4 uniszex niche parfüm a 4 évszak jegyében

Jöjjön most 4 unisex illat, amik tényleg mindkét nem számára kitűnő választások lehetnek, hisz a férfi és női bőrhöz is kitűnően alkalmazkodik az illatuk. Mindezt pedig hozzárendeltem a 4 évszakhoz, hogy mindenki találhasson kedvére valót.

My_Four_Season_by_onutzaC

1) Kezdjük a sokunk által nagyon nem kedvelt ősszel. Hogy jobban viseljük a már hűvös, nyirkos, szürke és szomorú évszakot, hoztam nektek egy hosszantartó, íriszes luxusparfümöt. Ramon Monegal Impossible Iris-e mindkét nem számára tökéletes lehet. Az írisz, jármin és ylang-ylang hármas fogatától hihetnénk azt, hogy ez kizárólag hölgyek számára készült, de egyáltalán nem így van, olyan ez, mint a jin-jang jel, tökéletes az egyensúly a férfi és női oldal között. Energikus, inspiráló illat, földes, virágos jegyekkel. Hogy miért az ősz unisex illata lett? Mert teltebb, töményebb, púderes, fás, extra tartós hatásával kitűnő a hűvösebb időben, tavaszra már-már kicsit nehéz illat lenne. Kíváncsiak lettetek? Akkor azt javaslom, keressetek vissza a 2013-as tavaszi cikkek között, mert ott található róla egy részletes beszámoló. Én ugyan a könnyedebb unisex illatokat kedvelem, úgyhogy engem nem hozott különösebben lázba, de tegyetek egy próbát, hátha nektek tetszeni fog.

2) A legtélibb unisex niche parfüm, az oud tökéletes bemutatkozása. Egy új cég, akik egyszerre csak berobbantak a parfümgyártásba és ütősebbet alkottak, mint ismert, nagy parfümházak. Ez a csodálatos, férfiakon és nőkön is nagyon érzéki illat az Ex Idolo Thirty-three, melyben a 33 évig érlelet vintage oud olaj, az oud legfinomabb oldalát mutatja meg nekünk, többek között, rózsaolaj és pacsuli kíséretében. Rendkívüli töménysége miatt elég 1-1 csepp, csodálatos illata mégis egész nap elkísér. És mikor máskor lenne aktuálisabb az Ex Idolo Thirty-three, mint ebben a fagyos, hideg télben. Felmelegít, az érzékekre hat, a parfümről és készítőjéről pedig egy tavaly őszi cikkben olvashattok részletesen.

 3) Elérkeztünk az üde, zöldellő tavaszhoz, és ezzel együtt Lorenzo Villoresi Iperborea-jához. Fantasztikus illat, tökéletesen jeleníti meg azt, amikor a hideg, zord tél után megérkezik a tavasz, újraéled a természet, minden elkezd virágozni és újra rácsodálkozunk a világ szépségeire. Üde és könnyed, a tavasz frissességét, könnyedségét hirdeti. Valóban unisex, fantasztikus a végeredmény, akár női, akár férfi bőrre fújva. Ugyan nem túl hosszantartó, de kár lenne kihagyni, örömmel tölti el az embert a narancsos, mandarinos, citurosos, ciklámennel, zöld jegyekkel és virágokkal induló kezdés. Amihez hamarosan társul a gyöngyvirág, magnólia és mimóza. Mindehhez alapjegyként még hozzá került jó adag fehér virág, jázmin, afrikai narancsvirág, fás jegyek és egy kis pézsma és már meg is kaptuk a tökéletes tavaszi illatot.

4) Nyár, nyár, gyere már? Ugye sokan várjuk? És ha már nyár, jöjjön az abszolút kedvenc unisex parfümöm: Czech & Speake Oxford & Cambridge. Nálam ennek kipróbálásánál kezdődött az érdeklődés az unisex illatok iránt. Első kipróbálásra szerelem lett. Bár így vagyok szinte mindennel, ami levendulás, legyen az levendulás méz, levendulás csoki, levendulás fagyi, parfüm vagy maga a tiszta, frissen gyűjtött levendula. A rozmaringos, mentás és bergamotos indításból én a mentát egyáltalán nem éreztem, annál inkább a hamarosan kibontakozó Angliából és Franciaországból származó levendulát, melyet a szantálfa és a tölgyfamoha tesznek igazán különlegessé. Az egész kompozíció friss, fás, zöld és levendulás, könnyed és nyári. Nekem nem az angol tradíciókat és a nagy múltú brit sportklubokat juttatja eszembe, annak ellenére, hogy ez volt az, ami a készítőket megihlette. Nekem ez az illat a tengert, napsütést, nyarat jelenti, a benne található Franciaországból származó levendulára elég csak rágondolnom és máris Provence-ban érzem magam, ahonnan már nincs messze a tenger, a friss tengeri levegő és a mediterrán örökzöldek. Ezek illata és a nyár örökkévalósága jelenik meg az Oxford Cambridge-ben. Noha 1994-es az illat, egyáltalán nem idejétmúlt, nem kelt old-school hatást.

Most pedig érdekelne a véleményetek. Van kedvenc unisex illatotok? És ha van, milyen évszakban szeretitek használni?

Szylwy

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter