Top 5+1 megnyugtató illat relaxáláshoz

Ugye milyen furcsa ötlet, hogy egy kis pihengetéshez, kertben üldögéléshez, vagy a természetben kiránduláshoz is parfümöt fújjunk magunkra? Pedig vannak illatok, amiktől én azt érzem megnyugszom, jó lesz a hangulatom és teljesen ellazulok.

Christian-Dior-Escale-a-Pondichery-zenski-parfem-reklama

Közülük nagy kedvencem a Dior ház Cruise Collection sorozatából az Escale a Pondichery. Amúgy is szeretem a Dior parfümöket, hát még ha egy Dior parfümbe tea és jázmin kerül egy kis szantálfával és kardamommal?..na azt már tényleg nem lehet überelni. Friss, lágy és zöld, teljesen ellazít, mintha kiülnél a kertbe az egyik fa alá olvasgatni. Most már csak az a kérdés, hogy a legjobb illatok miért limitált kiadásúak? 🙂

Ha a limitált szériájú kedvencet sehol sem találjuk, akkor választhatjuk helyette a Bvlgari Mon Jasmin Noir l?eau Exquise-t. Ez a parfüm a várva várt tavaszt idézi?.ami most még reménytelenül messzinek tűnik, pedig rajtam kívül biztosan sokan várjátok még. Ez az illat annyira üde és könnyed, a tavasz, az éledő természet illata. A pomelo, mandula és grapefruit csodaszépen ötvözi a frisset az édeskéssel. A szívillatban pedig kedvenc kombinációm, a jázmin és tea találhatóak. Ez a páros nem hiányozhat a legmegnyugtatóbb illatokat felsoroló cikkből. A cédrus és pézsma lágy nőiességgel és egy kis fássággal egészíti ki ezt a tavaszváró illatot.

e83c68d0

Természetesen a légiesen könnyed L?Eau 2 Kenzo pour Femme-nek is itt kell lennie. Acquás illata olyan, mint amikor a friss tavaszi záporban megáznak a virágok és illatuk messzire száll. Spontaneitása, természetessége ellazít és jókedvre derít. Körte, citrom, rózsa, frézia, lótuszvirág, cédrus és pézsma szerepel az összetevői között, nem csoda, hogy ennyire könnyed illat született belőle.

Ugyan nem vagyok Issey Miyake rajongó, de van egy illatuk, ami számomra a végtelen nyugalmat és örökkévalóságot jelenti. A L’eau d’Issey Eau de Parfum légies és acquás jegyekkel, fás-virágos összetevőkkel ajándékozza meg viselőjét. A rózsa, frézia és lótuszvirág szintén telitalálat, ha egy olyan virágos illatot szeretnénk, ami nem harsány, sőt épp ellenkezőleg, kellemes, lágy és könnyed. A liliom pedig a blogon már ismertetett osmanthus-t kapta kísérőül, szantálfával, ámbrával és cédrussal.

Az édes illatok rajongóinak is hoztam egy könnyed édességet, a Lancome Hypnose Eau Légére-t. Az illat abszolút egzotikusra sikeredett a citromnak, guava gyümölcsnek, vaníliának, golgotavirágnak és vetivernek köszönhetően. Olyan, mintha egy trópusi szigeten ülnénk, mellettünk egy csodálatos, buja, színes kerttel. Mégis ez az egzotikus összhatás annyira lágy, hogy a normál Hypnose-hoz nem sok köze van.

Hedonist-Iris-3

Jöjjön a végére egy ráadás, mert a niche kategória itt sem hiányozhat. Minya Viktoria Hedonist Iris-e annyira szép, lágy és megnyugtató, hogy rögtön eszembe jutott, amikor a cikket írtam. Szerencsére nem az a harsány és földes íriszes illat, amit én nem annyira szeretek az íriszes parfümökben, hanem igazán kecses és nőies, épp ezért nálam 10 pontos. Az írisz szép kíséretet kapott maga mellé, fekete ribizli, cédrus, rózsaszín bors, bergamott, labdanum, pézsma és kakaó alkotják ezt a fantasztikus, jó értelemben melankólikus illatot.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter