Top 10 fügés parfüm

Nem leszek népszerű, és szuper trendi sem, de ha van, amit ki nem állhatok, mint parfümösszetevő, akkor az a füge (legyen szó akár a gyümölcsről akár a növény más részeiről). Tudom, hogy az utóbbi 10 évben sikk és menő fügés parfümöt használni, meg biztos aki szereti annak jó érzés viselni, de sajnos engem zavar a füge érdekes krémes-fémes-zöld aromája. Ennek ellenére tudom, hogy vannak kifejezetten nagyszerű fügés illatok, amelyek kifejezetten kult kategóriába tartoznak, szóval aki szereti ezt a zöldes-fémes aromát, az mazsolázzon bátran a listából.

Miller Harris Figue Amere

Lyn Harris laboratóriuma kicsit a füvesasszony boszorkánykonyhájára emlékeztet. Imád összekutyulni mindent, a végeredmény pedig soha nem megszokott és unalmas, bár számomra sokszor túlontúl kombinált, és disszonáns. A Figue Amere az első illatainak egyike, úgy fügés, hogy nincs benne egy csepp füge sem.

Diptyque Phylosikos

A fügés parfümök atyaúristene a Premier Figuier után. Van benne fügefa levél, füge, meg fás jegyek, meg egy csomó zöld akkord, ja, és kókusz ellenpontként. Friss, élénk, nagyon fügés.

Mugler Womanity

Őszinte leszek, a Womanity az, amelyet semmilyen formában nem tudok elviselni magamon, egyszer szabályszerűen rosszul lettem tőle. Sós kaviár és fanyarkás füge…hűha, nekem ez a kombó nem vált be, sok millió nőnek viszont igen.

Acqua di Parma Fico di Amalfi

Imádott Acqua di Parma, minden cseppjük igazi minőség és luxus. Amalfi füge, a fa minden részét konkrétan feldolgozták ebben az illatban, rengeteg citrusfélével, és egy kis gyantás-balzsamos fás akkorddal. Itt csapj le rá!

L’Artisan Parfumeur Premier Figuier

A fügés illatok mindenkori alfája és omegája. Édes gyümölcsös és fanyar-friss zöld jegyekkel.

Olfactive Studio Panorama

Nagyon modern és nagyon hordható illat, mintha egy esőerdőben, dzsungelben lennénk, rendkívül élénk és friss, nagyon zöld és nagyon buja illat. Elfogadnám.

Annick Goutal Ninfeo Mio

Sajnos nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon, hiába nimfa. Vizes és fügés jegyek, a két lehető legfurább párosítás számomra. Nagy rajongótábora van, szuper friss és aromás, mint egy mohával benőtt szökőkút hajnalban.

Roger & Gallet Fleur de Figuier

Egyszerű, puritán fügés illat, szintén fás-fűszeres-citrusos jegyekkel. Nagyon jó ár/értékű parfüm, 100 ml 10.000 Ft alatt van. Itt megvásárolható!

Hermes Un Jardin en Mediterranee

A szuper népszerű “Kertek” sorozat egyik, számomra is viselhető darabja,

Balenciaga Rosabotanica

Amiben igen hangsúlyos a fügefa levele, de ennek ellenére a körítés, no meg a gigantikus rózsás akkord ezt abszolút fogyaszthatóvá teszi. Nagyon szeretem, különleges, zöld-rózsás illat.

+1 Versace Versense Az üdítő kivétel: bár van benne füge, de annyira kis mennyiségben, hogy még számomra is abszolút élvezhető, sőt, a Versense az egyik nagy kedvencem, igazi friss-zöld illat.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter