4711 Remix Cologne Edition 2018

Gyerekek, tudtátok, hogy a legendás, és mára már klasszikusnak számító 4711 kölni 225 éves, és még mindig időtálló, remek alkotás, hihetetlen! Én viszont az előtt borulok le, hogy a kölni (Köln, a 4711 parfümház fellegvára, és igen, innen ered a “kölni” szavunk is). székhelyű parfümház az utóbbi években micsoda felfutást mutatott be. Ezt a történelmi márkát úgy fiatalította meg, hogy egyben megtartotta tradicionális értékeit. Már számtalanszor leírtam itt a blogon, hogy a 4711 égisze alatt megjelenő Acqua Colonia az egyik legjobb ár/érték arányú parfümsorozatok egyike, mindegyik darabját érdemes kipróbálni, vagy akár gyűjteni, mert remek parfümök és nagyon kedvező áron vásárolhatóak meg. A sokak által inkább idős illatnak titulált 4711 klasszikus kölnijén (hah de jó, ez itt most szójáték) nagyot  csavartak, vagy hogy stílusos legyek, remixeltek (ezt így kell írni vajon…) rajta, és felpezsdítették egy nagy adag naranccsal, s megszületett a 4711 Remix Cologne 2018.

“A 2018-as évben új illatsorozat indul útjára: A 4711 kölnivíz hét fő tartalmi elemének mindegyikét limitált megjelenésben „remixelik”. Az első a narancs, amelyet modern módon, az édestől a gyümölcsösön át, a pezsdítőtől egészen a fűszeres-fanyarig jelenítenek meg. Friss, bátor és meglepő kompozíció, amelynek nap-, energia- és tiszta életöröm illata van. Hatásos illatnyilatkozat, amely felkiáltó jelet tesz a 2018-as nyár mögé. A citrusos jegyek általában a kölnivizek ismertetőjegyei. Jó indok ez arra, hogy a remix sorozat első kreációja kiemelje a narancsillat vidámságát és könnyedségét. Nicolas Beaulieu, a 4711 Remix Cologne-t megalkotó parfümőr a következőt nyilatkozta: „Olyan komplex könivizet akartam létrehozni, amely finoman igazodik a 4711 márkához, ugyanakkor van benne valami meglepő. Az élénk narancs a kissé kesernyés, fanyar jegyekkel kombinálva megunhatatlan. Intenzív zamata igazi jelenlétet és modernitást ad ennek az illatnak.”


Az új 4711 Remix Cologne sorozat koncepciójaként minden évben más-más összetevőt fognak kiemelni a klasszikus kölniből, s azokat meglepő árnyalatokkal újrakombinálják majd. Idén a narancs kapta a főszerepet, s pezsdíti fel a hangulatunkat. Már hetek óta használom élesben az illatot, az időjárás is kedvez, hiszen tulajdonképpen egészen kellemes nyár van, s bátran adagolhatom a friss illatokat magamra, még jól is esnek. A pezsdítő citrom, a friss bergamott, a gyümölcsös narancs, a nyugodt levendula, az izgalmas rozmaring, a virágos neroli, valamint a finoman fanyar petitgrain közös jellemzője: ők a klasszikus Eau de Cologne 4711, az eredeti kölnivíz alkotóelemei. Most a narancs pezsdítő aromája van porondon, s az eredeti kölni levendulás, rozmaringos akkordját nyugtató fás aromákkal cserélték fel. Drágáim, nagyon jó lett! Nagyon mélyen valahol fellelhető az anyaillat, de ez az új változat egy valóban felpezsdítő, frissítő gyümölcsös-citrusos zuhany lett. Élénk illat, a leszáradása pedig meglepően jó, elpuhulnak a citrusos jegyek, s illatnyomaik a puha-fás akkordokkal vibrálnak a bőrön. Fanyarságnak nyoma sincs, ugyanakkor szerencsére nem is édes. Éppen olyan, mint egy narancs (persze nem a savanyú fajtából), ízes, zamatos, kerek. Eau de cologne változat, szóval kölni, s mint tudjuk, a legkevesebb illatkoncentrációt tartalmazza, ennek ellenére simán hoz minimum edt tartósságot. Egyébként meg bátran locsolható, mert nagyon jó áron kapható: a 100 ml változat úgy 7000 Ft körül mozog. Abszolút uniszex, kortalan, idén nyáron kihagyhatatlan! A következő értékelés (vagy ha úgy tetszik, pontozás) ne tévesszen meg senkit, s az se zavarjon be, hogy ha esetleg a klasszikus 4711 kölni nem jönne be, mert ez tényleg más, tényleg jó! És tényleg narancsos! 🙂

Összetevők: bergamott, citrom, tea-összhang, neroli, keserű narancs, encián, cédrusolaj, kasmírfa, mósusz

Sillage: 2/3 –  eau de cologne, azaz kölni, a kifújás utáni fél órában élénk, utána elhalványul

Tartósság: 2/3 – fogjuk úgy fel, mint egy nyári testpermet, locsoljuk magunkra 1-2 óránként

Szexifaktor: 2/3 – ez nem az a kategória 🙂

Elegancia: 2/3 – ez nem az a kategória, tessék lemenni a Balatonra és locsolni apára, anyára, mindenkire!

Korosztály: kortalan, 14-és 99 között fiúnak-lánynak, férfinak-nőnek igazi felfrissülést nyújt.

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter