5+1 női illat szilveszteri bulira

Szilveszter?..sokan szeretik, sokan utálják, de akármelyik tábort is erősítitek, azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy ha egy finom illat vesz körül minket, akkor máris jobb kedvünk lesz. Sokan kifejezetten az épp legtrendibb illatokból választanak, mások viszont éppen olyan parfümöt szeretnek viselni, ami nem valószínű, hogy szembe jön velük. Ebben az összeállításban nem a legújabb parfümök kerülnek előtérbe, hanem félretett kedvencek, amiket talán csak egy felkapott újdonságért cseréltünk le, de egy szilveszteri buli erejéig talán érdemes szétnézni parfümös polcunkon és előkeresni egy-egy régebbi kedvencünket.

Természetesen a szilveszteri mulatság helyszíne is befolyásolja, milyen illatot is fújunk magunkra, így jöjjön most néhány helyszín és a hozzájuk illő parfümök.

1) DKNY: Delicious night

A kozmopolita nagyvárosok partyjainak illata, lehetünk Budapesten, New York-ban, Londonban, Bécsben vagy Moszkvában, ez a parfüm tökéletesen megállja a helyét a nagyvárosi szórakozóhelyek forgatagában. És hogy mi a titka?

Fejjegyében: gyömbér, frézia, szeder

Szívjegyében: írisz, orchidea, jázmin

Alapjegyében: ámbra, mirha, vetiver, pacsuli, tömjén

Az egész parfümből az életöröm sugárzik. Összetevőit olyan tökéletesen állították össze, hogy ez a balzsamos, enyhén füstös, édes és frissen fűszeres illat a party-k elmaradhatatlan összetevője. Csupa lüktetés és izgalom, szó szerint stimuláló hatású, ösztönöz, hogy hajnalig meg se álljunk a szilveszteri táncban és pörgésben.

donna karan be delicious night

2) Paco Rabanne: Black Xs

Ha úgy döntünk, hogy szilveszterkor inkább elkerüljük a zsúfolt szórakozóhelyeken való tolongást és inkább egy zártkörű party-t szervezünk barátaink számára, természetesen akkor is szeretnénk valami különleges illatban pompázni. Ebben az esetben pedig csinos kis fekete miniruhánkhoz mi lehetne kitűnőbb választás, mint a Black Xs.

Ellenállhatatlan, nőies, vadító illat ez igazi vadmacskáknak, vagy azoknak, akik szimplán csak szeretnek mindig a figyelem középpontjában állni. Ezt pedig mi sem tükrözi jobban, mint az illat jegyei.

Fejjegyében áfonya, vörös bors, tamarindusz vidámsága.

Szívjegyében: kakaó és rózsa lüktetése.

Alapjegyében: vanília, pacsuli és massoia kéreg krémes édessége.

balck xs

3) Versace: Crystal Noir

Hivatalosak vagyunk egy előkelő helyre? Nagyestélyis szilveszteri fogadásra, ahol mindenki a legszebb ruhájában és legdrágább ékszereiben vonul fel? Netán a Bécsi újévi koncertre? Vagy egy elit kaszinó vagy klub szilveszteri estjére? Ilyenkor bizony valami nagyvilági illat kell, elegáns, minőségi. Ugyan nem niche parfüm, de mégis árad belőle a luxus. Mindenki felfigyel rá, de mégis diszkrét, nem hivalkodó party-illat. Minőségi léte az összetevőkben rejlik, kitűnően harmonizálnak benne a fehér virágok a fűszeres és fás jegyekkel. Bármilyen korosztály számára megállja a helyét, a Crystal Noir-ral egyszerűen nem lehet hibázni.

Fejjegyei, a gyömbér, kardamon és bors teszi igazán fűszeressé, izgalmassá.

Szívjegyei pedig elegánssá, melyek nem mások, mint a peónia, kókusz, gardénia és narancsvirág.

Alapjegye, mely pézsma, ámbra és szantálfa összessége, igazán nőiessé, visszafogottan szexivé és érzékivé varázsolja.

Édessége és fűszeressége ellenére mégis nagyon letisztult, nem véletlen a ?crystal? elnevezés.

Mindehhez, ha még hozzáképzelünk egy Versace tervezte estélyit, cipőt és ékszert?.már kész is a drámai összhatás.

versace c.n.

4) Carolina Herrera: 212 Sexy

Erről a parfümről nekem mindig valami sci-fi vagy űrben játszódó film ugrik be, az érdekes kapszula formájú üvege és fémes hatású kupakja miatt. Ám nemcsak az üveg, az illat is extravagáns, ha pedig mindehhez valami futurisztikusan csillogó ezüst ruhát választunk, kész is a modern szilveszteri szett. Legyen a buli helyszíne akár egy rendkívül modern, szinte a jövőt idéző szórakozóhely, a legújabb trance zenékkel, vagy a Buddha Bar az elmaradhatatlan lounge és chill out zenéivel, ezzel az illattal igazán exkluzív összhatást érhetünk el. Ugyan sokan nappalra használják a 212 sexy-t, ám egy ilyen édes, vaníliás, fűszeres finomság esti programokhoz illik igazán. Érzéki és impresszív illat öntudatos nőknek.

Fejjegyében rózsaszín bors, bergamott és mandarin ad frissességet.

Szívjegyében muskátli, gardénia és egy kis vattacukor található.

Alapjegyében lévő karamella, szantálfa, vanília és pézsma hosszan tartó illatot biztosít.

ch sexy 212

5) Marc Jacobs: Lola

Ha már a tél és hó van terítéken, akkor gondoltam azokra is, akik egy síparadicsomban töltik a szilvesztert. És mi sem lehetne jobb választás a gyönyörű havas, ékszerként csillogó hegyi városkában töltött bulizáshoz, mint a virágos, édesen krémes, fűszeres Lola. Marc Jacobs amúgy is nagy kedvencem, de a FIFI díjas Lola szerintem messze a legjobb az összes alkotása közül. Határozott, erőteljes, impulzív illat mely a legnagyobb hidegben is tartós. Szinte már oda is képzeltük magunkat egy luxus síterepre, ahol forralt bort kortyolva nézzük végig az év utolsó naplementéjét a hegytetőn levő hotel teraszáról. Majd éjfélkor a fagyos hidegben, gyönyörű szőrmekabátunkban állva, kezünkben finom pezsgőt tartva csodáljuk meg a havas hegyek előtt felröppenő színes tűzijátékot. Ilyen a Lola is, mint egy színes tűzijáték, nem csak az üvege, de az összetevői és hatása alapján is. Csupa izgalom, szexis és vidám, azoknak a hölgyeknek, akik szeretik az életet.

Fejjegyében csupa izgalmas összetevő rejtőzik: grapefruit, rózsaszín bors és körte.

Szívjegyében ellenállhatatlan rózsa, geránium és peónia van.

Alapjegyében a pézsma, vanília és tonkabab teszi igazán télivé a Lola-t.

lola

5+1) Elizabeth Arden: Provocative woman

És mi történik akkor, ha valaki menekül a tél elől és a Karib-szigeteken vagy valami hasonló trópusi helyen tölti a szilvesztert? Nos, rájuk is gondoltam. Méghozzá egy méltatlanul mellőzött egzotikus, érzéki illattal. A hölgyek nagy része Elizabeth Arden kapcsán rögtön az érettebb korosztályt megcélzó 5th Avenue-ra vagy a laza hétköznapokhoz használt Green Tea-re asszociál, és csak legyint, hogy biztos ez is egy könnyed, hétköznapi, amolyan ?semmi extra? illat. Ahelyett, hogy találgatnánk, inkább figyeljük meg a körülöttünk lévő férfiak reakcióját erre az illatra és rögtön érteni fogjuk miért is olyan érzéki, csábító ez a fás-virágos, édes, kissé gyümölcsös parfüm. És miért olyan kitűnő egy karibi szilveszteri partira? Mert egzotikus, izgalmas, nem tömény, nem fullasztó, hanem rendkívüli könnyed nőiességet áraszt magából. A kis reklámfilmben a meseszép Catherine Zeta-Jones pont azt a kecses és játékosan provokáló nőt mutatja be, mint amilyenek ennek az illatnak a viselése közben leszünk.

Fejjegyében a lótusz, őszibarack, málna, gyömbér és birs már ad némi betekintést a trópusi party-k világába.

Szívjegyében nem kevésbé egzotikus összetevők jelennek meg: papaya, orchidea, sárgabarack és frézia.

Alapjegyének összetevői, fehér tea, szantálfa, ámbra és cédrus misztikus, titokzatos vonzerőt kölcsönöz viselőjének. Ezzel a könnyed eleganciával, messze a hideg téltől önfeledten ünnepelhetjük az új év érkezését a gyönyörű paradicsomi környezetben.

ELIZABETH ARDEN PROVOCATIVE

Ezzel a kis összeállítással kívánok mindenkinek illatos, boldog új évet!

És ti mit viseltek majd a szilveszteri bulin?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter