Beauty-percek: egy kis luxus S.M. Novella arctej

Egy kis luxus senkinek sem árt, pláne nem egy olyan beauty-kedvelőnek, mint én, akit totál le lehet venni a lábáról egy jól kitalált designnal. Azonban van, amikor a józan ész vészcsengője vadul szól a fejemben, hogy azért van az a kategória, ami még nekem sem fér bele, bármennyire is szeretném. Aztán van az a pillanat, amikor ezt a józan eszet simán meg tudom győzni, hogy bizony, megéri, és igazából van az a mondás, hogy jóból elég a kicsi is, így van, amikor tényleg megéri olyan luxus termékre áldozni, amely első ránézésre pénzkidobásnak tűnik.

Hardcore niche parfümrajongóknak ismerősen hangzik a Santa Maria Novella (S.M. Novella) olasz beauty márka neve. Másoknak egyből a legjelentősebb firenzei templom ugrik be, jogosan, hiszen a kettő egy és ugyanazon “cég”. A 13.században érkezett domonkos rendi szerzetesek alapították Firenzében a templomot, s vele együtt a templom kertjében kis gyógynövényes kertet hoztak létre, melyből fakadó növényeikkel gyógyították a helyiek betegségeit. 1381-re datálódik az első rózsavizük megszületése, amelyet az akkori pestisjárvány miatt használtak fertőtlenítőnek (és milyen jó illatosító lehetett, mert akkoriban voltak szagok…). 1533-ban készítették el Medici Katalin bergamott alapú illatos vízét, amely az Aqcua della Regina (azaz a Királynő Vize) néven vált híressé. Ez ma is kapható, Officina di Santa Maria Novella néven. Az 1600-as évektől aztán nem volt megállás, megalapult a labor és a hozzá épülő gyógynövényes patika is, amely napjainkban is üzemel. Sőt, hatalmas rajongótábora van a termékeiknek, mert a mai napig abszolút természetes hatóanyagokat használnak, az akár 400 éves receptúrák alapján.

Nálunk a Madison parfümériában kaphatóak a S.M.Novella termékek, bevallom, nem igazán csigázott fel a márka mindaddig, míg ajándékba nem kaptam egy üveg arctisztító tejet (Cleansing Milk). Maga az üveg is már lenyűgöző: kérem szépen, erős és nehéz üveg, abszolút a régmúltat idézi a címkével együtt. Maga az arctisztító az a régimódi fajta, sűrű és krémes állagú tej, amelyből éppen elég pár csepp, hogy a sminket eltávolítsa. Nehéz, sűrű, de egyáltalán nem tömíti el a pórusokat, nem lesz tőle zsíros a bőröm, épp ellenkezőleg. Puha, hidratált és tiszta érzést nyújt. Illata abszolút natúr, dédanyáink krémjeit idéző hangulatú, tisztaságillat egyszerűen.

250 ml-es kiszerelésű az üveg, és nagyjából 18.000 Ft-ba kerül. Ez, azért mondjuk ki, igen borsos ár egy arctisztító tejért, ám mondjuk egy Chanel arctej (ami 150 ml) körülbelül 10.000 Ft, szóval ugyanott vagyunk. Nyilván high-end termék mindkettő, de aki beleszeret a S.M. Novella természetes termékeibe, annak nem kérdés, hogy melyiket válassza. Mert a minőség garantált.

A márka honlapját itt találjátok: http://www.smnovella.com/

Itt pedig megtaláljátok Budapesten: http://madisonperfumery.hu/parfum/santa-maria-novella/



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter