Top 10 téli illat a Parfümblogon 2014-ben

Igaz, átcsúsztunk már 2015-be, de csak 4 nappal, szóval gyorsan, gyorsan pótolom, amit sokan hiányoltatok, a Top 10 téli parfüm listáját. Mint mindig, most is személyes kedvenceink közül válogattunk, tehát nem csak az új illatok kerültek fel a listára! Itt olvashatjátok az előző Top 10 listákat, érdemes megnézni a tavalyi, tavaly előtt és még régebbi kedvenceket, korhű lenyomata annak, hogyan változik az ember ízlése. Mi pedig arra biztatunk benneteket, hogy osszátok meg velünk kedvenc téli parfümjeiteket, hadd irigykedjünk:)

top 10 téli parfüm parfümblog

Andrea Top 10 listája

Byredo Mojave Ghost – hát gyerekek, nincs mese, ez az illat a nagy Ő mostanság nálam. Gyanútlanul próbáltam ki, amikor egy alkalommal a Madison parfümériában nézelődtem, és bang! Máris szerelembe estem. Rengetegen megdicsérték rajtam, de hozzá kell tennem, nagyon megosztó illat, de rajtam istenien működik.

Reminiscence Musc

Ismeretlenül rendeltem meg, nagyon jó áron, és hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy ez a mandulás-pézsmás csoda a birtokomban van. Jee!

Maison Francis Kurkdjian Acqua Universalis

Nagyon nem téli illat, azaz pontosítanék, ez egy valóban univerzális illat, bármikor jóleső érzés viselni. Tiszta, finomra hangolt illat, érezni rajta a minőséget és a hozzáértést.

Christian Dior Pure Poison

Az egyik kedvencem a Poison szériából. Nagyon csajos, nagyon nőcis, nagyon érzéki illat.

Prada Prada Tendre

Épp kifogyott…sajnos. Imádom az olaszos eleganciáját, összetett mégis harmonikus, elegáns illat.

Hermes L’Ambre de Merveilles

Nem tudok betelni ezzel a mesés illattal. Kicsit, nagyon kicsit emlékeztet mindenkori nagy kedvencemre, a Kenzo Jungle Tigre-re. Itt szeretném megjegyezni, hogy azonnal keressen meg az, akinél van elfekvőben bárminemű Jungle Tigre parfüm! 🙂

Robert Piguet Petit Fracas

Csakúgy, mint a nagy elődje, a Petit Fracas is rendkívül nőies, ütős és lehengerlő illat, csak egy leheletnyit fiatalosabb illat. Szeretem viselni, ha nagyon csajos akarok lenni!

Ormonde Jayne Ta’if

Teljesen szerelembe estem ezzel az illattal, meseszép interpretációja a rózsának, hanem a legszebb!

L’Erbolario Camelia

Hamarosan olvashattok bővebben erről a meseszép illatról a blogon, meg merem kockáztatni, hogy a legjobb L’Erbolario illatra sikeredett, rendkívül elegáns, nőies és letisztult illat.

Givenchy Dahlia Divin

Új illat, először nem volt nagy szerelem, de aztán szépen bekúszott az orromba. Nem tudok attól sem elrugaszkodni, hogy Alicia Keys a parfüm arca, őt pedig imádom. 🙂

top 10 téli illat parfümblog

Szylwy Top 10 listája

Az idei télhez is elérkeztünk, ami sokkal hidegebb és fagyosabb, mint amihez az elmúlt években hozzászokhattunk. Így most azokat a parfümöket válogattam össze, melyek ebben a zord időjárásban is megállják a helyüket?sőt még jobb kedvre is derítenek.

Nasomatto China White-ja az igazi fagyos, hófehér, havas telet idézi. Púderes, virágos és fás jegyei, a rózsával és pézsmával egy igazi jégkirálynőt varázsolnak elénk. Van benne valami hűvös, kimért és fagyos, de a púderes virágok egy kis pihe-puha hatással máris megtörik a jeget.

Creed Love in Black-je szintén púderes, bársonyossággal és ünnepi csomagolásával hódít télen. Vadvirágok, cédrus, ibolya, írisz, pézsma, rózsa és fekete ribizli kompozíciója egy ünnepélyes, elegáns, a legszebben a kifejezetten hideg időben hódító illatot alkotnak.

Rózsa- és télrajongók figyelem! Ha ebben a hidegben egy igazán melengető, mély, telt rózsaillatra vágyunk, akkor itt a Czech & Speake Dark Rose-a. Annyira szép ez az illat, hogy nehéz betelni vele. Rózsa, sáfrány, oud, pacsuli, szantálfa, ámbra és pacsuli járul hozzá a fantasztikus Czech & Speake minőséghez.Tőlük eddig az Oxford & Cambridge volt a kedvencem, de azt hiszem a Dark Rose elbirtokolja ezt a címet.

Les Parfums de Rosine Ballerina No 1-ja igazi téli ínyencség a könnyedebb fajtából. A Ballerina No. 1 valóban egy csodaszép tüllszoknyás balett táncost jelenít meg. Azt az érzést közvetíti, amikor karácsony előtt megnézzük a Hattyúk tavát, Diótörőt vagy valamelyik hasonló előadást, majd a kivilágított városban még végigsétálunk, forralt bort kortyolunk a fagyos hidegben. Édes, gyümölcsös-virágos illata gyermeki bájjal, ártatlansággal ruházza fel viselőjét. A körte, őszibarack, rózsa és peónia segítenek minket elvarázsolni ebbe a csodálatos mesevilágba.

Ha tél, akkor nem maradhat ki Dolce & Gabbana Pour Femme Intense illata. Erőteljes, édes, púderes, ?birtokló? illat. Neroli, zöld mandarin, tubarózsa, szantálfa és pillecukor, ennek a szexi, extra nőies, mély, csábító illatnak a titka.

Feltűnést kelteni nem csak miniszoknyában lehet. És ha már tél van és a legextrovertáltabb hölgyek továbbra is a figyelem középpontjában akarnak maradni, akkor erre a legjobb Roberto Cavalli Eau de Parfum-je. A stílusos olasz nők csillogását, érzékiségét képviseli. Édes-orientális parfüm, meleg, krémes, csábító illattal. Rózsaszín bors, narancsvirág, vanília, tonkabab és benzoégyanta a titka, és istenien finom. Hiába a Cavalli ház úgy tűnik megtanult parfümöt készíteni (vagy egyre jobb parfümőröket alkalmazni).

Ha már az érzéki, igazán téli illatoknál tartunk, nem hagyhattam ki Estée Lauder Sensuous-ét sem. Mézes-balzsamos-púderes, amolyan hideg estéken a kandalló előtt összebújós illat. Csodálatosan finom illatát liliom, magnólia, jázmin, ylang-ylang, fás jegyek, ámbra, méz, bors, narancs és szantálfa adják.

A Trussardi My Name vaníliás-púderes-virágos illata azoknak a romantikus hölgyeknek szól, akik nagyon várják a tavaszt és nem akarnak lemondani a virágos illatokról ilyenkor sem. Persze ebben a fagyos időben szóba sem jöhet valami friss virág illat, inkább egy édesebb, álmodozó kompozíció. A My Name titka a heliotrope, ibolya, orgona, pézsma, kála, vanília és ámbra.

Nem múlhat el tél Nina Ricci parfüm nélkül. Most a Ricci Ricci-t választom. Mert nem csak téli, hanem partykra, estére, randira is megállja a helyét. A rebarbarától és bergamott-tól frissen induló illat a rózsa, tubarózsa, pacsuli és szantálfa hatására válik igazán télivé. Tetszik ez a fajta nőiesség, amit a Ricci Ricci képvisel, egy egész más vonal, mint az almás Nina-k (melyek nagyon nagy kedvenceim).

Az utolsó téli illathoz pedig csak annyit tennék hozzá: függő vagyok és vállalom!!! 🙂 Mármint ethyl maltol függő, mert hogy minden nagyon édes, extra tartós parfümbe ez kerül pl.: az Angel-be is, de róla már annyit írtunk, hogy jöjjön helyette a Lancome bombasztikus újdonsága: La Vie est belle L?absolu. Igen?kivonat, tehát sokkal töményebb, erőteljesebb és extra tartós. A téli ínyencségbe körte, fekete ribizli, rózsa, jázmin, narancsvirág, írisz, vanília, praliné, tonkabab és kasmír fa került.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter