sok ember, résztvevők és vendégek egy valószínűtlenül tökéletes világban. Veszélyes kötelék, mert aki egyszer ellátogat oda az örökké függő lesz, napsütés, kék tenger, magával ragadó atmoszféra, a Boulevard de la Croisette pálmafa sora, a filmfesztivál hagyománya, a Forma-1 lüktetése, a nagy zenei díjkiosztó hangulata?.ha az ember ilyen eseményeken vesz részt akár nézőként, akár díjazottként, akkor bizony nem csak a ruhák, hanem az illatok tekintetében is meg kell adni a módját. Az illatot az alapjegy elemei tovább mélyítik, tölgyfamoha, vanília, szantálfa, pézsma, vetiver és fás jegyek teszik fel rá a koronát, előhívják az emlékeket, összeforr a lényünkkel, mint ahogy a Riviéra iránt érzett kötelék is, ahogyan fogva tart, felemel és képzeletben kiszakít a nyomasztó hétköznapokból, újra odavarázsol minket, ahová úgy érezzük, mindig is tartoztunk.

Ha Ti is szeretnétek ebben a ?vörös szőnyeges? illatban pompázni, akkor a Madison Parfümériában keressétek.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter