Yves Rocher Muguet En Fleurs – parfümkritika

Idén is új illattal bővül az Yves Rocher “virágoskertje”, azaz az Un Matin Au Jardin (Egy reggel a kertben) sorozata, melyben eddig három, egy összetevőt kiemelő parfüm található: Rose Fraiche, Lilas Mauve és Agrumes en Fleurs. A sorozat új darabja, a Muguet En Fleurs (Gyöngyvirág) nemes egyszerűséggel a törékeny szépségű gyöngyvirág friss és élénk illatát nyújtja.

Muguet En Fleurs
Muguet En Fleurs

A gyöngyvirág gyengéd, romantikus jegyét Sonia Constant parfümőr egy leheletnyi friss és élénk zöld jeggyel emelte ki, ettől a parfüm illata inkább a friss, aromás vonalba sorolható, könnyed textúrája, gyengéd hatósugara ideális tavaszi/nyári melegebb napokra, kifejezetten üdítően hat a nagy melegben, ráadásul “irodabarát” illat, azaz zárt térben sem fullasztó. Érdekes a gyöngyvirághoz kötődő viszonyom, kifejezetten erőteljes, inkább krémes akkordokkal megtámogatott gyöngyvirágos parfümök számomra túl fullasztóak, míg a gyöngyvirág friss, energikus jegyét kiemelő parfümök kellemes meglepetést okoznak. Talán a tini korom hajnalán használt Gyöngyvirág deo full szintetikus, mű illata kúszott be oly módon az orromba, hogy egy életre félve nyúlok hozzá? 🙂

Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a gyöngyvirág illatának parfümbe foglalása igen nehézkes volt, Edmond Roudnitska próbálta sokáig parfümbe önteni kertje ékköveinek illatát, mígnem 1956-ban a Diorissimoban sikerült hűen megelevenítenie a gyöngyvirág tiszta illatát. Azóta a parfüm és Roudnitska is fogalommá vált, ha gyöngyvirágos parfümről van szó.

Az illatélmény fokozásához elég a tusfürdőjét, testápolóját használni. Kapható az Yves Rocher drogériákban.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter