Orgona ága…

Nyálunk már nyílik az orgona gőzerővel, krémesen édes, púderes illatától súlyos a levegő. Már egy csokor orgona fantasztikus illatot tud varázsolni a lakásba, szobába. Erőteljes illata miatt közkedvelt illatösszetevő a parfümőrök körében is, bár töményen nekem egy kicsit sok.  A következő 10 orgonás parfüm mellet még rengeteg jobbnál jobb illat van, kíváncsian várom a ti kedvelt orgonás parfümjeiteket!

Lanvin Eclat d’Arpege

Nem kifejezetten az orgona domináns ebben az illatban, én mégis nagyon  szeretem! Könnyed és légies, csipetnyi citrussal és tavaszi virágokkal. Nyáron különösen jó viselni:) Vallom, hogy az egyik legjobb ár/érték arányú parfüm, 5700 Ft körül van egy 30 ml-s üveg, elképesztően jó ár érte, például itt, a Notino.hu-n.

Gucci Guilty

A bűnös Gucci már kevésbé visszafogott, mint az Eclat d’Arpege. Virágos-orientális illat, melyben igen csak főszerepet kap az orgona isteni illata, bár nem megszokott krémes-púderes jellegű, én erőteljesnek érzem benne a pacsulit és a gerániumot is.

Chloé Love, Chloé

A Love, Chloé pedig pont olyan krémes-púderes orgonás illat, amit a Guilty-nél nem tapasztalható. Sokarcú illat, a bőrömön hol a púderes és orgonás-jácintos jegyek erőteljesebbek, hol a heliotrop és a bors, éppen ezért izgalmas kis darab, ennek ellenére egyszerűen nem tudom elviselni magamon.

Guerlain Mitsouko

Igazi vintage illat 1919-ből. Fanyar ciprusok, fűszerek, ősöreg fák és virágoskert egy ódon angliai kastély mellett, igazi időutazást nyújt napjainkban a Mitsouko. Maga a nagy parfümőr, Guerlain alkotta az illatot anno, és nem más ihlette, mint Claude Farrére Csata című regénye, mely egy Japánban játszódó szerelmi háromszög története.

Yves Saint Laurent Paris Jardins Romantiques

Nagyon szeretem a Paris sorozatot, köztük ezt a csodás és bájos változatot. Nem túlbonyolított illat, nem akar többnek látszani, mint ami: könnyed tavaszi, virágos illat francia bájjal és sikkel. Remélem, egyszer a teljes sorozatot sikerül begyűjtenem, és a legszebb az lenne, ha ez Párizsban sikerülne:)

Estée Lauder Pleasures

Klasszikus, nőies, virágos illat, gyengéd zöld akkordokkal. Több, mint 20 éves illat, de még mindig nagyon népszerű, igaz, inkább a 40-50-es korosztály szívét dobogtatja meg.

Guerlain Idylle

Érdekes módon, nem lett szuper népszerű ez a Guerlain illat, annak ellenére, hogy egy kifejezetten harmonikus, ízig-vérig virágos parfüm, finom gyümölcsös beütéssel. Érdemes egy próbát tenni vele, és változataival.

L’Erbolario Lilla Lilla

Tavaly debütált az orgonás illatorgia legújabb fenegyereke, a Lilla Lilla. Kis Alien beütéssel nyit, egy leheletnyit erőszakos, egy csipetnyit vad, de legalább él, vibrál a bőrön. Érdekes módon hamar hozzászokik az orrom, sokszor a testápolójával dobom fel, ami viszont más illatú szerintem mint a parfüm, de így is jó!

Trussardi My Scent

Az én titkos favoritom. Úgy kaptam ajándékba, és annak ellenére találok benne valami izgatót, valami csavart, hogy nem lett egy kifejezetten népszerű parfüm. Nincs túlbonyolítva, inkább azt mondanám, hogy egy progresszív virágos illat, talán kissé túl hangos, ordító jegyekkel, de imádom benne, ahogy lecsillapodnak a bőrömön. Nagyon jó áron beszerezhető, annak egy igazi kincs, aki szereti az orgona illatú parfümöket. 7400 Ft most a Notino.hu oldalon a 30 ml-s kiszerelés…mondtam, hogy olcsó 🙂

Kenzo L’Eau par Kenzo

Légies, megfoghatatlan, tünékeny illat, benne friss, vizes, zöld és virágos jegyek, mint az orgona, nád, menta, vagy vízi liliom.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter