Unisex illatok a DSH szemszögéből

A DSH parfümházról tavaly már olvashattatok. Ezúttal néhány unisex illatukat szeretném bemutatni, melyeknek nagy részét bátran ajánlom az Uraknak is!

viridian

Elsőként a Viridian-t említeném, mely erősen férfiasba hajló unisex illat. Összetett, aromás, fanyar és mindenekelőtt nagyon zöld. Fantasztikusan bontakoznak ki a benne rejlő összetevők, egyszerűen olyan, mintha egy eső áztatta arborétumban sétálnánk. Fehér üröm, bergamott, zeller és angyalgyökér izgalmas komplexitásának köszönhetően érezzük annyira üdének és zöldnek a Viridian-t. Szívjegyének balzsamosságát az íriszgyökér és a galbanum adja, itt már a földes illatok is szépen előbújnak. A Viridian számomra nagyon nyári, frissességéből az alapjegy kibontakozása során sem veszít. Az alapjegy elemei varázsolják igazán fássá ezt az illatot, és ahogy telik az idő egyre férfiasabbnak érezhetjük, köszönhetően a mirhának, tölgyfamohának, pacsulinak, vetivernek, szantálfának és az ibolyalevélnek. A Viridian annyira temészetközeli, hogy azoknak a férfiaknak (esetleg hölgyeknek) lesz a kedvence, akik szeretnek az erdőben sétálni, eggyé válni a természettel, akik a parfümválasztásban is a harmóniára, nyugalomra törekednek.

Ami még a Viridian-nal is férfiasabb, egy igazán markáns, sötét, illat, mely nem kevés ?romlottságot? hivatott megjeleníti, ez pedig a Cuir et Champignon. Földes, aromás, ?alvilági?, leginkább ez a 3 szó jut vele kapcsolatban az eszembe. Extrém a javából, a bevállalós, vagány pasik, igazi macsók illata ez. A fejjegy elemeiben még semmi meghökkentő nincs, vad kamilla, zsálya, bergamott, galbanum és neroli nagyon jól olvasnak egymásba. A vad, megszelídíthetetlen jelleghez a szívjegyben csupa izgalmas, szokatlan nyersanyag került, mint például nem kevés gomba, szegfűszeg, gardénia, méz, írisz, szantálfa és tubarózsa kivonat. Ugye micsoda ínyencség??? Ilyen összetevőket ritkán látunk együtt a parfümgyártásban, és bizony működik?.nagyon is. Ha ez még nem lenne elég, erőteljes bőrös jelleggel és sok-sok fás összetevővel tették abszolút férfiassá a Cuir et Champignon-t. Az alapjegyben perubalzsam, dohány kivonat, bőrös jegyek, vetiver és cédrus, csúzfa és a sok-sok összetevő illatát felerősítő cibet és kasztóreum került. Merész, vad és érzéki?.én még mindig borzongok, egyszerűen elképesztően jó.

Következő illatuk viszont már sokkal inkább a nőiesbe hajló unisex kategóriát képviseli, ez pedig La Reine des Fleurs névre hallgat. Az előző ördögi illat tökéletes ellentéte angyali ártatlansággal. Isteni finom virágos illat, mintha a ragyogó napsütésben egy csodálatos parkban sétálnánk. Ez az illat a vidámság, az élet szeretetének és a végtelen örömnek az illata. Ez a mesebeli finomság olyannyira új, hogy idén látott napvilágot. Vidám kezdésének titka a jázmin, őszibarack, mandarin és bergamott. A gyönyörű virágoskert feelinget a török rózsának, marokkói rózsának, gerániumnak és az íriszgyökérnek köszönhetjük?.egyszerűen mennyei. Hogy ez a szép virágmező még különlegesebb, komplexebb legyen ahhoz még az alapjegybe mohát, szantálfát, pacsulit, vaníliát, sziámi benzoegyantát, tolu balzsamot, peru balzsamot csempésztek bele. A cibet (melyet volt ?szerencsém? ugyan higított, de szimpla nyersanyag formájában már szagolni) itt is épp csak a többi nyersanyag illatát teszi intenzívvé, meg sem mondanánk róla, hogy ez is van benne.

A perzsa újév ihlette a következő fás, fűszeres illatot, mely az ünnep nevéről kapta a nevét, ez pedig a Nourouz. Vibráló, egzotikus, impulzív illat, mely abszolút unisex. A tamarind, gránátalma és paprika lüktetően indít, ünneplésre csábít. Már ezen összetevők is egy izgalmas kuriózummá varázsolják, melyet rózsával, írisszel és osmanthus-sal igazi keleties különlegességgé tettek. Illatának gazdagságát és hosszan tartó hatását a dohánynak, vaníliának és opoponax-nak köszönheti. A dohány miatt, ahogy telik az idő markáns jellege megmarad és fél óra elteltével már inkább a férfias felé indul el az unisex irányból.

bestseller_thumb21

Végül pedig jöjjön a legnyáriasabb, leglégiesebb unisex illatuk, a Rose Vert, azaz zöld rózsa. Üde, friss nyári könnyedsége, jó nagy adag citrusos indítással. A citrusok nem erőltettetek, nem harsányak, egyszerűen frissek. Csobbanás a nyárba, a kikapcsolódásba és a gondtalanságba. Ezután pedig jöhet a rózsa minden mennyiségben, ugyanis a szívjegyben damaszkuszi rózsa, bolgár rózsa, marokkói rózsa és török rózsa is belekerült?és egyáltalán nem lehet tömény, nehéz rózsaillat. Sőt?nevéhez méltóan tényleg zöld, számomra egy ?zöld illat? egy kis rózsával meghintve. Nyilán az Urak elkezdtek most kétkedni, hogy ennyi rózsától, mitől lesz ez unisex, és biztosan csak hölgyeken áll jól. Nos egyáltalán nem, hisz az alapjegy elemei szantálfa és tölgyfamoha szerepel, ezzel a sok rózsát, szárazzá, fássá és földessé szelídíti, így teljes bátorsággal ajánlom a férfi parfümrajongóknak, sőt kifejezetten bátorítom a friss illatok kedvelőit, hogy merjenek elrugaszkodni a kommersz parfümöktől és próbáljanak ki egy ilyen különlegességet, mert nagyon is megéri!!!

Ha kedvet kaptatok ezekhez a finomságokhoz a dshperfumes.com webshopjából meg is tudjátok rendelni.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter