18 éves a Kenzo Flower by Kenzo

Az egyik legmegosztóbb parfümök egyike, a világ egyik fele rajong érte, a másikat pedig kirázza a hideg még a gondolatától is. Igazi meghasonlottként mindkét fázist átéltem már, azóta, ha Flower by Kenzo, akkor egy köztes állapotban lebegek: semleges. Pedig amikor megjelent, hogy rajongtam érte, természetesen volt minden formában, ami akkor elérhető volt. Aztán – ahogy lenni szokott – ahogy egyre népszerűbb lett, úgy vált az utca, a mozi, a disco, a pub, a színház, egyszóval az egész világ egyre “flowerszagúbbá”, és ábrándultam ki belőle egy villámcsapásra. Pedig világbajnok darab minden szempontból! A “pipacsos Kenzo” üvegének formája, benne a pipacs, s annak mérete-formája, ahogy változik maga az üveg mérete, különleges púderes jegye, amelyben három gigászi akkord csap össze: a púderes tónus, az orientális jegyek és a virágos akkordok. Hatalmas ibolya illatfelhő hömpölyög ki belőle, sokak számára a megtestesült nagymama illat, pedig dehogy! Figyeljük csak meg, 40-50 év múlva a vattacukor/praliné/”minden ami édes” illat lesz a “full nyanyás”, és a “fúj” kategória, és ki tudja, épp az ibolya lesz a brutál nagy sikk.

Összeszámoltam, a 18 év alatt 21(!) különböző változata jelent meg, tehát háromnegyed évente 1-1, követni nehéz, hogy melyik mit tud, pláne úgy, hogy ahogy jönnek a flankerek, úgy tűnnek is el, és szomorkodhat az ember lánya, ha az egyikbe beleszeretett. Éppen ezért a Kenzo mindent megtesz, hogy figyelmünket az ős-illaton tartsa, újabb és újabb kampányokkal próbál márkahűséget fenntartani/kialakítani. A legújabb kisfilm egyfajta “women power” lett, főszerepben Kim Tae-Ri, dél-koreai színésznő, akiről ezidáig semmit nem tudtam, de ha jól olvastam, akkor nem különösebben híres felénk.

Ha ki kellene emelnem, hogy melyik a legkedvesebb Flower by Kenzo illatom, akkor mindenképpen az Eau de Lumiere-t említeném. Frissebb, világosabb, virágosabb illat, természetesen benne az Flower by Kenzo-ra jellemző akkordok. De ha már Kenzo, akkor sokkal inkább Kenzo Jungle (elsősorban tigris, de az elefánt is nagyon jó), vagy Le Monde Est Beau, vagy éppen Amour.

Nektek van kedvenc Kenzo illatotok? Hogy álltok a “pipacsos” Kenzo-val?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter