Tom Ford Velvet Orchid – parfümkritika

Ki ez a Tom Ford és hogy jön ahhoz, hogy jó parfümöket készítsen?! Elképesztő ez a pasi, amihez csak nyúl, arannyá válik, ultra menő lesz és mindenki meg akarja szerezni. Divattervező, polihisztor, provokátor, zseni és parfümkreátor (na jó csak névleg), egyszóval vérében van a szépségipar. Még mielőtt saját kis brand-jét igazgatta volna, dolgozott Guccinál, YSL-nél, aztán kicsit felpiszkálgatta az állóvizet az Estée Laudernél, és mindenhol tudja, hogyan gerjessze fel az (érzékeket) indulatokat. Szexista? Nagyon annak tűnik kampányaiból, ahol a nőket előszeretettel szexuális játékszerként ábrázol. No de a brand parfümjei sem szólnak másról, mint a szexről, érzékiségről és piszkos élvezetről, no de valljuk be, a parfüm elsősorban a csábítás eszköze, és azért használjuk (már aki), hogy a másik nem figyelmét felkeltsük.

tom ford velvet orchid parfümTom Ford parfümjei hatalmas népszerűségnek örvendenek, TF illatokért illik rajongani, de nem kötelező. De nem árt, mert tényleg jók. És bennük van a pimasz és kissé ficsúros pökhendiség, melytől valóban izgalmasabb illattokká válnak mint más designereké. Két vonalat különböztetünk meg, a brand, azaz signature illatait és a niche vonalat. A szélesebb közönségnek kínált Tom Ford illatok egyik nehézbombázója és máig legsikeresebb darabja a Black Orchid, ennek “kistestvére” a Velvet Orchid.

Ha egy mondatban kellene leírnom az illatot, azt mondanám, olyan mint a fent látható kép. Lehet valami ártatlanul, szinte szűziesen buja és oltárian érzéki úgy, hogy a közönségesség határait messze elkerüli? Lehet! Ezt nyújtja a Velvet Orchid. Nem bocsátkoznék most pontos, részletekbe menő analitikus parfümelemzése, mert ezt az illatot úgy kerek egészében, a rám márt hatását élvezve kell körülírni. Valóban úgy ölel, úgy andalít el, mint egy bársonyos érintés, egy meghitt, lassú folyású ár, kinyerve a legérzékibb virágok esszenciáját, rám terül, akár egy kabát. Bőr a bőrre, méz a virágokra, felpezsdítő rum, mely a fejbe száll, tágítva az elmét a folytatás befogadásához. Szelíd, mint egy pillangó, de annyi ereje van, hogy meglebbentbe szárnyait, meleg, balzsamos fuvallatot kergessen az orromba.

2015-01-07 11.01.40

Kívánatosnak érzem magam, nőnek, egészen pontosan nőies nőnek, de nem jövök zavarba, ha a csak a játszótéren viselem, mert ott is helyt áll. Pontosan ez az az illat, ami öltöztet. Ha toprongyban vagy, ha otthonkában, a Velvet Orchid kihozza belőled a nagy betűs NŐT! Tudom, hogy ömlengős szavak, nem is ez a stílusom, de engem is meglepett ez az illat. Nagyon kerek, nagyon megkomponált, ami nem lett túl sok, hanem azt kell, hogy mondjam, remek! Viszont van egy hatalmas hibája: egyszerűen leolvad rólam az illat, sajnos 1-2 fújás nem sokáig tart (más is erről a tapasztalatáról számolt be), bizony ezt az illatot gazdagon kell adagolni, ha sokáig akarjuk élvezni.

Összetevők

Fejjegy: bergamott, mandarin, rum, méz

Szívjegy: jázmin, rózsaolaj, fekete orchidea, orchidea, narancsvirág, jácint, magnólia, nárcisz, héliotróp,

Alapjegy: peru balzsam, labdanum, vanília, velúr bőr, mirha, szantál

Szerencsére meg tudtam rendelni itthon az Iparfüméria.hu weboldalról, érdemes megnézni a Tom Ford teljes kínálatot.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter