Viktoria Minya Hedonist – parfümkritika

Az előző posztban már olvashattok arról a szenzációs hírről, hogy hazánk lánya, Minya Viktória parfümőr nagyot álmodva megalkotta saját parfümmárkáját, és első, Hedonist névvel megjelent parfümjével gyakorlatilag tarolt a nemzetközi parfümberkekben. Viktóriával készített interjúban kiderült, mi ihlette a parfümöt, mennyire magyar a brand és még sok-sok érdekesség, itt olvashatjátok el a teljes interjút.

De a lényegről még nem beszéltünk, melyről már a legnagyobb parfümös oldalak is ódákat zengtek, rajongói csak felsőfokban beszélnek róla, míg az üvege máris a legjobbak között van, íme maga a Hedonist:

Hedonist
Hedonist

Ha már eddig is dagadt a magyar keblem a büszkeségtől, kipróbálva az illatot egyenesen ki is húzhatom magam, mert ilyen mesés, elbűvölő és őrülten érzéki parfümöt már rég próbáltam. Csak az jár a fejemben, hogy ha Viktória elsőre ilyen szenzációs illattal állt elő, mi vár még ránk?! Hova lehet ezt még fokozni?!  Higgyétek el, nem üresen csengő pátoszos szavak ezek, ha azt mondanám, hogy a zseniális Jean-Claude Ellena kezei közül jött volna ki ez az illat, akkor is leborulnék a szépsége előtt. Merthogy a Hedonist egy meseszép, csodálatosan harmonikus illatú parfüm, mely megmutatja, hogy valóban mi is az “értelme” az úgynevezett niche parfümöknek: kompromisszumok nélküli szabad alkotás, ahol a parfümőr a legnemesebb alapanyagokból egy olyan csodálatos illatot hoz létre, mely vetekszik a természet minden illatával, mely a parfüm hőskoráig nyúl vissza, megidézve a parfümkészítés művészetét, varázsát.

A Hedonist nem próbál felmutatni egyedi, agyonbonyolított vagy ritkán használt összetevőket, disszonáns akkordokat, melyek inkább a modern vonalba illenek bele, nem próbál idegen tollakkal ékeskedni, nem lovagolja meg a most divatos “illathullámokat”, hiszen tökéletesen működik a legismertebb és legszebb összetevőkkel, titka egyszerű: a harmónia, ahogy biztos kezek ezeket az illatjegyeket Hedonist-tá gyúrták.

“Buja jázmin- és narancsvirág kivonat aromái kacérkodnak a rum sötét intenzitásával és a nemes cédrusfa finom fűszerességével, olyan illatot alkotva, ami épp olyan lenyűgöző, mint amilyen felejthetetlen.
A Hedonist egy csodálatosan kifinomultra csiszolt üvegben kerül bemutatásra, mely egyedülálló módon több száz valódi kristállyal van megtöltve, amelyek szemet gyönyörködtetően csillognak az aranyló folyadékban. Az üveg maga egy kézzel készített fa dobozba van fektetve, melynek kialakítása a kígyóbőr érzéki látványát és tapintását idézi.”

Hedonist  dobozában
Hedonist dobozában

A parfümös üveg, több száz gyönyörű kristállyal megtöltve, egyedi, kézzel készített fadobozban azt a fajta hedonizmust jeleníti meg, mely mer az élet örömei előtt tisztelegni, megélni mindazt, amit egy luxustermék valóban luxusélményként nyújtani tud. A Hedonist minden, ami egy tökéletes nő tárházában fellelhető: elegáns, erőteljes, érzéki és elbűvölő egyszerre. A gourmand jelleg tökéletes egyensúlyt teremt a száraz fás-füstös  és a legbujább virágos jegyek között. A rum egyszerre vérpezsdítő és aromás jegye gyönyörűen nyit az édes barack zamatosságával és a bergamott frissességével, megadva az alaphangot a fűszeres, nőiesen füstös alapjegyeknek. A szívjegy virágai a klasszikus és elementáris erővel lehengerlő virágos akkordokat idézi: az osmanthus aromája a klasszikus rózsás jeggyel és a jázmin érzékeket felelevenítő illata szinte dorombol a meleg, puha fás jegyek ágyán. A dohány pikáns jegye még soha nem mutatta ennyire nőies arcát, mint ebben a kompozícióban. Nem lenne tökéletes az egyensúly a krémes vanília nélkül.

Kitűnő a tartóssága, gyakorlatilag egy csepp is egész nap intenzíven kitart, és csodás a hatósugara, imádni való, ahogy egy-egy akkord felüti a fejét, szinte fogva tartva az orrot, élvezettel lehet elmerülni önnön illatunkban, mert folyamatosan újabb csodás illat csapja meg az orrunkat. Egyértelműen “must have” parfüm minden nőnek.

Kedves Olvasó! Legyünk büszkék Minya Viktória Hedonist parfümjére, hiszen a miénk, hiszen a mi jó hírünket viszi szerte a világban, éppen ezért buzdítok mindenkit bátran, hogy próbálják ki a parfümöt, mely hatalmas siker kapujában áll.

Megvásárolni a viktoriaminya.com oldalon és a Neroli parfümériában lehet Budapesten. Mintákhoz hozzá lehet jutni mindkét oldalon keresztül.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter